Armidia 18.01.2010 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 ależ mioklonie przysenne to wbrew przewidywaniom dobra wiadomość - to nic innego, jak mimowolne, asynchroniczne i asymetryczne skurcze i mikrodrgania włókien mięśni, występujące zazwyczaj podczas zasypiania, albo w fazie snu płytkiego - są charakterystyczne dla zdrowych dzieci do 9 miesiąca życia konkluzja jest prosta - nie ma drgawek chorego maluszka, są mioklonie maluszka zdrowiejącego z prędkością światła brawo Franek !!! za wytrwałość, przybieranie na wadze i odruchy ZDROWEGO malucha !!! Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.01.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Armidia, masz 300% racji! Dlatego mnie to przypuszczenie tak bardzo ucieszyło! Dziś na ostatnie EEG spojrzą jeszcze lekarze z Instytutu Matki i Dziecka (było robione po ostatnim incydencie, jeśli był to napad to jego ślady powinny zostać jeszcze odnotowane na EEG). A narazie odliczamy dni bez incydentów Dziś dzień 8 Są osoby dorosłe, które mają mioklonie. Można na przykład panu mężowi powiedziec o poranku "Ależ ty miałeś dziś kochanie mioklonie przysenne" Postanowiłam jednak już dziś podać Franiowi pierwszą zupkę, tak z poniedziałkiem zacząć Obiecuję wieczorem zdjęcie z tej ważnej chwili Spokojnego dnia kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 18.01.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Franek co ty masz??? mioklonie????....boższeeeeeee..czy to się musi tak wsztystko nazywać...... jescze nie nadrobiłam wiadomości...... ale buziaki przesyłam ci kochanie ogromne......a jak to nie dgawki to ogromnasto się cieszę....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.01.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Są osoby dorosłe, które mają mioklonie. Można na przykład panu mężowi powiedziec o poranku "Ależ ty miałeś dziś kochanie mioklonie przysenne" o i mnie się zdarzają zdrówka dla Frania i słodkich snów... i smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 18.01.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Agnes, ja też czasami wierzgam przy zasypianiu Franek, smacznego! Ciekawe, co ta Twoja mama Ci da... mniam, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.01.2010 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Ale był szał! Nie chciał potem mleka!! 10 minut płakał, az dotarło, że więcej majchewki nie będzie W końcu dopił mlekiem. 130 ml Zdjęcia potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 18.01.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Ale był szał! Nie chciał potem mleka!! 10 minut płakał, az dotarło, że więcej majchewki nie będzie W końcu dopił mlekiem. 130 ml Zdjęcia potem Ale numer! Franek, Ty łobuzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 18.01.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Franu, pij mleko bo to samo zdrowie. A tymi drgawkami ( czy jak tam...) się nie przejmuj, bo ja też w nocy wierzgam jak młody żrebak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 18.01.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 I ja też No cóż człowiek uczy się do śmierci (i głupi umiera )Brawo dla kucharki,która wstrzeliła się z zupką smakowo( i trochę mniej ilościowo; wiem, wiem, pooooowoli) Mocno przytulam Milucha! i pozdrawiam dzielną Rodzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.01.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 To ja widzę, że się nam tu jedna wielka wierzgająca rodzina forumowa zebrała Swojaczko - lekarz powiedział mi: "niech pani zacznie od jednej łyżeczki i przygotuje się, ze szału nie będzie." No dobra, ale dla takiego chłopa jedna łyżeczka??? Dałam cztery Założywszy, że jedna wylądowała na buzi kurczaka i śliniaku, to trzy na pewno wtranżolił A było to tak: Oj...coś nowego.. http://foto3.m.onet.pl/_m/86cac3cdc3d9b4360ede208c3886b0df,10,19,0.jpg Hm...zjadliwe! http://foto1.m.onet.pl/_m/c091da956ad5530a91e36690106e4e7d,10,19,0.jpg Więcej! http://foto0.m.onet.pl/_m/7821d2a8ceb59ce6a10ac246e0104698,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/40a50206d97f8bc953a01a742f724dcf,10,19,0.jpg Wiecie co, nie bierzcie mnie za matkę-wariatkę (choć pewnie niewiele mi do tego stadium brakuje ), że się tak ekscytuję tymi małymi kroczkami Franka, ale.. kurczę, jeszcze kilka miesięcy temu nie uwierzyłabym, że tak będzie.. Przy Natce wiele rzeczy mi umykało, bo były...zwyczajne. Teraz te najbardziej zwyczajne urastają do osiągnięć na miarę zdobycia Korony Ziemi. Dziś zrobiłam też na synkowu jeszcze jeden eksperyment..ale o tym jutro. Poprosze pana rehabilitanta o powtórkę i evtl potwierdzenie moich przypuszczeń.. Ps. A na stronach NFZetu i Min Zdrowia ciągle nie ma komunikatu o Synagisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.01.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Cudowny ten chłopczyk. Jak urósł od ostatniej sesji zdjęciowej (tej gdzie się tak uśmiechał . Główka prosto nie przekrzywiona w jedną stronę. Widać postępy gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 18.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 franek.....no bardzo bojowo podszedłeś do tej marchewki ...ale poczekaj marchewka too tylko początek...lepsze rzeczy przed tobą.... Agnes każdy kroczek do przodu to usmiech i radośc NAS wszystkich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mama Asi 18.01.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jestem pełna podziwu dla naszego Franusia , teraz to z Niego prawdziwy chłopczyk, a zupka napewno była super . Całuski dla dzielnego chłopczyka i jeszcze dzielniejszej mamy i niech mama nie robi sobie wyrzutów, tylko cieszy sie z każdego kroczku malucha do przodu. Forumowa babcia Franusiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.01.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Franus garnie sie cala sila do zycia. I bardzo dobrze. Rosnie, rozwiaja sie.., zobaczysz, bedzie wszystko dobrze. Usciski do cioci Żelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.01.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dziękuję dziewczyny za te słowa. Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że jeszcze 2-2,5 miesiąca temu Franek nie umiał skoordynowac oddychania z przełykaniem, że groziło nam karmienie w domu przez sondę! A teraz.. 4 łyżeczki zupki marchewkowej!!! Cholera...chyba trzeba za te zupkę..ten teges..jakieś winko na wieczór Uciekam - czas budzić kurczaczka na rehabilitację i kąpiel:) Spokojnego wieczora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.01.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Post powyższy "wysyłał się" godzinę Już dawno po kąpieli. Ale jaka waga dziś!!! 4.810!!!! A wszystko przez majcheffkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.01.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 gęba mi się śmieje na widok zdjęć frania wcinającego zupkę. Wie chłop co dobre... Mama 4 łyżeczki dla takiego wielkoluda? No ja wiem wiem... u nas było podobnie z ziemniaczkami. Tylko wycie dłuższe a ja cichutko napiszę o moim USG: Maluch wzorcowy. wiercipięta się trafiła... Młode ma 7 cm. ma symetryczne półkule mózgowe, nosek 1,3 karczek 1,8 serducho z prawidłowymi przepływami, żołądek i pęcherz moczowy. A w pępowinie też przepływy prawidłowe. Posiada też 2 kończyny dolne i 2 górne... Łożysko ok na tylniej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 18.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 sylwia 1.8 przeziernosc karkowa- a ktory tydzien? AgnesK nie widzę nawet sladu asymetrii...brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Aaaale fajna sesja zdjęciowa z zupką! Uśmiałam się, aż się głośno chichrałam do monitora, moi maja we wzroku "jasssssne, znowu cos na tym jej forum... " Pięknie! A przybór wagi teraz ma tempo kosmiczne po prostu! Franuś, we love you! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.01.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Sylwia, super wyniki!! Przezierność piękna XX, mi też już się widzi, że mam symetrycznego syna Jeszcze tylko jak się przeciąga to go skręca w (jego) lewo (konkretnie bioderka i nóźki). Ale jest o 3 nieba lepiej niż przy wyjściu ze szpitala. Wojtek czyni cuda.. DPS.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts