Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mikołajkowe uściski przesyłam Franusiowi i Natce :hug:. Ciekawość mnie zżera czy aby Mikołaj dobrze list odczytał i przyniósł dzieciom odpowiednie prezenty, bo jakby co, to będzie miał z nami doczynienia , prawda forumowe cioteczki?;)

Klikam nieustannie . Forumowa babcia Franusiowa.

Dokopaliśmy sie już do wagi łazienkowej.

Nasze szczęście wazy po śniadanku całe 12.700.

Zawodnik wagi koguciej;-)

I włosy trzeba juz krasnalowi obciąć. Koszmar dla niego i dla nas.

Chcemy to zrobic gdzies za tydzień, jak sąsiedzi się przekonają, że my nie z tych, co dzieciom krzywdę robią. Historię z obcinaniem włosów znacie, nie będę się więc powtarzała.

Aga, a jakby dać Franiowi kosiarke do włosów i niech sam obcina, no nie wiem na lalce wlosy? To by się przekonał. On tego dzwięku pewnie nie cierpi, to trzeba go z tym oswajać, by to było coś znośnego zanim do głowy się zbliży.

A może jakaś inna by miala znośny dzwięk? Bo te rzeczy też co jedna to inaczej brzmi, może trzeba poszukać po sklepach razem z Franiem.

Żelciu, próbowaliśmy WSZYSTKIEGO. Naprawdę

Tu nie tylko dxwięk, ale także problemy z SI. W Prodeste nikogo nie zdziwiło ze Franek nienawidzi obcinać włosów.

Muszę juz je obciąć bo im dłuże tym dłuzej to trwa i tym ciężej jest. W lutym szpital, do badań dobrze zeby Francik miał króciótkie włoski (EEG)

Aga, a Wam przeszkadzają długie włosy ?

Bo fakt,szkoda męczyć krasnala :(

Nie jest prawdę,że do EEG muszą być ścięte (jakoś dziewczynkom nikt nie każę obcinać włosów), jest to li tylko dla wygody osoby zakładającej elektrody.

Mój młody, nie dość,że ma całe mnóstwo włosów, to jeszcze był czas,że hodował długaśne. Na sam widok nożyczek przy twarzy dostawał drgawek, a maszynka absolutnie nie wchodziła w grę. Rosły mu i rosły....aż nadszedł dzień ,że sam poprosiłby iść je obciąć :)

Jezu, Ewa, jak nożyczkami????

Nie da się

dlaczego się nie da? ja tam obcinałam, nawet cieniowałam włosy! Tylko albo dziecko musi być czymś mocno zajęte (bajka?) albo musi uczestniczyć w procesie, czyli przed lustrem z tłumaczeniem co i dlaczego i po przygotowaniu poglądowym. A z nożyczkami można go oswoić robiąc z nim wycinanki i przy okazji "po pukielku" - tu papierek a tam włosek ;)

To są długie włosy???!!! Czepiasz się dziecka! Zawsze podobali mi się faceci z długimi włosami, ale takimi naprawdę długimi. Daj Franiowi spokój i nożyczki - każde dziecko dorasta do chwili, kiedy samo sobie za pomocą nożyczek robi piękną fryzurkę.