Żelka 16.11.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Robaczki zdrowieć nam tu szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 w sumie 50 min spędzilismy u pana dra.Tutajszy Ordnung mnie rozwala ale i cieszy. Wreszcie lekarz, którego nie musze prosić o wpis do książeczki dla lekarza rodzinnego! Nie, dostałam wydruk z opisem stanu, leczenia i rozpoznaniem.I tu prosze ciocie Ewę o interpretację rozpoznania:- ostre zakażenie górny dróg oddechowych (w opisie mam olbrzymi ściek śluzowo -ropny na tylnej scianie gardła. I tak Franek brzmi - gotuje mu sie w gardle cały czas)- przerost migdałka gardłowego - obs- astma oskrzelowa wczesnodziecieca o fenotypie infekcyjnym - obs Sterydy wróciły i młody dostał cud miksturę do płukania nosa. Tego płukania nie wyobrażam sobie...Końcówkę do nochalka wypożyczono nam. A noc przegorączkowana - co 4-5 godz na zmiane paracetamol i nurofen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No i obiecalismy Franiowi upragniony wóz strażacki:) Juz wychodzi z siebie prosząc kilka razy dziennie o "i-i":)Ten właściwy "wypasiony" dostanie na mikołaja, ale dziś tata poleci do zabawkowego i przywiezie na pocieszenie cokolwiek czerwonego do straży podobnego:)I pomysleć, że gdyby Francyś był zdrowy to za cenę dzisiejszej wizyty i leków byłaby super-hiper-odjechana straż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Pozostaje mieszać w kociołkach i czekać na polepszenie stanu zdrowia. Oby jak najszybciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Słuchajcie, to płukanie nosa to jakiś kanał!Wychodzi tego z 20 ml, mamy mu wpsikac całość. Franek krzyczy przerażony - R go trzyma, ja prbuję wcelować do nosa. Do d.. takie coś. Udało nam się wpsikac połowę, ale szkoda mi Franka normalnie. Radek sam w życiu nie da rady. I tak przez tydzien??? Może to i łagodny sposób, nie antybol doustny, ale nie wyobrażam sobie tego.Ewa, radź kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.11.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 a co to dostaliscie do plukania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 mialam sporządzać miksturę z soli fizjo, mukosolvanu, gentamycyny i pulmicortu.Dzwoniłam do naszej dr Doroty z prośba o rade. Powiedziała ze ta "płukanka" to nie jest najlepsze wyjście.Kazała utrzymac inhalacje z pulmi i dobrze by było berodual (ale nie mamy już) i kropic nos.I tak bedziemy robić. Mały i tak nie da sobie płukac nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 aaaaaaaaaaa i w opisie sa pojedyncze rzężenia i świsty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 16.11.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Aguś ślę dobre flu cały czas:stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot:idy dla zdrowia Franusia ! Aguś ja w takich stanach dzieci robiłam napary ziołowe. Płaski wiekszy - 2 - 3 litr.garnek stał z gorącą wodą na kuchence (ale nie wrząca) tylko tak by ta woda parowała i wlewałam tam krople takie z apteki OLBAS oil i ta para rozchodziła się po całym mieszkaniu,bardzo ułatwia oddychanie i oczyszcza się drogi oddechowe i gardło. Dając wszystkie zapisane leki dawałam herbatę z lipy i z sokiem malinowym. Też mleko przegotowane z dodatkiem masła ,łyżki miodu i przeciśniety czosnek. Jak Franuś nie wydoli z czosnkiem to dawaj bez czosnku. Chlebek z masłem z czosnkiem lub z chrzanem tak na zmianę choć po troszkę dawaj to są naturalne antybiotyki i zawsze pomagają! Uściski i zdrowia ślę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Dziękuję Zobaczymy, co dzis nocka przyniesie. A wiecie że za tydzień o tej porze bedzie trwała już przeprowadzka? Tzn Radek będzie walczył wraz ze szwagrem z kartonami:) Prawdopodobnie w poniedziałek przeniesiemy juz z robalami kochanymi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No to trzymam za ten "za tydzień" kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 16.11.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Macie tydzień na wyzdrowienie,nabranie sił i potem tylko jedno ...przeprowadzka:wiggle:Jak zwykle mieszam i kciuki trzymam by wszystko szło jak po sznurku:stirthepot::stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Dzisiaj chyba jeszcze nie do końca fajnie będzie w nocy, choć życzę, żeby jednak spokojnie. Ale od jutra zacznie się robić lepiej, ja to mówię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.11.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Płukanie nosa to pomysł cudowny ale realizacja może być trudna. Ja pacjentom często proponuję ale dorosłym! Jak to zrobić u dziecka Genta nawet donosowo nie dawaj, swietnie się wchłania przez sluzówkę. Czy pan dr wie o uszkodzeniu słuchu?? Z drugiej strony przerosnięty migdałek też może dawać niedosłuch (przewodzeniowy), hmm, ciekawe, żaden laryngolog go nie zobaczył czy ten przerost jest odczynowy? Jeżeli ma górne drogi oddechowe, to ja bym spróbowała Bactroban, niestety chyba tylko na receptę jest... no i nie wiem, jak z rejestracją na dzieci, ja Zuśce dawałam To jest maść z antybiotykiem i nie ototoksycznym. Poza tym inhalacje możesz dawać też na nos! Maska na całą buzię i niech oddycha ale mu przytrzymać buzię do góry, niech przez nos gównie jedzie. Tylko że po opsikaniu nosa otrivinem, bo niedrożnym nic nie zainhaluje. Świsty bo astma, rzęrzenia mogą być z nosa. No i ostroznie z różnymi olibasami w powietrzu, może mieć nadreaktywność oskrzeli i się poddusi. Lepiej nie... A mówi się, w teorii, że małe dzieci zatok nie mają. Dlaczego w praktyce mają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.11.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Matko jedyna...Pan dr oczywiscie wie o niedosłuchu.Powiedział, że sie nie wchłaniakłerwa no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.11.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 cóż, laryngologom się wchłania. Moze oni uczuleni na genta są? Lepiej jednak przyjać, że może się wchłonąć. Młody odsysać wydzieliny z nosa pewnie też już sobie nie da? Kurcze, dobrze byłoby ten nos wyleczyć, bo to wszystko do oskrzeli spływa i skończy się zapaleniem Próbuj inhalacji przez nos, może spróbuj też odessać... Co masz robić, to wiesz, problem - jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.11.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Aga, jak noc dzisiaj minęła? Oby lepiej! Może jednak da się odessać ten nosek...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.11.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Kiedyś jakaś dziewczyna na forum pokazywała urządzenie do odkurzacza katarek czy coś podobnie brzmiącego.. podobno super... Ale pewnie Ty to wiesz i pewnie masz... Jak po nocy.. lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.11.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Katarek mamy ofkors, i mamy zamiar go dziś użyć.Jak tylko wróce z N z Polibudy. Teraz Radek inhaluje młodego solą, rano poleciał Pulmicort.Nos powinien dac sobie odessać, nie lubi tego , ale mus jest, bo faktycznie zaraz zap oskrzeli bedzie Nocka przepłakana. Mysle ze nie mógł spac po prostu przez ilośc wydzieliny i dlatego płakał.Nie gorączkował już. Ostatnia dawka p/goraczkowego ok godz 18 była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.11.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 No czyli tak, jak mówiłam, nocka jeszcze trudna, a od dzisiaj będzie powoli się poprawiać. Mieszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts