Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Dopiero dziś tu trafiłam, jak to się stało , ze dopiero teraz to nie wiem. Po ciuchu podczytuje blog i klikam codziennie z 2 kompów :)

Jesteście cudna rodzina, Natalka to wzór supersiostry a Franio to prawdziwy fighter :)

Mama dziecka autystycznego

Edytowane przez markoto

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja chciałam tylko przytulić...:hug:

Wkurzające jest to, że bank, urząd czy inna instytucja może popełniać błędy (za które czasami tylko raczą przeprosić, nie ponosząc żadnych konsekwencji), a jak klient się pomyli to musi słono za swoje błędy płacić. Może faktycznie uświadom ich, że przez ich błąd to Wy musicie wybulić niemałą sumkę na kolejny miesiąc wynajmu. Nie mówiąc o nerwach i stresie....

I chciałam tylko zapewnić, że klikam codziennie- staram się z dwóch komputerów.

buziaczki

Jedyna szansa, ze sprzedawcy domu w Opolu Was wczesniej wpuszcza do Waszego "przyszlego" domku. W sumie czym ryzykuja?

Druga sprawa: warto robic cyrk w takich instytucjach jak banki, z tym, ze wazne jest, zeby dotrzec do "grubej ryby" ktora ma mozliwosc decyzji. Nie molestowac pan w okienkach, bo one sie boja o posade i w zyciu nie zadecyduja o czyms, co jest niezgodne z przepisami. Najlepiej argumentowac wzgledami rodzinnymi (czyli wylozyc kawe na lawe o chorym dziecku - jak pan prezesunio dzieciaty, to zrozumie). Zeby nie mysleli, ze chcesz miec to zaswiadczenie natychmiast "bo jestem taka wazna klientka i wszyscy musza wokol mnie tanczyc". Ew. troche postraszyc prasa (faktem ;) ). Albo niech zaproponuja jakies inne rozwiazanie (oni maja swoje tricki). Tak wiec najwieksza trudnosc to dostac sie przed oblicze tego, co ma cos do powiedzenia.

Nie poddawaj sie. Pamietaj, nigdy nie jest tak zle, zeby nie moglo byc gorzej ;)

Edytowane przez Jagustynka

Może pani pośredniczka ma jakieś dojścia. Albo wie, kogo i jak postraszyć. Można oczywiście straszyć sądem, że ich o szkody własne wynikające z ich błędu pozwiecie, ale banki prawników mają dobrych. Pewnie dało by się wygrać, ale ile by to kosztowało nerwów, kasy i ile by trwało... Nie warta skórka wyprawki, acz postraszyć można, że wizerunek banku ucierpi. Ino na ile banki się wizerunkiem przejmują? Albo zacząć od prasy i TV?

A ten błąd to gdzie konkretnie popełnili? A oddział, któren problemy robi, to skąd jest? Bo centrala centralą, ale lepiej chyba w konkretnym miejscu uderzać. Centralne żarna wolno mielą.

Żelciu, ty nie chciałabys słyszec , co ja w czasie takiej bitwy mówię... Sięgam nizin werbalnych.. Wiesz ile "szanownych pań" leci? Nie chcesz wiedzieć. Uwierz mi. :cool:

RD, Franek i tak juz wygrał!!:)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/t9usaBysaiDKcleMCB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/sFD1gbZFW1VQGq89eB.jpg

Aguś jak dziś Franio? Coś jest na bank w pogodzie, bo ja ledwo żyję, a Stef po nocach nie śpi.

p.s. Aga, a może nawet EZS zerknie. Dziewczyny, na zajęciach na których chodzę ze Stefciem we wtorki jest taki Chłopiec, wczoraj gadałam z Jego Mamą tak więcej. Mówiła, że Michał ma jakaś chorobę, podała nazwę, ale nie pamiętam, cos związanego z padaczką. Choc mi On bardziej wygląda na porazenie mózgowe, zwłaszcza, że prawa ręka wciaż zgięta i prawie nią nic nie robi. ale pomijam to. Michał ma często napady padaczkowe i teraz moje pytanie, czy takie dziecko może mieć zajęcia w sali doświadczeń świata? Przeciez tam te wszystkie światłowody, mrugające światełka itp, czy to nie jest przy padaczce nie wskazane?? A On ma takie zajęcia 3 razy w tygodniu i jest na takiej sali 2 godziny zegarowe.