Agduś 09.02.2010 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Trochę nie na temat się wetnę, ale mnie to zaintrygowało. Kupiłam ostatni numer "Przekroju". Strasznie się tam przejechali po znanych i uznanych metodach rehabilitacji. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać uważnie całego artykułu, ale odsądzili od czci i wiary metodę Domana-Delacato (kiedy się o niej uczyłam, jakoś do mnie nie przemawiała, ale ja ledwie liznęłam tej wiedzy), integrację sensoryczną i klasykę gatunku - Vojtę. Zdziwiłam się. Argumenty niby rzeczowe, ale nie potrafię ocenić, bom laik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.02.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Agnes szkoda pisać bo cenzura by miała co robić...A ja tak myślę że napisałabym do NFZ to raz. Dwa napisałabym do gazet,p. Tuska, p. prezydenta, ale też skargę do Strasburga a co? długo potrwa ale może coś da? TYlko prawnika trzeba znaleźć coby mądrze napisał. Buziaczki dla całej dzielnej rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.02.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Trochę nie na temat się wetnę, ale mnie to zaintrygowało. Kupiłam ostatni numer "Przekroju". Strasznie się tam przejechali po znanych i uznanych metodach rehabilitacji. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać uważnie całego artykułu, ale odsądzili od czci i wiary metodę Domana-Delacato (kiedy się o niej uczyłam, jakoś do mnie nie przemawiała, ale ja ledwie liznęłam tej wiedzy), integrację sensoryczną i klasykę gatunku - Vojtę. Zdziwiłam się. Argumenty niby rzeczowe, ale nie potrafię ocenić, bom laik. Agduś tematu nie znam, ale sądząc po postępach jakie forumowe dzieciaki robiły i robią po Vojcie, która jest bolesna dla pacjenta, ale rezultaty przynosi, to powiem Ci tylko - papier jest cierpliwy - a artykuł może być dyskusyjny... by przez podniesienie adrenaliny czytelników... zwiększyć poczytność numeru To tak byś za bardzo się nie przejmowała bo Przekrój, choć fajne pismo to jednak nie wyrocznia i to na dodatek w medycynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 09.02.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Hej a nie mówiłam, że zleci i nasz kawaler będzie pół roku świętował, ani się obejrzysz a zacznie się przemieszczać po podłodze Nie wiem co mu dajecie do jedzenia ale duży jest a mięśnie że hoho My się cieszymy a Tobie Aga pot się leje pewnie ciurkiem przy ćwiczenia czy przewijaniu ale słodki to ciężar. Jeszcze raz najlepszego i czekamy roczku - to będą fajerwerki http://www.birthdayjoys.com/glitters/birthday_glitter_graphics_17.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 09.02.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dzień dobry słoneczka życzę i dnia bez nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.02.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie można skarżyć czegoś, czego nie ma. Nie ma synagisu w kalendarzu szczepień i nie jest uwzględniony ( na dzień obecny ) jako szczepienie pomocnicze. To jest ( wg NFZ) widzimisie mamy Franka - tu lista dzieci - które przeżyły to samo co Franek ino bez synagisu. Więc ossochodzi ?? Pani miała chęć , to pani zaszczepiła. A że lekarz powiedział, że konieczne, czy tylko zasugerował ? a pani pokaże papierek..eeee proszszszsze paaaaani, to lekarz nadwrażliwiec. Pani przedłoży dokumentację do komisji , się komisja zastanowi, czy podanie synagisu było uzasadnione..ale to i tak i tak niczego nie zmieni bo prawo nie działa wstecz..A przepisów musimy się trzymać, bo jak byśmy się nie trzymali, to wie pani co by było ? każdy by sobie robił co chciał, a porządek musi być ! To dziki kraj. Tak dziki, że zasrany ( że tak powiem ) podpis trzymający stołek pod doopą, jest ważniejszy od ludzkiego życia. Obyśmy zdrowi byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.02.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Kochani, na szybkiego dobre wieści mam nadzieję Po rozmowie z rzecznikiem praw pacjenta i konsultatnt krajową ta sama wersja - 15.02 synagis ma byc dostepny po wszystkich papierowych korowodach!!! Do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.02.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A już miałem nadzieję ,że Frania ominie kolejne szczepienie. Co godzinę nowe wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Oj, Aga, oby tym razem urzędnicze obietnice prawdziwe były. No to do wieczora, do poczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.02.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Trochę nie na temat się wetnę, ale mnie to zaintrygowało. Kupiłam ostatni numer "Przekroju". Strasznie się tam przejechali po znanych i uznanych metodach rehabilitacji. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać uważnie całego artykułu, ale odsądzili od czci i wiary metodę Domana-Delacato (kiedy się o niej uczyłam, jakoś do mnie nie przemawiała, ale ja ledwie liznęłam tej wiedzy), integrację sensoryczną i klasykę gatunku - Vojtę. Zdziwiłam się. Argumenty niby rzeczowe, ale nie potrafię ocenić, bom laik. Agdus, czytałam ten artykuł. Co jakiś czas pojawiają się tego typu "rewelacje". Jest on dla mnie niewiarygodny, to raz a po drugie ... dziennikarze muszą z czegoś żyć. Gdyby Franek nie był rehabilitowany może nadal byłby wygięty w "S", kto wie jak dalej przebiegałby jego rozwój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.02.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Oj, Aga, oby tym razem urzędnicze obietnice prawdziwe były. No to do wieczora, do poczytania. Oj, Depsiu, i ja mam taką nadzieję. A teraz zabieram się za pisanie skargi do rzecznika praw pacjenta. Weeeeeenooooo...przybyyywaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Agnieszko-wenę posyłam Agduś, Doman akurat, zawsze był kontrowersyjny kurcze ja do dziś nie rozumiem sensu maseczkowania , ale co w IS może byc kontrowersyjnego chyba przyjdzie mi poczytać artykuł - podasz tytuł i autora ? Aaaaa i Vojta zapewne do przyjemości nie nalezy,ale nie powienien być bolesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie powinnam , ale to na śmiałość i odwagę. http://bi.gazeta.pl/im/7/4760/z4760197X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.02.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Napisałam Ależ błysnęłam...ehm..elokwencyją.. Że deficyty w omawianym zakresie i że NFZ nie zapewnia, że naraża dzieci itd. Półtorej strony, interlinia 1 Aż mi lżej na duszy Ziaba, dzięki za...mineralną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.02.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 to pięknie mam nadzieję,ze efekt będzie równie spektakularny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 09.02.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Lżej na duszy no i masz poczucie,ze nie zaniedbałaś niczego. Dobrych, spokojnych i kolorowych snów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 10.02.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 dzień dobry!! wstawać śpiochy!!! Agnes pisz pisz ....a nóż widelec zdziałąsz wiele dobrego nie tylko dla Frania!! Buziaki dla szkrabka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.02.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Trzeba było im życzenia stada pelikanów od nas w załączniku przesłać. Upraszam się namolnie o aktualizajcę wyglądu Kolegi Walecznego A w ogóle, chwalony we środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.02.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Agdus, czytałam ten artykuł. Co jakiś czas pojawiają się tego typu "rewelacje". Jest on dla mnie niewiarygodny, to raz a po drugie ... dziennikarze muszą z czegoś żyć. Gdyby Franek nie był rehabilitowany może nadal byłby wygięty w "S", kto wie jak dalej przebiegałby jego rozwój. Nie przywoływałam tego artykułu, żeby stwierdzić, że sama PRAWDA w czystej postaci z niego płynie. Zastanowiło mnie w nim jedno - skoro zjechali często stosowane metody zarzucając im nieudowodnioną skuteczność lub nawet poważne skutki negatywne, to co zaproponować w zamian? I tej informacji tam zabrakło. Jeżeli nie Vojta, który ponoć przynosi negatywne skutki dla psychiki, to co??? O metodach Bobatha czy Peto nie wspomnieli. Czyli co? Nie słyszeli? Nie potrafią ocenić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts