JAGODA 51 10.01.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Aguś polecam Rogowo , jest tam Wojskowy Ośrodek Wczasowy sa domki i pawilony, czy ja dobrze kojarzę mąż służył w tym resorcie co by chyba ułatwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.01.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ooo tak.. Rogowo spokojniutkie.. Dużo miejsca po byłych koszarach.. z jednej strony Mrzeżyno, z drugiej Dźwirzyno... i moje ukochane rybki z wędzarni od naszego znajomego.. i ten łosoś na zimno.. mniiiaaammm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.01.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 A nie macie jakiś sprawdzonych adresów?Zaraz sprawdze Rogowo.Sama wolałabym nam morzem, bo wiadomo.. Warszawa nie wypali. Do doopy/Sale tylko wieloosobowe i eeg w dzien.Ani jedno ani drugie nie jest do przeskoczenia.Kląć nie bede ale mam ogromną ochotęW IMiDzie też nie wyjdzie bo nocne eeg (chodzi nam o godz 20) robią tylko "okresowo").szlag by toEwa, może ty znasz sprawdzony adres. Prosze. gdzie mozna zrobic nocne eeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) mam i nie mam, nawet rozmawiałam ostatnio z moją panią prof. Ona ciągle pamięta, pokazywała te wyniki itd ale konkluzji nie ma. Raczej trzeba powtórzyćMa za to koleżankę, jedną z lepszych oceniających eeg u dzieci. Hmmm w Łodzi. Sęk w tym,że koleżanka jest emerytem już i ma jedynie prywatny gabinet.A tu trzeba nie eeg ale video-eeg (za to nie mówiła o nocnym) No i ta koleżanka nie ma tak wyszukanego sprzętu. Więc rozmawiałam tak, że jak byście to eeg zrobili w wawie (bo masz termin) i mieli nadal wątpliwości, to ona by chętnie dziecko zbadała i oceniła zapis. Ty miałaś ten termin w Międzylesiu? Bo tam jest podobno dobry sprzęt. A może przyjmij się do szpitala ale wynajmij sobie kwaterę (trudno, kasa) i tylko idź na badanie? Albo wezmę numer kobity i zapytasz, co można i trzeba, żeby definitywnie rzecz rozstrzygnąć? Edytowane 10 Stycznia 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Aga,a sprawdzałaś w GCZD ? Teraz to bliziutko masz Kiedyś robili we śnie, więc może nadal robią, no i jeszcze Pszczyna zostaje, ale tam tylko prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Sęk podobno w tym, że musi być i dobry sprzęt i dobry wykonawca. Już jedno eeg zrobili, kasa poszła a nic z niego nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 W GZCD mój młody maił robione -nasza neuro by nie skierowała byle gdzie W Pszczynie robią w śnie, robi i opisuje lekarz (neuro), tez zastrzeżeń do wykonania nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvayo 10.01.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 W Rogowie warto sprawdzić mieszkania do wynajęcia-ceny nie są wysokie,mieszkanka w blokach powojskowych. WDW Rogowo niekoniecznie,nie ten standard co parę lat temu. Chciaż domki odnowione. z kolei Wiktoria Rogowo ma domki i pokoje z wyjściem na zewnątrz,ale bez kuchni. wyżywienie osobno, dość drogie. Kompleks Rezydencja Nadmorska Rogowo rewelacyjny,ale cena w sezonie za apartament to 700 zł za dobę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.01.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Aguś ,a kiedy te "okresowe" nocne w W-wie?Bo i tak chyba skończysz w W-wie:)Ty wierzysz chyba tylko Swojej dr a ta dr wierzy pewnie tylko w swoich lekarzy czy techników.Zrób chyba raz a sensowne badania bo chyba też ta Twoja dr coś wspominała o rezonansie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Aga,jest jeszcze tak,że jeśli wyjdzie coś niepewnego dla lekarza to ten chce porównania badań z jednego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.01.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dziewczyny, mały miał miec eeg w szpitalu na Litewskiej. Tam jest nowootwrty oddział neurologi dziecięcej (działa od września może), prowadzi go dr Frania z IMiDu (dostała nominację w lipcu, jakoś tak). No i narazie oddział nowy, więc nic poza eeg nie mogą. MRI nie mają.Franek nie zasnie w dzień.Chocby skały srały nie zasnie.Jesli wybudze go w srodku nocy to bedzie wył i przelewał sie przez rece. Potem wybudzi się przy każdej próbie podłączenia elektrod.temat przerabialismy wielokrotnie, także przy ABR.On po prostu musi mieć najlepiej o godz 20 badanie.Chce aby to badanie zrobił dobry spec na dobrym sprzęcie. mam 2 tygodnie wolnego - 2 pierwsze tygodnie w lutym, chcę ten czas wykorzystać na badanie.Nie zastanawiajmy si e nnad kasą, to kwestia wtórna. Załatwimy/pożyczymy, jakkolwiek. Byle on wreszcie miał DOBRE badanie. zeby jednoznacznie wyjaśnic sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 wiesz, jak pogrzebałam w necie, to mi się pokazał jako bardzo konkretny szpital św Ludwika w Krakowie. Ale Aga, jeżeli idziesz do szpitala, to od lekarzy zależy co zrobią. Mają zrobić tyle, żeby móc zdiagnozować. Jednemu wystarczy zapis 20 min a inny będzie potrzebował video. A jeżeli chcesz sama szukać pracowni, to NAJPIERW musisz dowiedzieć się od neurologa prowadzącego JAKIE BADANIE ON CHCE!!!!! Bo może nie nocne, może video, może z jakimiś szykanami. Bo inaczej znowu wydasz kasę niepotrzebnie. Czyli to neurolog ma cię skierować do konkretnego gabinetu na konkretne badanie które jemu jest potrzebne. Jeżeli nie masz neurologa, to zacznij od tego.Widzę, że znowu zaczynasz się miotać to tu to tam. Wdech/wydech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.01.2013 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 No bo sie wkur...zyłam! Kuxwa no!Oki, jutro wieczorem jestem umówiona z naszą dr Dorotą na rozmowę. Poprosze zeby zadzwoniła do naszej neuro i dokładnie wypytała.Rece mi opadły, bo cagle słyszałam ze czas zrobic MRI , a po tym co bylo eeg. I teraz dupa. MRI w ogóle nie maja.Po kiego mamy ciagnąc Frania do Wawy? Po co??? Nie ma MRI a eeg tylko w dzien.Ręce mi opadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.01.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Znalazłam pensjonacik na Kaszubach. Piekny, przy jeziorze, ale...za tani:) ha ha:)Szukam więc czegoś nad morzem a na Kaszuby pojedziemy za swoje;-) Dziś wieczorem rozmowa z naszą dr o badaniach Frania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.01.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 No... To musowo rzeczywiście konkretnie porozmawiać z neurologiem, tak jak Ewa mówi. Lepeij się wkurzać na niepotrzebny alarm, niż bezcelowo Franciszka ciągać i stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.01.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 W GCZD tez robia eeg w dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.01.2013 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Aneta, stres to ostatnia rzecz jakiej Francik potrzebuje. Najostatniejsza. A tu cos dla rozluxnienia;-) Z niem filmu, ale nie gadaja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Film akcji ale się uśmiałam na dobry dnia początek... A może się rozejrzeć za jakimś szpitalem obok ciebie. Z tym, że nie chcę cię martwić, ale przy takich wymaganiach zaśnie / nie zaśnie, płacze, nie da się uspokoić, to on się nie nadaje do polskiej służby zdrowia... przynajmniej do publicznej. Sorry, na NFZ szykan nie ma, pacjent ma się cieszyć, że cokolwiek dostanie i raczej nie na swoich warunkach. Nie dziwię się, że publiczne szpitale nie robią nocnych badań - nie ma już dyżurów, zwykle w nocy jest jeden lekarz na cały szpital i to jeszcze np anestezjolog. Za przyjście technika w nocy trzeba zapłacić dodatkowo i to dużo, darmo już nikt nie che pracować. MRI rzadko jest akurat tam, gdzie oddział, najwyżej zawiozą karetką. Dziecko nie śpi w dzień - to mu się da leki. Taka prawda. Edytowane 11 Stycznia 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.01.2013 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 wiem Ewa, wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 W GCZD tez robia eeg w dzien. kiedyś robili też w nocy. Dzwoniłam,Marta ma racje,już nie robią, więc dzieciak musi być po nieprzespanej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts