Prababka 22.03.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Jedź,spokojnie załatwiaj Swoje sprawy.My trzymamy a Franek juz sobie poradzi-za swoje piwko juz nawet sam zapłaci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.03.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 No to 3mam kciuki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.03.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Trzymam, tylko nie za długo, bo mi śnieg od wczoraj sypie i odśnieżac trzeba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaR 22.03.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Trzymamy, trzymamy - inaczej być nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.03.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 DPS-iu,Ty masz zdrowie do tego śniegu.Ja go już nie tknę,niech s-pada,ja go moge juz tylko najwyżej..podeptać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.03.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Prababko - uznałam, że skoro nie mogę tego zmienić, to pozostaje tylko sie pogodzić. Daję tym resztkom zimy jeszcze dwa tygodnie, potem - wiosna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Po pierwszej rozmowie - kiepsko, przyczyny obiektywne; druga - duuużo nadzei, ale zero pewności.Pani chce, ale trza rozmawiać z górą. W kwestii przedszkola dla Frania - jakaś nadzieja jest. wszystko wyjasnie się w nast tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.03.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 To na dziś puszczę te kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 to Ty Aga dociśniesz górę a my kciuki.Będzie dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.03.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Podczas pierwszej trzymałam jeden kciuk (drugi za Małgo), więc nie poszło. Podczas drugiej trzymała dwa, więc będzie dobrze.Za przedszkole mogę jeszcze potrzymać. Jakieś konkretne terminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Aga, chcemy, żeby Franio poszedł do przedszkola z małymi grupami.Integracyjne to moloch na 200 dzieci, grupy 20-25. Młody tego nie przejdzie.. Poza tym byliśmy dziś z małym u psychologa, tzn R był, ja załapałam się na ostatnie 10 minut, bo pracaChcemy aby Franula zaczął uczęszczać do pogotowia terapeutycznego, tam są grupy 4-5 dzieci - taki wstęp do przedszkola.Jeśli Franio nie podoła wyzwaniu przedszkolnemu to chociaż to pogotowie będzie miał.Już daje radę w takich grupach.Przygotowany na wizytę u p psycholog dał taki show, że pani psych miała buzię otwartą ze ździwienia - od razu podał jej rękę, jak zapytała czy idzie się z nią bawić było "TI" i poszedł. I potem w trakcie wizyty, ze widać ogrom pracy, ze Franio jest cudny itd. Same ochy i achy:) Żebyście wy widzieli jak Franio się zmienia..dosłownie z miesiąca na miesiącDo Prodeste na zajęcia wczoraj biegł, wujka Radka uwielbia Tylko jeszcze chciałabym żeby się ta druga sprawa "dojazdowa" poukładała bo męczy mnie to cholernie.Mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.03.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Uda się! Na pewno się uda, bo musi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Franio zachwycał na turnusie-on chce byc z dziecmi.Wczorajsza opinia dla przedszkola po wakacjach zmieni sie na :proszę słuchać Franka,on pokaze/powie czego nie chce a co chce:)Mały czuje,że jest rozumiany,komunikacja ruszyła!!! Twoje dojeżdżanie tez się skończy-pokaż mi jakiej sprawy nie ugało Ci się załatwić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 22.03.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 ups,tan jęzor to był (słownie) dwukropek i p:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.03.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 dzięki dziewczyny:) Kurcze, musze iść spać, bo z rańca pobudka i ...Arbeit Arbeit Kolorowych snów:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.03.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 No Prababka dobrze prawi, komunikacja ruszyła, to i Franciszek idzie rozwojowo jak burza. Resztę też załatwisz pozytywnie, jak zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.03.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 A czemu by Franio nie miał podołać? W przedszkolu też sobie świetnie da rady. Ja to jestem zdania, że nawet w integracyjnym by się przyzwyczaił a w specjalnym to nie mam żadnej wątpliwości, że da rady. Nawet jakby z 10-ciu ich miało być dał by rady, a 5, z palcem w nosie przerobi, zobaczysz. Trzymam kciuki aby dla Ciebie się udało Twoje pozałatwiać, bo dla Frania innej opcji niż, że się uda, nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.03.2013 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 W O. do przedszkola specjalnego, w którym są malutkie grupy przyjmowane są tylko dzieci z upośledzeniem umysłowym. W innych miastach, najwyraźniej jest to kwestia danej szkoły. W większości - takie przynajmniej mam wrażenie - większość dzieci z autyzmem na pierwszy rok idzie do przedszkola specjalnego, dopiero potem do integracyjnego. I tu znowu - integracyjne to moloch - 200 dzieci, grupy po 20 dzieci. FRanek ma tam WWR. Dziś już idzie korytarzami bez problemy (poczatkowo był ogromny problem), ale do dzieci nie podejdzie, nie wejdzie do sali, w której są dzieci.Złożyliśmy papiery w przedszkolu, które liczy...21 dzieci. 2 grupy po 10-11 dzieci. Decyzja zapadnie do świąt.Oby się dyrekcja zgodziła..Prod. i wujek Radek powiedzieli, ze przeprowadzą darmowe szkolenie dla kardy, jak mają postępować z Franiem itd. Przedszkole będzie miało 100% wsparcia fachowców.Mam nadzieję ze się zgodzą. Kolorowych snów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Aga.. nie wiem jak to jest u Was.. ale dziecko z autyzmem i spektrum może być w grupie 3-4 osobowej...Emil chodzi do klasy czteroosobowej.. w ośmiu były takie jazdy, że masakra.. I dało się, i przepisy przyjazne są .. Tylko musi dyr wiedzieć, bo w kwietniu robi siatkę godzin i projekty czy plany .. tak to się mądrze nazywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts