Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aleście ciotki wymysliły:)

Ewa, dziś jeden z rodziców dziecka z autyzmem skomentował mój filmik z układankami nastepująco - jego córcia też uwielbia, ale trzeba mieć ich dużo, bo błyskawicznie uczy się na pamięc pozycjio zwierząt. To mi dało do myslenia. Franek uwielbia wszelkiej masci nakładanki. Te domowe nasze ułada w mig, z obcymi ma problemy, ale nie jakies ogromne. Natomiast kwestia wielkosci jest dla niego abstrakcja kompletną - stale próbuje przepychac piłki np przez malutkie otwory. Dziś powiedziałam terapeutce z prodeste o kolejnej rzeczy, którą zaobserwowałam przy okazji otrzymywania do domu gazetek światecznych - Franek je przynosi i prosi gestem'pomóż mi' a następnie próbuje palcami wyciągnąc rzecz z obrazka. Terapeutka twierdzi ze Franek czai róznice miecy przedmiotem rzeczywistym a tym na obrazku. Ma się zastanowić.

Dzwoniąłm dzis do Wawy. Termin hospitalizacji na Litewsiej 4 lutego, narazie ze znakiem zapytania. Mam dzwonić 20.XII.

Nasz dr neuro jest ordynatorem neurologii dzieciecej tam. Spróbuję przez nasza dr Dortote z Imidu dowiedziec się , jakie badania planuje Franiowi oprócz eeg

a kształty? Moja młoda miała kiedyśtaką prostą zabawkę - sześciokąt z dziurkami w różnych kształtach i klocki. Może mu kupić? było to tanie a mam wrażenie że dobre?

A z wycinaniem świetny pomysł.

No właśnie, to fajny pomysł, taki sześcian też dobry. :yes:

No i w ogóle, chyba czas na coraz więcej zabawek edukacyjnych. ;)

Wiem, miał, ale trzeba nowe. :p

I jakie narty, jakie łyżwy, przecież on chce dźwig, platformę wiertniczą i dużą miarkę jakąś! :lol:

Do Agi i DPS - dziękuję za promowanie naszej strony sprzedażowej na allegro, wszystkie duperele sprzedane. Na razie nic nowego nie wstawie bo nic nie robię, Stefek chory, dziś w nocy miał tem 40stopni. Jak się wyrobię i cos powystawiam, poproszę o ponowne reklamowanie. ;-) Trzymajcie się wszystkie ciotki i w garach mieszajcie!

O ile ja wiem Franio bardzo chciał wóz strażacki! Jakby jakaś ciotka miała ochoty kupić Dziecki prezent.

Przed chwilą obejrzałam filmik z Franiowego blogu. Jestem zaskoczona, jak Franio pięknie rozumie, co do niego mówisz. I widać, jak bardzo stara się odpowiedzieć na Twoje pytania, jak pięknie reaguje. Ogromna jest w nim wola walki i chęć porozumiewania się. Już wiele razy padło tu stwierdzenie, że Franek nam jeszcze pokaże. I to chyba szybciej, niż się tego spodziewamy. :rolleyes:Cudowny chłopczyk. Uśmiech powalający. :yes::yes::yes: A jak pięknie sprząta po sobie zabawki, gry (to już z poprzedniego filmu).

pozdrowienia i klik klik