AgnesK 15.05.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Oj, kochani, kolejna dyskusja rozgorzała. Po robocie padam na pysk i sie pewnie nie rozpiszę zbytnio Dziekuje Wam, ogromnie wzruszyly mnie Wasze słowa. naprawdę. Ja rozumiem wszystkie strony, bo we mnie jest milion opcji myslenia o Franiu. Tak, wiem, sa dzieci zdecydowanie bardziej niepełnosprawne i dla ich matek Franek to zdrowe dziecko. Z drugiej strony wiem jednak, ze są mamy dla których, Franka przypadłosci, to powód do rozpaczy i współczuci\a. Nieustannie wierzę, że Franula pójdzie do szkoły z dziećmi zdrowymi, że jest ino "chwiliowo nie w pełni sprawny". I wiem, ze gdyby nie wasza pomoc od początku i na samym samiutkim początku , to nie wiem jakby dziś było.. Nie o wszystkim moge napisac publicznie, o wielu kwestiach gadam z Wami przez telefon czy w cztery oczy. To tez jest jasne. No, ale udało nam się. Tak, zdecydowanie. I wiem, wiem , wiem, ze jest pewnie wiele osób, które tylko patrząc na zdjęcia Frania zamieszczane przeze mnie w sieci myślą sobie: przesaaaadza, wymyyyyśla, czeeeepia się - tak jak to kiedys dostałam "przesympatycznego" maila oskarżajacego mnie o naciaganie na ckliwą historyjkę, a "przecież ze zdjęć nie widać ze mały jest chory". No nie widać. I tak naprawde takie osądy bolą. Przeciez moim marzeniem nie jest uczynienie z Franka bardziej chorego niż jest, lecz wręcz odwrotnie. A to tak na marginesie A dlaczego ten artykuł/wywiad/cokolwiek z tego zrobią? Przed chwilą dowiedziałam się z maila. - namiar na mnie dała fundacji moja była studentka. Niepełnosprawne dziewczyna. Historia Frania, która ma byc opowiedziana, to tylko jedna strona kija. Głównym powodem jest kwestia rozpowszechnienia informacji o sprzedazy domu. Chca nam tak pomóc. A Franek zaskakuje nas codziennie i mam nadzieję ze zaskakiwac nie przestanie. Dobra, zmeczona jestem jak szlag. Więcej pisac nie będę Mam robote na cito. Odezwe się wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.05.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Depsia a co mam mysleć po takim panicznym (no dobra, prawie), odradzaniu Adzę, by nie umieszczała artykuł o Franiu na portalu dla niepełnosprawnych? No wybacznie ale zabobonami zajechało, że hej. Ja zrozumiałam w poście Agi, że raczej ucieszyła sie z propozycji ale nie skomentowałam ani za tak ani za nie, póki nie wpadliście tutaj z Waszym - Nie. Wtedy podałam swoje zdanie na ten temat, ale znowu Agę ani nie namawiałam ani Jej odradzałam. Bo ja wiem, że Aga jest w sprawie Frania mądrzejsza od nas wszysykich, bo to ona jest Matką. I mimo tego, iż uważam taki artykuł za dobry pomysł (jeżeli będzie napisany tak jak ziaba to opisała, a o to się też nie obawiam znając Agę), to wiem, że Aga ma swój wewnętrzny głos który dotychczas Ją prowadził i jeżeli ten głos powie Jej, nie - to nie jest dobre dla Franka, to Ona tego nie zrobi - a ja wiem, że to Ona będzie miała rację, nie ja. I nawet Ją nie zapytam dlaczego nie. A w to, że Franio za 5 lat nie dostanie już orzeczenia o niepełnosprawności, bo Mu się nie będzie należało, to nie wątpię nawet przez chwilę. Tak samo jak Wy. Tyle. No chyba, że jest tu Ktoś z Opola kto pomoże Adzę znaleźć tam pracę?! Bo po poszukiwaniu domu, to będzie kolejna bardzo potrzeba rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 15.05.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Oj,chyba przestanę mieszać coby nie "zalatywało zabobonami":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.05.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Żelcia będę w stosownym czasie trzymała za Stefa kciuki.... dobrze będzie, Ty wiesz o tym, ale bez strachu i łez się nie obejdzie. Dasz rade... Tyrpnij mnie tylko, że to już.... żebym kciuki zacisnęła Bez opowieści innym mamom, nie dalibyśmy siły.. nadziei, wiary w to, że dziecko wyjdzie z MPD czy z cytomegalii, czy z innej dysfunkcji... Tak trudno czasami wierzyć.. tak bardzo trudno... A siłę i wiarę dają nam opowieści.. takie o Franiu, o walce Agi, o heroizmie Żelki, o Stefku... o Madzi... łzy wyciskają aniołki, które odeszły, a patrzą na nas z Góry... Pamiętam o nich.... Ale historia opowiedziana z ust do ust, z blogu i z netu, z gazety czy np księdza na kazaniu w Rekolekcje daje nam to coś.... Ja chciałabym mieć takie przykłady... czytać słuchać oglądać... Ckliwe powiadasz Aga... Tak są ckliwe.... I kto uwierzy co przeszliście z Franiem po patrząc teraz na niego... A kto da nam wiarę, że Emila też wyciągaliśmy z pod łopaty.. po nim kompletnie nic nie widać... Normalne zdrowe dziecko.. chce i robi to samo co inni... tylko że nie bardzo może jeszcze się nauczyć czytać, tego nie widać... To nic.. kiedyś przeczyta dobrze... Opowiedz Aga... I o Franiu i o domu... Jak nie chcesz to nie mów.... Ile osób się tu zjawi, i przeczyta to będzie tyle zdań... Tak jak to czy dać na taras doniczkę z kwiatkami czy nie.. czy dosiać trawę czy nie... Każda z nas ma inne odczucie i inne zapatrywania... Każda z nas na coś innego zwróciłaby uwagę... Z ceny za bardzo ze sprzedaży nie schodź... Nie dziś to za tydzień... Za ciężko pracowaliście.... Kupiec się znajdzie, a może ju jest...Jeśli To Państwo z Opola.. to wiesz tak myślę, że zrobiliby złoty interes... działka duża, ładna z ładnymi widokami, dom większy, nowy, wszystko nowe... A ich.. sama wiesz.. ja nie.. nie widziałam... To idę sobie... potrzymam kciuki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.05.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Idź i trzymaj , ciocia. Siedze nad tym tekstem i jest mega koslawy. Spać mi się chce jak cholera po prostu. Noo Wreszcie komin obrobilismy - 2 dni roboty. Skończony:) Jutro Wrocław - odbieramy nowe wkładki dla Franca. Znajoma do mnie zadzwoniła, ze sie lenie, blog zaniedbuję. Noo, srednia nam spadła, ale kurde-le-bele, niemoc tffuurcza mnie ogarnęła. Arniko, deal z państwem z Opola byłby dla nas strzałem w 10. I jak mantre powtarzam sobie codziennie, że sie uda. Przygotowałam własnie dla nich prezentacje domu na lapku. Na czwartek. Dam znac jak dostane informacje , o której spotkanie. Kciuki macie trzymać z całych sił normalnie. A w sobote za tydzień to już krzyżem leżeć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 15.05.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A w sobote za tydzień to już krzyżem leżeć.. Publicznie zobowiązuję się do leżenia pod, na i nawet w poprzek. Ślubny się ucieszył na takie wizje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 15.05.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 A fotorelacja kominowa to gdzieeee?No dobra,poczekam. Zobowiązuje się trzymać i legnę też w stosownym czasie:)Przytulaski zostawiam Natalce-ulubionej autorce obrazu no i Franiowi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.05.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Bedzie! Tata robił Jutro wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 15.05.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 dobra dziewczyny powiem po męsku napijmy sie wódki chocby wirtualnie i będzie po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.05.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.05.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 tej wódki musiało być dużo szkoda, że mnie minęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.05.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Państwo z Opola wycofali się.Znaleźli dom we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.05.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.05.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 i jak tu się nie nawódczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.05.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 No i jak tu nie szukać innego w Opolu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 16.05.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Wódkę mrozić !!Kupiec będzie. I bez minorowych nastrojów mi tu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.05.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 I dostałam dzis po południu info z banku - nie ma możliwości zamiany, bo mamy hipoteke.Bank da nam kredyt m.in. na spłate hipoteki ale dopiero jak ją przeniesiemy na inna nieruchomość. Ludzie nie kupia domu z hipoteką, chyba ze ktoś nam pozyczy kase na jej spłatę (ha ha). A hipoteki nie możemy przenieść na dom, którego nie kupiliśmy. Zeby go kupic musimy dostać kredyt. Żeby dostać kredyt musimy sprzedać dom.Krótko mówiąc doopa po całosci.Jutro przyjeżdża babka z Poznania. Chciała obejrzec dom.Jutro jesteśmy w Opolu..Może poczeka do piątku.Ale ja juz na nic nie licze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Aguś - to nie koniec świata, nie załamuj się, Kochana! Zobaczysz, że sprzedacie dom, ja w to bardzo wierzę! Dom stoi w wyjątkowym miejscy, jest z duszą i z rozsądkiem, budowany solidnie i dla siebie, więc NA PEWNO chętni się znajdą! :hug: :stirthepot: I włąśnie będę mieszać i wcale a wcale nie boję się, że zabobony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Aga - pogadaj z dziesięcioma innymi bankami!Na bank da się coś zrobić!!!Da się, mówię Ci!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.05.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Oj Depeś, no mieszaj, mieszaj, ja wiem, o co Wam chodziło i dlaczego kategoryczne - nie- było wczoraj. Wiem, że Wy widzicie tylko zdrowego Frania i wierzycie, że WSZYSTKO się uda. Spróbuj proszę, zrozumieć mnie też, że dla mnie to – nie- mogło zabrzmieć, jako „precz od diabła”. Nie chcę już się o tym rozpisywać, by nie urazić znowu nikogo z Was. Mam na ten temat swoje zdanie, Wy macie swoje. Za wczoraj Was przepraszam. Aguś, ja mówiłam Ci już, że nadal wierzę. I wierzę. Trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts