Arnika 16.12.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To zrób test na 3-4 pytania i dość... Będziesz miała i Ty z czapki i studenci odetchną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 16.12.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mnie jeszcze hydraulik kazał podprowadzić w pobliżu tych fitrów gniazdko z prądem,ale co on będzie montował to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.12.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Hm...przyszło mi do glowy b drastyczne rozwiązanie, ciociu Marynato.. DPS, sumienie mi nie pozwala.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no to dowiedziałam się dziś o bramkach proxy. Moje dziecie już zaczyna twórczo rozwijac temat, jak tu być bezkarnym w sieci No bo jak można sobie IP zmienić, to może nie dojdą, kto kupował na chomikowo albo film spiracił Muszę podrążyć temat. Widzisz, Aga, ten konkurs się do czegoś jednak przydał twardą wodę też mam . Po przeprowadzeniu się myslałam, że problem minął a tu gucio. Więc grzecznie zakupiłam dzbanek firmu brita albo innej (żeby nie reklama) no i filtrujemy. O pralkę nie ma się co martwić - sama padnie zanim ją kamienzje, teraz takie jednorazowe rzeczy robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.12.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aga,nie masz takich altenpożółkłychtesten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Prababko, teraz reforma szkolnictwa weszła! Mamy sylabusy, nowe programy, szkolenia dla pracowników dydaktycznych, uczenie studentów pracy w grupie i inne bzdety. Altentesten to sobie można w kominku zastosować, my mamy mieć Europę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.12.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No i mamy:zamiast z miasta A do miasta B w zadaniach jest teraz : pociąg jechał z Paryża do Madrytu,ot taka ścieżka europejska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 16.12.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mnie grzałka kiedyś w pralce trzasnęła od kamienia,ale faktycznie to było w czasach kiedy sprzęt był lepszy i pralka ma dobrze z 10 lat,służy jeszcze ojcu(co on tam pierze-bardzo mało),a ja kupiłam sobie ekologiczną hehe. No ale jak tak patrzę w obecnym mieszkaniu co mnie męczy poza pralką.Zmywarka cała w kamieniu,jak jest już mocno zakamieniona,to niedomywa.Muszę stosować środki rozpuszczające kamień.W łazience umywalka,wanna,toaleta,drzwi prysznica,baterie-muszę usuwać kamień i to często.Dlatego kazałam dać filtry na wejściu do domu. Ale zobaczymy czy to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynka36 16.12.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 czy dziś mozna jeszcze głosować na Franiowy blog? bo mi się nie otwiera strona:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 16.12.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 marynka 36 - jak pamiętam - to głosowanie było do 15 grudnia do godz. 24 00. Ja tez dziś rano z rozpędu weszłam kliknąć, ale skapowałam, że już nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 16.12.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 marynka 36 - jak pamiętam - to głosowanie było do 15 grudnia do godz. 24 00. Ja tez dziś rano z rozpędu weszłam kliknąć, ale skapowałam, że już nie ! He he ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mnie grzałka kiedyś w pralce trzasnęła od kamienia,ale faktycznie to było w czasach kiedy sprzęt był lepszy i pralka ma dobrze z 10 lat,służy jeszcze ojcu(co on tam pierze-bardzo mało),a ja kupiłam sobie ekologiczną hehe. No ale jak tak patrzę w obecnym mieszkaniu co mnie męczy poza pralką.Zmywarka cała w kamieniu,jak jest już mocno zakamieniona,to niedomywa.Muszę stosować środki rozpuszczające kamień.W łazience umywalka,wanna,toaleta,drzwi prysznica,baterie-muszę usuwać kamień i to często.Dlatego kazałam dać filtry na wejściu do domu. Ale zobaczymy czy to coś pomoże no to będziesz mogła policzyć co się bardziej opłaca - zmieniać pralkę i zywarkę co 5-6 lat czy filtry dla przefiltrowania całej wody do domu O myciu brodzika nie mówie, to wartość dodana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynka36 16.12.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 marynka 36 - jak pamiętam - to głosowanie było do 15 grudnia do godz. 24 00. Ja tez dziś rano z rozpędu weszłam kliknąć, ale skapowałam, że już nie ! o ja gapa, u mnie cały dzień dziś był 15 o matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 16.12.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) No właśnie jeszcze nie mam pojęcia ile będzie kosztowała eksploatacja tych filtrów,na razie wiszą dwie bańki na rurach-koszt symboliczny więc nie rozmyślałam nad tym.W razie czego zawsze można odkręcić. Brodzik owszem trzeba myć,ale przy bardzo twardej wodzie wypada po każdej kąpieli przelecieć szyby domestosem,bo po kilku dniach przy stosowaniu lżejszych środków przez szybę już nic nie widać i wtedy już trzeba szorować.W sumie przyzwyczaiłam się już dawno do tych kamiennych ozdób i nie świruję,ale skoro ewentualnie mogę sobie polepszyć Edytowane 16 Grudnia 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 nowe brodziki mają szyby powlekane takim czymś, że szybko się nie brudzą. Mój ze 3 lata wytrzymał na przecieraniu szmatką od czasu do czasu i wsio. teraz powinnam tą powłokę znowu prysnąć, ale jeszcze nie dociekałam, gdzie się je kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.12.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 O matko, ale sie usmiałam z Was:) Ewa, dowiedz sie o powloki, bo mnie mleczne szyby w kabinie wykończą Filtr, oki, tak myślałam. Herbata nie smakuje, choroba. I co tam, aaa bramki proxy. Cokolwiek to jest:) Nie dla lamerów ten termin;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.12.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Do zakamienionych szyb to płyn octowy W5 z Lidla albo woda z octem 5:1, przetrzeć, spłukać, gotowe. Działa bez pudła! Aga, ogromna większość PL ma twardą wodę, dasz radę, to nie problem jest. Ja wszystko myję takim płynem octowym, zwłaszcza szyby i armaturę w łazience, działa bez pudła. Nasza pralka ma już 12 lat, nic jej nie jest. Nigdy nie stosowałam calgonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aguś ,a co Franio dzisiaj wykombinował?Masz wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 DOS-iu,ja mam kabime starą juz plastikową i niestety ona jest tylko chłopaków,nie wycierają po sobie:(Gdyby nie W5 to chyba tylko sanepid by mnie uratował-zamknąłby kabinke:)Ale to ich łazienka ,niech sobie sprzątają,ja nie muszę tam wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.12.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ja wczoraj próbowałam kliknàć i strasznie się złościłam że nihuhu aż do mnie dotarło że koniec głosowania:) U nas również w wodzie okropny kamień coś mi mówi że moje nerki już o nim wiedzą niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts