AgnesK 09.12.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Aguś jest tak jak pisalam wcześniej - trzeba lączyć ze sobą znane nam juz znaki-gesty. Czyli wiem i nie. Pozdrawiam wszystkich. A jak samo szkolenie? Opłaca sie jechac na 2 st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.12.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Aguś, ja do Tej Pani pojechałabym znowu na te same szkolenia. W drugiej części nie ma dużo nowości, jeżeli chodzi o znaki igesty, ale jest trochę więcej praktyki. Było właśnie o tym jak pracować z dzieckiem autystycznym. No i bez tego drugiego stopnia nie mozna na trzeci pojechać, a tam znowu jest dużo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.12.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Trzymam kciuki i mieszam, żeby gile jak najszybciej poszły precz. :stirthepot: Sposoby masz sprawdzone, może się uda tym razem bez antybola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 10.12.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 To i ja zamieszam przeciw:stirthepot::stirthepot: U nas rasowa zima z mrozem i śniegiem. Teraz znowu prószy a ja spoglądam i myślę czy będzie przedwieczorne odśnieżanie, czy wytrzyma do jutra?Pozdrawiam i same dobre myśli zostawiam dobrym ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 10.12.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Halo, halo! Ostatnie dni klikania!Sprężmy się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.12.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Klikamy,a gil niech idzie ,,na drzewo:) Z zimy zostawiłabym sobie tylko kosa-przychodzi na jabłuszko:) Aga-góralko,w jakich butach nie jest ślisko?Bo pod śniegiem lód-niespodzianka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.12.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Prababko, myslałam że o moim Kossie piszesz;-) A buty, ja tam chrzane Francje elegancję - buty maja być na gumowej podeszwie. A na lód nie pomoże nic. Niestety. Żelko, ja bym chciała pojechac na 2 st, zobaczymy gdzie będa organizować. A coś ciekawego o autystykach mówili? Juz chyba wiem skąd to pogorszenie w zachowaniu Frania od ub czwartku - chyba zaczęła go choroba vrac, mimo ze na zewnątrz n ie było jeszcze tego widać . Dużo krzyczał, płakał "bez powodu" - takie trudne dni. I spał źle. Radek powiedział ze gil ma się świetnie. Kupiłam dzis miód - bagatela 195 zł, ale to i tak taniej niz wizyta lekarska + leki, o innych skutkach nie wspomnę. Jutro Francys dostanie porcję OUdało mi sie odrobic 2 godz dzisiaj (maraton 12 godz miałam) ale za to jutro mogę ruszyć do Opola już krótko po godz 13!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.12.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Buziaczek dla wszystkich od mojego kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.12.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Twojego Kossa mogę tylko serdecznie pozdrowić Mam nadzieje ,że miód "swoje" zrobi.Może niech cioteczki czarują i podmienią gila z tym kosem.Gile znikajcie.nooo! Dobrze,że jutro trochę trasy pokonasz w dziennym świetle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 10.12.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Bry wieczór Klikam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 10.12.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 klik klik:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.12.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Klikamy - pełna mobilizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 10.12.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 oczywiście że wpadłem z wizyta i też klimamy razem z Julcią na kolankach. Aga trzeba się dobrze uradzić bo Juleczka coś za chętna do klikania na Franusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dzień dobry Klik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.12.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Klikłam.. ale Maja nam odleciała, że hooo hooo.... Precel tez sporo prze Franiem.. oby na 3 miejscu pozostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 -No to znów klikam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.12.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Całe podium to uścisk Pierwszej Damy?szerokiej,Aga ,na powrót! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 11.12.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Klikam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.12.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Aga, dojechałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.12.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jestem, dojechałam.Kolejna Victoria:) Po drodze zajechałam do Jyska po firanki do kuchni.Zastanawiałam się co tu zrobic, żeby je kupic i za dużo kasy nie wydać (najpierw w sobote poszłam do sklepu z firankami i tam za najtansze panie zazyczyły sobie ...250 zł.) No i w jysku kupiłam po 8 zł..he heI dozywam sie dopiero teraz bo byłam wieszałam owe firanki:)Jest gites Ale Franek nie do zniesienia od kilku dni. Gil ma wpływ, to jasne Co do konkursu - pierwsze miejsce w głosowaniu internautó dostaje jakąs nagrodę. nie wiadomo jednak jaka, bo nie ma o tym ani słowa w regulaminie. Poza tym kapituła konkursu wybiera 1 miejsce i 2 wyróżnienia. Ważne żebysmy sie utrzymali na 3 miejscu:)o tak wyglada technicznie. Napisze tu o terapii neurologopedycznej. Na blogu nie chce bo nie chce dyskusji, która metoda lepsza.Pozornie sprawa jest prosta. Franek ma wykonać zadanie. Np poukładać klocki. Albo puzelki.No i cały problem polega na tym, żeby zareagował na polecenie. Musi wykonać polecenie.Wiecie co sie dzieje?..Rzeźnia...Krzyk, wrzask, bo Fr ma to gdzieś. No tak to wygląda - taka nasza codziennośc.Godziny tłumaczennia, ze trzeba coś zrobić. Bo czasem trzeba cos zrobić bo trzeba i Franek musi to zrozumieć.Np niefajnie jest wejść pod koła samochodu czy wejść na stół i próbować z niego skakać.Nad tym sie koncentruje praca nad Frankiem.W Prod. robią to samo, ale ciut inaczej. Jesli Fr nie chce wykonac polecenia, to ma sie skomunikować - dokonac wyboru, pokazac co chce innego robic. Tam punkt cięzkości jest na komunikaji, bo i tej potrzeby Franek nie ma. To co robi neuro w Prod będą robić później. Moze być tak, że później terapia będzie trwała np 15 min, bo Fr po wejściu dowie się, ze ma zrobić np 3 rzeczy. jak je zrobi, idzie wolny do domu.Jak dojdziemy do tego poziomu bede szczęśliwa.Narazie jest to nieustanna walka z młodym, której mamy serdecznie dość. Nie pisze o tym na blogu, bo takie rzeczy "nie czytaja sie fajnie".Fajnie czyta się ino usmiechnięty Franek. I on taki jest, przez jakiś fragment dnia. Reszta to krzyki, płaczOstatnio sąsiadka pytała delikatnie "co się u nas dzieje". Powiedzilismy ze Fr ma autyzm. odpowiedziała" aaa to rozumiem"(kobieta "z branży" fizjoterapeutka) Dzis wróciłam. patrze kuchnia wysprzątana na błysk, fugi jak nowe. Pytam R czy w nocy to robił.On: nie dzis w dzień. Dość miałem Fr.Tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts