sylvia1 02.02.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 ziaba, AgnesK nie dziękuję. Fasolka na razie ślicznie rośnie a łożysko mam nadzieję pójdzie w górę... I tej wersji będę się trzymała. Na razie szyjka trzyma, ale poprzednio w 24 tyg już nie trzymała zobaczymy. Najwyżej życie rodzinne przeorganizujemy. Najtrudniej będzie dzieciom. Bo dot ej pory za taksówkę robiłam. Na razie mam oszczędzający tryb życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 02.02.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No dobra, w sprawie kaloryfera. To chociaż męskie młode ramię , takie mrr mrr. niech się powstydzą co poniektóre. Mencizny oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Rozmawiałam dziś z panią dr. Prosiłam, źeby załatwić wszystko za jedną wizytą, bo śniegi, drogi jakie są, każdy wie, ale nie zgodziła się.. Powiedziała, że... nie musze przyjeżdzać.. Kurcze, to tyle znowu w temacie empatii... Szkoda mi ciągać tyle razy krasnala do Wrocławia i narazac go niepotrzebnie na kontakt w poczekalni z innymi ludźmi, ale..chyba nie ma wyjścia. Ale może jednak do czwartku pani dr zmieni zdanie? Fajnie by było. Agnes, nie mogę się powstrzymać Co druga pacjentka, która dzwoni umówić się na badanie, prosi czy można wszystko na raz, bo ona jedzie 50 km, bo syn pracuje, bo nie ma kto przywieźć. Agnes, ja też bym tak chciała. Dla mnie to też byłby komfort - jedna wizyta, wychodzi z diagnozą. Ale ja muszę zrobić ze 4 różne badania a NFZ płaci za JEDNO dziennie!. I wtedy już nie płaci za wizytę u mnie! CZyli ja za darmo i trzy badania za darmo. To z czego mi pensję zapłacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 no i zatoczyliśmy kołoNFZ to jest główny odpowiedzialny niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 02.02.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 NFZ na Madagaskar. Konto osobiste i idę do lekarza z przelewem od ręki za poradę oraz receptę. Tylko nie wiem, czy na tym Madagaskarze się ucieszą z naszego Jedynie Słusznego Kierunku Leczenia. Bo co Madagaskar winien..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.02.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Agnes, nie mogę się powstrzymać No to i ja Popełniłam grzech niedomówienia Mówiąc o załatwieniu wszystkiego za jednym zamachem miałam na myśli badanie i podanie synagisu, czyli tak, jak to do tej pory było robione. Pani pielęgniarka, z którą rozmawiałam dzień przed rozmową z pani dr, powiedziała mi, że pani dr chce rozłożyć to na dwie wizyty: na jednej tylko badać dziecko, potem umawiać na kolejną wizytę, badać już tak na szybkiego - osłuchać czy jest zdrowe - i zlecić podanie synagisu. To pani pielęgniarka powiedziała mi, żebym zadzwoniła do pani dr i poprosiła, żeby jednak podać małemu synagis już po pierwszym badaniu, bo droga daleka i przy tych warunkach itd. Zadzwoniłam, rozmawiałam i usłyszałam, że argument o warunkach to żaden argument, bo wiele dzieci dojeżdża.. Sądzę, że takie postępowanie miałoby sens, gdyby okazało się, że dziecko jest np przeziębione, ale tak?.. Nie pojmuję.. Po co targać dzieci dwukrotnie..?.. Po co narazać na zarażenie w przychodni?? Dziś ponownie rozmawiałam z panią pielęgniarką i spytałam czy w ciągu tych kilku dni coś się zmieniło (tym bardziej, że pani dr przyjmuje tylko 2 dni w tygodniu), pani piel powiedziała, że nie, że pani dr chce to podzielić na dwie wizyty. Przy okazji dowiedziałam się, że pierwsza wizyta jest wizytą weryfikacyjną... Zadzwoniłam już do siostry, żeby spytała w klinice w Szczecinie czy jest tak samo. Napisałam też do znajomej lekarki z IMiDz w Warszawie. No może NFZ nagle chce podwójnie badać dzieci?? No nic to. A przy okazji - pieprzony NFZ! Od 15.01 rozpatrują papiery!!! Ciągle nie wydali zgody na podawanie synag. dzieciom!! Co za dziadostwo! Mam taki widok przed oczami: paniusie nad kawusią w pięknych, wybudowanych i urządzonych za nasze pieniądze budynkach NFZu, przeglądają znudzone dokumentację i ciężko wzdychają nad swoim losem A jutro załamanie pogody. Znowu śnieżyce Jutro kłucie kurczaka. Zobaczymy jak morfologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 02.02.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.02.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 a te podwóje badania koorczaka to pewnie za darmo co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 02.02.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ręce i majtki opadaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.02.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Aga krew mnie zalewa na tą bezduszność ja wszystko rozumiem - NFZ jest gówniany, przepisy itd...ale czy to dyskwalifikuje tych, którzy sa właśnie dla nas - nasze zdrowie i zycie przysięgali chronić do tego aby być poprostu człowiekiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 03.02.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Aneta - lekarz zawsze rozkłada ręce i mówi usprawiedliwiająco.."a co ja mogę, co ja mogę..takie mamy przepisy psze pani" W systemie zachodnim własne konto osobiste jest moje , i z niego jest pobierana opłata za wszelakie usługi medyczne.Jestem traktowana jak gość z kasą.U nas totalna odwrotność - lekarz ma pulę za łebka ( zapisanego do niego jako lekarza rodzinnego) i za każde przyjście pacjenta ubywa mu z kupki.Walczy o życie, by mu coś jako pensja zostało. Jeśli nie wiedomo o co chodzi, to wiadomo że o kasę.O nic innego.A pacjent ?eee, jak go przyciśnie, to pójdzie prywatnie.Najwyżej kredyt weźmie jak mu już straśnie zależy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 03.02.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.02.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Dzień dobry. Dziewczyny szkoda gadać na temat NFZ. Szkoda waszych nerwów. Niestety wszystko musi sie układać i zazębiać ale w całej gospodarce . Niestety ale co prywatne to jest właściciel i naczej to zawsze są opcje polityczne. Jeżeli pracownik będzie decydował o wyborze dyrektora to nigdy nie będzie dobrze, a tak jest teraz w szpitalach , ośrodkach itd. Szkoda gadać ..... Ważne że nasz Franula rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.02.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Dopisuje sie do zachwytow nad naszym SuperFrankiem. Co do NFZ-u..., brrrr..., jak nazwać jak ktos zabiera Ci pieniadze za uslugi a potem tej uslugi Ci odmawia? Ja znam tylko jedno slowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.02.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Agnes Pani dr chce mieć po prostu 2 wizyty, w tym jedną za friko. Zawsze to 70 zł a nie 35 Zapewne zresztą jest to zarządzenie kierownictwa... Dowiedz się, czy nie możesz iść gdzieś indziej, do innej przychodni np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.02.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Aga krew mnie zalewa na tą bezduszność ja wszystko rozumiem - NFZ jest gówniany, przepisy itd...ale czy to dyskwalifikuje tych, którzy sa właśnie dla nas - nasze zdrowie i zycie przysięgali chronić do tego aby być poprostu człowiekiem... no i właśnie tak się będziesz czuć tu cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.02.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Agnes Pani dr chce mieć po prostu 2 wizyty, w tym jedną za friko. Zawsze to 70 zł a nie 35 Zapewne zresztą jest to zarządzenie kierownictwa... Dowiedz się, czy nie możesz iść gdzieś indziej, do innej przychodni np. Ewa, nie mogę. To jedyne miejsce, w którym dzieci z dolnśląskiego będą miały podawany synagis. Dziś zadzwonię do p dr konsultant woj. z pytaniem o co chodzi z tą weryfikacją.. Rano, gdy spojrzałam za okno zrobiło mi sie słabo... Mam nadzieję, że do jutra drogowcy jakoś doprowadzą drogi do porządku. Wiecie co jest "najlepsze"? W Czechach Synagis kosztuje 4 tys za 100 mg!! Ja płaciłam 5120, przy czym miałam załatwione, źe apteka i hutrownia nie naliczają marży, tak więc normalnie kosztowałoby to pewnie z 5.5 tys. Skąd ta róźnica?? Jestem troche wkurzona na siebie, bo do Czech mamy max 30 min autem Zawsze to 2 tys zostałyby w kieszeni. No jestem ciekawa tej jutrzejszej wizyty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.02.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 XX tutaj też nie jest tak różowo tak jak pisałam nie ma systemu idealnego tutaj tez nie raz tupie nogą i sie wściekam i nic nie moge , ewentualnie udac sie do prywatnej kliniki Aga ciekawe te różnice cenowe ciekawe ile kosztuje na wyjsciu z firmy farmaceutycznej Trzymam za Was kciuki i modlę sie o dobrą pogode na Wasza podróż, oby poszło gładko i szybko całuski dla Krasnalka a dla Ciebie usciski. Pamiętaj najgorsze za Wami, teraz będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.02.2010 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Pamiętaj najgorsze za Wami, teraz będzie tylko lepiej Wieeeeem Cały czas mam nadzieję, że TERAZ to już tylko lepiej może być Franek zniósł tak dzielnie kłucie, ze..aż się zdziwiłam Niestety winiki nadal takie-se Cholerna niedokrwistość. Ale porozmawiałam dziś z synem po męsku ( ) i dałam mu 2 miesiące na poprawę wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 03.02.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Pamiętaj najgorsze za Wami, teraz będzie tylko lepiej Wieeeeem Cały czas mam nadzieję, że TERAZ to już tylko lepiej może być Franek zniósł tak dzielnie kłucie, ze..aż się zdziwiłam Niestety winiki nadal takie-se Cholerna niedokrwistość. Ale porozmawiałam dziś z synem po męsku ( ) i dałam mu 2 miesiące na poprawę wyników Franiu jest grzeczny. Co to za ultimatum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts