swojaczka 29.10.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ja też już zakręciłam:stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.10.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 No i jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.10.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Czekamy na wieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.10.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Poszło, poszło:) Były łzy oczywiście...bo jak inaczej u lekarza, no i w czasie czyszczenia uszek tez robaczek płakał, ale te specyfiku, które mu podawalismy przez 10 dni baaaaaaardzo ułatwiły sprawę Pani doktor bardzo ciepła, kochana osoba. Pogadaliśmy sobie godzinę Poleciła nam logopedów itd. I oczywiście usłyszeliśmy, że Franc jest w super stanie itd:) I po była nagroda - prince polo:) Jutro diagnoza kliniczna. Powiem Wam, że jakos mi dziwnie na sama mysl, że Franio bedzie obserwowany przez psychiatrę itd.. Ale dobra, chcemy wiedzieć, nie? Całość ma trwać ok 5 godzin. Będą przerwy ofkors. Radek, własnie wraca "do domu" - podpisał umowę wynajmu kolejnego mieszkania. Jutro po klinicznej przeprowadzka. Tym razem będzie trudniej niż ostatnio - z naszych wyjazdów do domu dowieźlismy jeszcze 3 auta rzeczy. Wszystko lezy w piwnicy. Radek będzie nas pewnie wywoził do środy. Poza tym zimno i wilgotno. A Franio chce na dwór, kurka wodna. Ale od czwartku ma być cieplej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.10.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Pakowanie trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.10.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Przedostatnia przeprowadzka... Kibicuję oczywiście, ale goręcej będę kibicowała ostatniej.Poczytałam w blogu. Piękny wpis, ważny i mądry. Wiem, że powtórzę to, o wiele osób już napisało, ale muszę - podziwiam Natalkę, jest wspaniałą dziewczyną. Myślę, że ta Jej ogromna wrażliwość, która Cię niepokoi, będzie właśnie atutem w życiu. Świat potrzebuje i docenia takich ludzi. Wbrew pozorom nie tylko zwycięzcy wyścigu szczurów odnoszą sukces. Zresztą, czym jest sukces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 29.10.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Nietuzinkowa,wrażliwa,pogodna,kochająca,uważna,sliczna wewnątrz i na zewnątrz, waleczna, bystra,troskliwa,gospodarna ( tak bym mogła jeszcze długo):yes:A kto? Natalka:D Niech jutrzejszy dzień będzie lepszy od dzisiejszego:stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Trzymam kciuki To przedostatni raz.. już tylko chwilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.10.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 70% spakowane zaraz ruszamy na kliniczną ok godz 15-16 powinnam napisac jaki jest werdykt ale mam stresiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.10.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Pełnoobjawowy klasyczny autyzm dziecięcy... cienia wątpliwości nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.10.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Agnieszko nie chciałabym palnąć głupoty , bo nie jestem fachowcem w tym temacie, ale na pewno bez wątpliwości? Bo nie uwierzę że jest to ciężki przypadek. A autyzm się rehabilituje, można z tym żyć. Przynajmniej wiesz już , w którym kierunku iść. A Franio da radę, cały czas to udowadnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.10.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No, nie wierzę! Pełnoobiawowy??!! Nigdy. Franio im jeszcze pokaże, że się milą. Specjaliści swoje, Franio swoje, jak dotychczas. Aga, czy Ty mi na domowy telefon nagrałaś jakas wiadomość głosową? Bo ja odebrałam ale nic nie mogłam zrozumieć, bo trzeszczało a jak chciałam na poczcie głosowej odsłuchać jeszcze raz, to już nic tam nie było. A wydawało mi się, że coś o autyzmie tam słyszałam,i coś "nie spodziewałam się" dlatego pytam czy to Ty byłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No napisałam Ci już na telefon - czuję, wiem, wiem na pewno, że Franek to pokona. Jest niebywały, niestandardowy, pozaklasyczny. Wszyscy jeszcze się baaaardzo zdziwią, no mówię Ci. I zobaczysz, wychodził będzie z tego piorunem. Za kilka lat nikt nie będzie nawet myślał o autyzmie, patrząc na Frania. Nie wiem skąd, ale wiem, czuję i już. To pewne. Nie martw się więc, będzie dobrze, tylko jak zawsze - trochę pod górkę. :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.10.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Czuje to samo Depsia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.10.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Dziewczyny kochane, mam chwilię już - Radek pojechał po ostatnia partę rzeczy, więc napiszę ciut wiecej. Pełnoobjawowy - sorry za skrót myślowy, chodziło mi nie o to ze Fr prezentuje wszystko, co w autyzmie możliwe, ino że w każdym zakresie (triada to sie zwie? XX kiedys uzyła tego okreslenia a dr mówil dzis o 3 obszarach więc to pewnie to), no więc wszedzie sa zaburzenia.Jasne że nie ma 2 takich samych dzieci z autyzmem. Spece analizuja rodzaj zaburzeń itd.Dzis terapeuta prowadzacy diagnozę i psychiatra powiedzieli nam , ze Fr ma 2 ogromne atuty:1. diagnoza postawiona b szybko2. brak u[posledzenia umysłowego (a przy jego przeszłości nie było to niemozliwe), potencjał ma ogromny a takie dzieci maja większą szansę na w miare normalne funkcjonowanie w społeczeństwie.Tego sie uczepilismyI powiem Wam ze miałam gulę w gardle. Naprawdę.Nie spodziewałam się..Sądziłąm ze nam powiedza ze to lajtowe spektrum, ze daleko od autyzmu a tu dupa..Ale wiecie co...dziekuję Bogu że jestesmy już w Opolu, że jutro z zaświadczeniem w łapie pojade do PPP i ruszy machina. I od nast tygodnia 2 godz terapii w tygodniu, potem kolejne pół godziny w diadzie. I spływa nam juz 1% więc dzięjuje Bogu potrójnie.Jasne ze to ciągle ten sam Franek, ale...nie spodziewałam się...Zawsze omijałam z daleka strony o autyzmie bo mówiłam ze Fr ma tylko spektrum.Dzis słowa psychiatry, potem długa rozmowa były normalnie kopem w twarz.Uwierzcie mi Musze to przetrawićRyczec mi się chce cały czasno i tylemusze do fr bo młody zwiedza nowe mieszkaniemusze rozpakowywać wsiopotem sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.10.2012 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 aaaaaaaaaaa Zelus, niczego Ci nie nagrywałam:)Nawet nie mam Twojego nr domowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Bo jak sms-a wysłałaś, to ona może go mieć odczytanego głosowo na domowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Aga... jak już ustabilizujecie dom, wszystko.. to postaraj się o wizytę u dr Skotnickiej (Warszawa) Ona też jest od dzieci autystycznych i Aspergera... Być może jest to spektrum autyzmu , ale wysoko funkcjonującego... A to też może być Zespół Aspergera... Tylko czy u dwu/trzy latków już określają autyzm????? U dziecka z przeszłością??? To nie jest tragedia, to nie jest wyrok... Jest dobrze... Wiadomo teraz w którym spektrum trzeba działać.. A Franio jeszcze pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Róbcie to co macie zamiar robić, a ja WIEM, że za jakis czas lekarze powiedzą, a czy to na pewno to samo dzecko które wtedy badaliśmy.... Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.10.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Aguś! Przecież to ten sam Franio! To ten sam Twój synuś malutki, dzielnie pokonujący wszystkie przeszkody! Co ta diagnoza zmieniła? NIC! Nic nie zmieniła, a umożliwiła właściwe teraz postępowanie z Frankiem, żeby jemu było dobrze a i Wam z nim. Żeby mógł pracować z właściwymi specjalistami, dzięki którym za kilka, kilkanaście lat będzie człowieczkiem normalnie funkcjonującym w społeczeństwie. Co za różnica, czy spektrum, czy lajtowe czy klasyczne? Żadna, bo diagnoza nie miała na celu zaszufladkowanie Franka, tylko umożliwienie mu optymalnej rehabilitacji. Pewnie musisz się z tym wszystkim przespać. Ostatnio mnóstwo rzeczy wielkiego kalibru na waszych głowach. No to prześpij się, odpocznij, pozwól stresowi odpłynąć w sina dal i zacznij już cieszyć się tym, co przed Wami. Buziaki dla robactwa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts