malka 05.02.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 EZS dobrze mówi. Refundacja leczenia za granicą powinna chyba przejść łatwiej niż zakup leku (zwł. nie dopuszczonego). Przydałby się jakiś prawnik - ale już gdzieś spotkałam się z tym, że w obliczu zagrażającej choremu przewlekłości procedur w kraju dopuszczalne jest podjęcie leczenia za granicą i przedstawienie rachunków. Jest na to jakiś przepis. Wydaje mi się, że próbowali to ukrócić (u nas prawie na wszystko czeka się za długo), ale myślę, że wciąż warto spróbować. Tu również przyda się wyprodukowanie teraz papieru, który w przyszłości dowiedzie, że na czas w Polsce się nie dało. Tak, wystarczy papier od konsultanta (w stopniu chyba profesorskim) ,że była taka konieczność. Krzysiowi brakło tego papieru (nikt nie wiedział w pl, co to za operacja i czy rokuje poprawę ) i grosza refundacji nie dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 właśnie o tym samym pomyślałam dzisiaj przy nocnym wstawianiu do młodeja gdybyś go zaszczepiła w Czesji? Martynka zjada 120ml sinlacu ale ona jest tadek niejadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.02.2010 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 właśnie o tym samym pomyślałam dzisiaj przy nocnym wstawianiu do młodej a gdybyś go zaszczepiła w Czesji? Martynka zjada 120ml sinlacu ale ona jest tadek niejadek 120 i niejadek??? Franek ledwie wciągnął dziś 100. I tak byłam zdziwiona ze aż tyle Ale to pewnie tylko dlatego, że mu tak smakuje Najgorsze jest to, że pomiędzy poszczególnymi łyżeczkami pakuje piąstki do buziaka, więc po takim karmieniu wygląda jak nieboskie stworzenie Załatwiłlam już podanie synagisu na miejscu. Mam nadzieję, że w poniedziałek lub wtorek to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Mloda ma 8 miesiecy:) może Franek popycha sinlac? żeby więcej się zmiesciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.02.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Mloda ma 8 miesiecy:) może Franek popycha sinlac? żeby więcej się zmiesciło ...no że ja na to nie wpadłam! My jutro świętujemy pół roku!! Z tej okazji przerwa jednodniowa od Vojty Jakieś ciasto chyba musze upieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 06.02.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Agnieszko ucałuj brzdąca ode mnie z okazji półroczku. Ostatnie zdjęcie rewelacyjne, widać, ze chłopczyk jest szczęśliwy i kochany pomimo cierpień jakie przeszedł w pierwszym okresie swego życia.Jego uśmiech jest powalający. Śliczny chłopczyk z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.02.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 No, uśmiech pierwsza klasa Aguś, moja też ma dostawać sinlac na podtuczenie, bo w ciągu miesiąca spadła z 90 centyla na 75. Tyle, że na wszystko co nie smakuje mamy cyckiem mądrala pluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.02.2010 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 No, uśmiech pierwsza klasa Aguś, moja też ma dostawać sinlac na podtuczenie, bo w ciągu miesiąca spadła z 90 centyla na 75. Tyle, że na wszystko co nie smakuje mamy cyckiem mądrala pluje Aga, czy to znaczy, że Twój czteromiesięczny okruszek wazy...7 kg?? Tak mi wychodzi z siatki centylowej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 to wy jestescie w wysokich centylach, my mamy 10-25 od poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 moje młode teraz na 3 a był na 25 jako niemowle i jak go podtuczyć trochę, pomysłów szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.02.2010 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 To ja ciasto toffi z prażonym słonecznikiem proponuję Będę robiła po kąpieli małego. Na jutro (o ile do jutra doczeka..znając moje dwa odkurzacze w domu.. ). A dla kolejnego rozluźnienia sytuacji opowieść krótka Dziś sąsiedzi zza płota przywieźli mi lek z Niemiec dla Franka (mieszkają na stałe w Bundes). Sąsiadka wysłała do apteki męża z synem, sama została w aucie, panowie poszli, kupili, reklamówkę z lekiem oddali sąsiadcei, ta patrzy, że jakieś małe opakowanie, ale powiedziała sobie w duchu, ze po przyjeździe do domu zajrzy do środka. Tak też uczyniła była Otwiera pudełko a tam...tabletki do pogryzienia! Powiedziała swoim panom kilka słów do słuchu... nasz najukochańszy sąsiad zrobił wielkie oczy i pyta: to on jeszcze nie ma zębów? nie gryzie?.. Przeceż ma już pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 jak ja uwielbiam panów w takich akcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Załatwiłlam już podanie synagisu na miejscu. Mam nadzieję, że w poniedziałek lub wtorek to będzie. Cieszę się Ale nie wpadaj w panike z terminami Tak samo, jak lek ważny do 15 maja można spokojnie dać jeszcze w czerwcu tak samo ze szczepionką. To, że ma dostać 5 lutego nie oznacza, że poprzednia dawka już 6 lutego nie działa Spokojnie ten tydzień można przeciągnąć.... a co do pneumokoków- kurcze, to JEST pytanie. Gdyby mały nie miał siostry, miał niepracującą mamę i siedział z nią w domu - powiedziałabym - nie. Ale ma siostrę i jeździ po szpitalach... A co neurolog na to? Najlepiej dwóch neurologów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 06.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 całuski dla roześmianego Frania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.02.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Aga, czy to znaczy, że Twój czteromiesięczny okruszek wazy...7 kg?? Tak mi wychodzi z siatki centylowej.. prawie 6800 tyle, że jak się urodziła miała 4200g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.02.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 a co do pneumokoków- kurcze, to JEST pytanie. Gdyby mały nie miał siostry, miał niepracującą mamę i siedział z nią w domu - powiedziałabym - nie. Ale ma siostrę i jeździ po szpitalach... A co neurolog na to? Najlepiej dwóch neurologów No włąśnie. Neurolog na koniec miesiąca. Pani dr w przychodni, gdzie mały miałby dostać Prevenar powiedziała, że ona sama nie podejmie decyzji, żeby się wypowiedział neurolog. Ufam, że dr Dołyk jest na tyle rozsądną kobietą, że zważy za i przeciw.. Ale na wszelki wypadek zapytam tez znajomą dr z IMiDz w Wawie. Narazie mam: neonatolog z Wrocławia - podać pediatra z JG - wstrzymuje sie od głosu mama - wali głową w ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.02.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Aga, czy to znaczy, że Twój czteromiesięczny okruszek wazy...7 kg?? Tak mi wychodzi z siatki centylowej.. prawie 6800 tyle, że jak się urodziła miała 4200g hmmmm moja Emilka skończyła juz 7 miesięcy i waży 8kg, nie wiem czy okruszek Agi taki wielki, czy tez moja taka mała? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 06.02.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Pytań wiele,a o odpowiedź trudno. Nie byłam w takiej sytuacji i kompletnie nie znam się na przepisach. Biorąc na logikę to, gdy ktoś chory to winien dostać niezbędne leki i pełnmą info od lekarza. Do tego wykaz niezbędnych szczepień i umówionych konsultacji. Jak można skazxywać rodziców na taką partyzantkę??? Agneska dobre myśli Tobie posyłam,duŻo sił i zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 agnesK my mamy 8 miesiecy i nie podalismy jeszcze prevenaru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 06.02.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Piszecie tu dziwczyny o rzeczach, które są dla mnie czarną magią. Mnie wystarcza, że Franus ma piękny i zdrowy uśmiech i wygląda zdrowo i szczęśliwie. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts