Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jezu, Kaśka, przeraziłąm się..

Jak ten MÓJ mały kurczak do przedszkola pójdzie, co???

A da radę?

O matko...już mi się ryczeć chce

Jezu, nienormalna jestem naprawdę no

jeszcze Franuli nie przyjęli na 100%, ale wola jest, nie mówią nie i ta fantastyczna pani psycholog , p Beata od orzeczenia o KS napisała mi w mailu tak:

"Jeśli nie TAK to żadne inne przedszkole - właściwie wyjaśnia sprawę :)

I uff, bo to dobre przedszkole, mądre ludzie, jak podjęli decyzję to będą się starać i uczyć się.

A już Prod. i Franek w tym pomogą!

Najgorsze dochodzenie do decyzji. Teraz już z górki.

Jestem pewna, że wszystkie szczegóły ustawią z Prod.

Oczywiście jakbym była do czegoś potrzebna też się włączę wołana.

Ani Państwo, ani Franek nie zostajecie sami. Trzeba będzie obserwować, reagować, polepszać. I tyle.

Same pozytywy: dobra placówka, super-dzieciak i moc ludzi do pomocy. Czego chcieć więcej?"

No widzicie, gdzie my teraz mieszkamy?

I wiecie co jest najlepsze? P Beata pracuje z dziećmi powyżej 6 r.ż.

Gdy pierwszy raz przyszłam sierota taka do PPP i chciałam z KIMŚ porozmawiać o WWRze dla Franca, wyszła p Beata.

Ja jej mówię o co chodzi, ona wyszła ze mną na korytarz zobaczyć Frania i...powiedziała ze ona nam we wszystkim pomoże.

No i widzicie.

Szczęście mieliśmy, ze akurat ona się nam trafiła, naprawdę.

Złota kobieta.

I widzicie..hm...jak to , kurcze nie być wdzięcznym ze jest tak super, jak się nie cieszyć???

No bo LO to była porażka. Zawsze kosztowało więcej niż rodzice płacili czesnego i naprawdę utrzymywali je rodzice dzieciaków z podstawówki i gimnazjum. Nabór był kiepski, a szkoła kosztowna ze względu na mnóstwo "fakultetów" prowadzonych nawet dla jednego ucznia. Trzeba przyznać jednak, że zawsze rodzice byli dopieszczani i raczej zadowoleni, bo większość ich postulatów była spełniana. Za "moich czasów" pracowała tam bardzo fajna pani psycholog, ale już nie pamiętam, jak się nazywała.

Potem poczytam

wpadłam ino skacząc z radości

skończyłam włąśnie rozmowe tel z panią dyr przedszkola

są otwarci na Frania!!!!!!!!!

Musimy się ino spotkać i pogadać, jak to zrobić zeby fr było dobrze

no i nauczyciel wspierający - musimy o nim pomysleć

Babka powiedziała ze pracowała z dzieć mi z autyzmem, więc wie o co chodzi, nie boi się Frania!!:)

jeju:)

Ale też powiedziała ze mają u siebie dzieci trudne itd...zobaczymy, przyjdziemy z Fr na próbę w nast środę, późnym popołudniem, gdy przedszkoel będzie niemal puste

Damy radę!!:)

buziaki, lecę dalej:)

No za to bym Cię przez kolana chętnie przełozyła i naczepała na ten tyłek, mimo tego, że wiem o co ci chodziło. :cool: Bać się Frania? Przecież to przedszkole dla dzieci z problemami, a Franio w tym wszystkim jest złote Dziecko. Tyle już pokona,ł to sobie i tutaj poradzi. Zrobicie to mądrze, nic na siłe, niczego nie przyspieszając, jak wszystko dotychczas i będzie dobrze.

I nie rycz Matka, nie rycz!!! Co Ty zrobisz jak Dzecko do Szwajcarii pojedzie, no co?! :yes:

[h=2]Aga,

chciałam uprzejmie donieść, że dzisiaj o 22.50 w tvp2 , w cyklu świat bez fikcji będzie brytyjski dokument

"Autyzm - miłość ponad wszystko".

[/h]W ogóle (i przede wszystkim) jest mi strasznie głupio z powodu niezrealizowanych obietnic...

Mogłabyś mnie wirtualnie kopnąć w tyłek, albo jakoś słownie zdopingować -;)

bo kurcze, nie mogę się jakoś zebrać, bardzo przepraszam.

Ściski zostawiam dla cudnego Frania,

i idę suszyć Jaśka - bo bez suszary nie zaśnie :)

Zocha program był genialny... Pokazał kilka rożnych autystyków.. są i gorsze przypadki, ale jak widać i genialne też...

Ponieważ znam naprawdę sporo autystów to dlatego ten dokument nie był koloryzowany..

Super, że matka tego chłopca pokazała, aby sobie krzywdy nie zrobił trzeba było go unieruchomić siadając lub kładąc sie na nim.. ileż to ludzi się dziwi i oburza na zachowanie takich rodziców..

Szkoda tylko że u nas nie ma takich szkół.. nie mogą się uczyć tak jak w tej szkole.. no i bardzo duży problem.. co zrobić z takim dzieckiem (bez względu ile ono ma lat) jak już rodzice upadną z sił... u nas jest to bardzo duży problem.. dziennych placówek nie ma , a co dopiero całodobowe.... I widać , że ta placówka to jak dom rodzinny jest...