Prababka 11.02.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 To nie ma się nad czym zastanawiać-tablet trzeba Franiowi kupić,teraz tylko poszukaj dobrych programów dla Frania.Są już przecież dla niewidomych i niedowidzacych programy z lektorem,mówiącym:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.02.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Programów to mamy juz cały spis - od rodzicó z turnusu m.in, ale i od innych rodzicó z forum dla dzieci z autyzmem Wróciliśmy z Wrocławia już. Franio cud miód malina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.02.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Żelciu, słyszałam o SUO.Narazie staramy się składać jeden klocek po drugim, powolutku, żeby nie za dużo.Sądzę, wierzę, że narazie Franio ma wystarczająco zajęć. Myślę, zeby skorzystać z SUO np na nauczyciela wspomagającego w przedszkolu. Nigdy nie będzie nas stać, aby opłacać go samodzielnie.Teraz Franio ma w tygodniu:1 x neurologopedę1 x SI + NDT2 x terapię w Prodesteod jutra zacznie terapię logopedyczną z PZGTo daje 5 godz zajęć tygodniowo. Od marca chcielibyśmy zacząć terapię grupową. Ta, którą mały miał w Prodeste została przerwana przez mamę drugiego dziecka. W ub poniedziałek chłopcy mieli ostatnie zajęcia. Nie pytajcie mnie dlaczego. Decyzja mamy, której nikt ze mną nie konsultował, ba.nawet nie dał znać.Chcemy zwrócić się do Fundacji Dom. Tam może z 2 godz zajęć z innymi dziećmi, w grupie 4-5 osobowej.A w przyszłą środę jadę z szefową Prodeste do 3 przedszkoli niepublicznych w sprawie miejsca dla Frania. Najbardziej mi zalezy na przedszkolu Montessori, w którym grupa składa się z 5 dzieci. To by były super warunki dla Frania. W pozostałych grupy mają po 15 dzieci. W integracyjnym grupa liczy 20 osób, więc to nie jest grupa dla Frania. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.02.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Będę ściskac paluchy za Monte...Ile ja sie tu muszę uczyć,kurka:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Ja tym razem przychodzę z bardzo smutną wiadomością. Nasza forumowa wspólna znajoma Mopsia odeszła już na zawsze. Dla mnie osobiście była to bardzo ważna Osoba. Dobry, ciepły, kochany Człowiek. Bardzo dużo udzielała się na wszystkich pomocnych aukcjach. Tak akurat się złożyło, że ta dla Stefka i Damiana była Jej ostatnią.Bardzo Was proszę o modlitwę za Anię Strzałecką, naszą Mopsie. Oby dobro którym nas obdarowywała powróciło do Niej tysiąckrotnie. Niech Pan bóg Ją prowadzi. Edytowane 11 Lutego 2013 przez Żelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 11.02.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jak mi przykro, Mopsię znałam tylko wirtualnie, umawiałyśmy się na spotkanie......... Miałyśmy tych samych nauczycieli chodziłyśmy do tej samej szkoły.Żeluś jak coś blizej wiesz to proszę napisz na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 11.02.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Oj Dla Ani [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Przez to wszystko nazwisko przekręciłam.Aga przepraszam, że tutaj napisałam, może Ty sobie nie życzysz, ale pomyślałam, że Franiowi też bardzo chętnie pomagała..., dlatego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mopsię kojarzę wyłącznie z wątków pomocowych,z aukcji. Dobrze było mieć wśród nas człowieka ,który chciał pomagać. Tak ja zapamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 11.02.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Każdego Dobrego Człowieka żal.Niech odpoczywa w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 11.02.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mopsia jeszcze w grudniu licytowała Marymont dobry Boże [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.02.2013 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Matko jedyna....Nie sądziłą, że Ania o której pisałaś na blogu to Mopsia..Dla Ani [*] I Żeluś, jakże mogłabym mieć za złe?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.02.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Tak Aguś, to nasza Mopsia właśnie. Ostatnio napisałam, że z Marymontem nam nie idzie, to od razu przyleciała licytować. Mało bywała na forum ale była na wszystkich aukcjach. Z resztą tak się poznałyśmy, przez aukcję dla naszego Tomka1950 z którym (i naszą Jadzią - JAGODA 51) chodzili razem do tej samej szkoły. To są Ludzie którzych nigdy nie ma za dużo, ale zawsze są kiedy są potrzebny. Stoją sobie skromnie gdzieś z boku, żeby nikomu nie zawadzać, ale jak tylko jest potrzeba, jak komuś żle sie dzieję Oni zawsze są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 12.02.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.02.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Aguś czekamy co po tym zwiedzaniu przedszkolnym dobrego sie wydarzy... Bo cos dobrego musi być żeby lepiej nas się zrobiło... Franio nas już nie raz z dołka ratował, to moze i teraz nie zawiedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.02.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (*) Aga.. a Ty już zwiedzałaś te przedszkola?A jakby tak zebrać jeszcze ze trzy mamy autystycznych dzieci to w/g prawa powinni mieć swoją czteroosobową grupę z nauczycielem oligofrenopedagogiem i pomoc. Czekam na wieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 12.02.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Też o tym pomyślałam,by grupa była malutka no i miała odpowiednie wsparcie pedagogiczne.:stirthepot::stirthepot:Nie zaszkodzi a będzie raźniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.02.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Też mocno ciekawa jestem, co z rajdu przedszkolnego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 12.02.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) AGUŚ CHYBA NIE BĘDZIESZ MIAŁA MI ZA ZŁE ZAMIESZCZĘ WIERSZ MOPSI, A WŁAŚCIWIE ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE Święta Przyprószeni, w śniegu bieli, Bezszelestnie, po cichutku, Przylatują dziś anieli, Powolutku. Zapalają lampek krocie, I w poświacie tej bajkowej Okrywają nas w pozłocie Choinkowej. Białym puchem świat pokryty, Już migocze gwiazdka z nieba, I obrusem stół nakryty, Jak potrzeba. Alleluja, się rozśpiewa, Na trzy głosy, niekoniecznie, W czapach śnieżnych drzemią drzewa, Śnią świątecznie. Radość i skupiona mina Z rak do rąk, opłatkiem białym Cała dzieli się rodzina, Połamanym. Szepczą usta życzeń wiele Anioł prezent nam przyniesie I kolędą, jak w kościele, Się poniesie. Na choince lampki płoną, Tęcza w bombkach śni zaklęta, Spokój serca nam owionął, Przyszły Święta. Tak ciepły i serdeczny jak ONA Edytowane 13 Lutego 2013 przez JAGODA 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.02.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Po prostu piekny.Jakby do nas wciąż mówiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts