Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:)

My 16 jesteśmy w Wawie i wtedy MUSI być już pięknie:)

Jutro decyzja w sprawie przedszkola

W czwratek test szóstoklasisty Natki

Zbieram się - musimy lecieć gdzieś po białe rajstopy.

O rany, to już koniec podstawówki naszej Glizdeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Młody już dostał Nurofen bo gorączka skoczyła do 38,5. Myślę ze jutro lekarz da mu antybola.

Pewnikiem to "coś" wirusowego przeszło w "coś" bakteryjnego, bo i kaszleć kurdupelek zaczął.

A nocka była już taka dobra - obudził się tylko 2 razy, pierwszy raz dopiero o 2. Pogłaskałam go w łóżeczku i zasnął dalej.

Dopiero za drugim razem musiałam go wziąć do nas.

Kurcze, ciekawe co o takim rozwoju sprawy napisałaby Ewa nasza.

Ewa, hop-hop, jesteś tu??

Trzeba osłuchać. Bardzo prawdopodobne, że wirusowe przeszło w baketryjne. Ale napisz jak reaguje na nurofen. Spada ta temp? I powinnaś dać od razu, jak zaczęła rosnąć a teraz dawaj niezależnie od temp. systematycznie co 6 godzin. Nie powinno się czekać aż bardzo wzrośnie, bo trudno potem zbić. Może coś w gardle. Nie pawi? Pije?

Ewa, dałam jak miał 38,3.

Znowu pospał dziś dość długo, obudził się i zakaszlał na "pół-mokro". Od razu zapaliła mi się czerwona lampka w głowie.

Mało je, obiadu w ogóle, w święta kilka razy brało go na wymioty podczas jedzenia - raz zwymiotował cały obiad.

Dobra, to Nurofen co 6 godz do jutrzejszej wizyty u dr.

A tu wypowiedź szefowej Prod., p. Joanny, która przejmuje Frania w terapię po p Ewelinie.

LINK do Radia Opole.

Przygnieć jutro tę p.dr.Nasz pediatra miała fajny zwyczaj pzekonywania nas o swojej diagnozie,tłumaczył to nie coś ,bo oczy niezakaprawione,to nie coś bo gardło czyste.Mówił ,jak myśli:)Ale dziecięce zakaźne miał wszystkie poronne.niczego nie przechorował książkowo:eek:

Aga, chcę delikatnie powiedzieć jedną rzecz, są lekarze, szczególnie ci starsi, którzy sterydów się boją. Trzeba po prostu o tym pamiętać i mieć swój rozum. Jak kaszel będzie się utrzymywał, to przemyśl, co napisałam.