AgnesK 03.04.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Jasne Ewa.Ile mogę poczekać? Kaszel zaczął się wczoraj. Zapomniałąm przez to wszystko napisac ze dziś na godz 19 szłam do radia trochę o autyzmie poopowiadać. Oczywiście tylko z mojej perspektywy - byłą tam mocna ekipa - 2 wolontariuszki, 2 mamy i 1 terapeutka z Prodeste. Jutro o 9 Natulka pisze testy szóstoklasisty.Trochę się denerwuje bo to jej pierwszy taki egzamin. Ale prawdziwy stres będzie dopiero przy egzaminach wstępnych do gimnazjum 23.04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.04.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 no, daj to co dał lekarz i zobacz. Jak kaszel zamiast maleć będzie rósł to dołącz inhalacje Jakie egzaminy??? Przecież przyjęcie do gimnzajum jest na bazie testu i średniej? Idzie do językowego? No to będzie test predyspozycji językowych a nie jezyka. Nie wolno robić innych egzaminów... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.04.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No tak to się nazywa - egzamin wstępny. Tak - pisemny test predyspozycji i ustny z angielskiego.Gimnazjum nie jest rejonowe i jest dwujęzyczne - marzenie Natki.Trochę się obawiam jak jej wyjdzie, czy się jej uda, bo ona strrrrasznie marzy o nauce tam a chętnych mają 3 / miejsce.Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.04.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Spoko, jutro mam wolne, więc potrzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2013 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Już mam zaciśnięte kciuki za Natulkę! :stirthepot: Kurde, trochę niewygodnie chochlę mi się trzyma, ale DAM RADĘ, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.04.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Kciuki zaciśnięte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.04.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Trzymam za Natkę!U mnie jedt tak dużo śniegu po nocy ,że nie wiem jak tutaj dzieci dojadą na testy:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 No tak to się nazywa - egzamin wstępny. Tak - pisemny test predyspozycji i ustny z angielskiego. Gimnazjum nie jest rejonowe i jest dwujęzyczne - marzenie Natki. . To ciekawostka. Chyba, że prywatne/ społeczne. Bo w państwowym nie wolno robić testu językowego. Można własnie tylko taki z predyspozycji. Wiem, bo Zuza chodziła do takiej klasy. I... to, że zdaje w III kl AC nie wynika wcale z klasy językowej ale z... 8 lat nauki prywatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.04.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 To ja też potrzymam kciuki... Daj znać kiedy puścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.04.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) To ciekawostka. Chyba, że prywatne/ społeczne. Bo w państwowym nie wolno robić testu językowego. Można własnie tylko taki z predyspozycji. Wiem, bo Zuza chodziła do takiej klasy. I... to, że zdaje w III kl AC nie wynika wcale z klasy językowej ale z... 8 lat nauki prywatnie Ewa we Wrocławiu do dwujęzycznych klas jest test predyspozycji językowych i z matmy i z polskiego i w naszym przypadku 3 lata dwujęzycznego gimnazjum dały lepszy efekt niż wszystkie prywatne szkoły językowe wcześniej Aga nic się nie martw Natka da radę i to dobrze że idzie do dwujęzycznej klasy w tych klasach nauczyciele bardziej się starają nauczać.... 24-27.04 to będę trzymać kciuki cały czas bo i unas testy po gimnazjum całusy dla Frania no i zdrowiej szybciutko! Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.04.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ewa we Wrocławiu do dwujęzycznych klas jest test predyspozycji językowych i z matmy i z polskiego i w naszym przypadku 3 lata dwujęzycznego gimnazjum dały lepszy efekt niż wszystkie prywatne szkoły językowe wcześniej nie ma testu z matmy i polskiego. Liczy się najwyżej średnia z tych przedmiotów. NIE ma testu z języka a tylko z predyspozycji językowych. W państwowej szkole nie może być inaczej. W prywatnej dowolnie. A'propos - skąd wiesz, że dało więcej? Miałaś porównanie?. Bo ja tak - w klasie były dzieci, które uczyły się tylko w szkole i w szkole i prywatnie. Owszem, taka klasa dała więcej, niż inna klasa, ale więcej nie oznacza bardzo dużo. U Zuzy konkurs anglistyczny wygrały w szkole tylko 2 osoby - jedna z klasy poszerzonej i druga z podstawowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 04.04.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja miałam szanse obserwować dzieci z różnych szkól-bez nauki pryw. i/lub wyjazdów sama szkoła to mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.04.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ewa, to jest szkoła w 100% państwowa.Mają pisemny z predyspozycji i ustny z angola. Natka po teście zadowolona. Stwierdziłą ze zrobiła 3 tak głupie błędy ze aż boli (rozwiązania są już w necie)Ten test nie liczy się do tego jej wymarzonego gimnazjum językowego, oni biora pod uwagę tylko ten swój egzamin ustny i pisemny z predyspozycji Musze puszczać Natkę do lapka bo chce pisać tekst na blogu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Na blogu? Zara lete czytać. A Natce przekaż, że kciuki twardo całe przedpołudnie trzymałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 04.04.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Dzielna Natka! Brawo:yes:Ambitne,chętne do pracy dziecko plus dobry uczący równa się dobra znajomość języka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.04.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) nie ma testu z matmy i polskiego. Liczy się najwyżej średnia z tych przedmiotów. NIE ma testu z języka a tylko z predyspozycji językowych. W państwowej szkole nie może być inaczej. W prywatnej dowolnie. Ewa niedowiarku zobacz tu;) http://lo14.wroc.pl/dla-kandydatow/rekrutacja-do-gimnazjum/ i o ile pamiętam było szok zadanie przetłumaczyć tekst z węgierskiego na polski przy pomocy słowniczka pod tekstem Aga tego typu testy (poziom po 6 klasie) są w sieci można spróbować o co chodzi zresztą co ja będę speca uczyć Aga jak Franiu? Gratulacje dla Natalki. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 no tak, ale sprawdzian z predyspozycji to nie jest sprawdzian z wiedzy. Moje dziecię też go pisało. Wcześniejsza nauka nieco ułatwia sprawę ale nie jest konieczna.Dla mnie to taki sprawdzian ciut psychologiczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.04.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 no tak, ale sprawdzian z predyspozycji to nie jest sprawdzian z wiedzy. Moje dziecię też go pisało. Wcześniejsza nauka nieco ułatwia sprawę ale nie jest konieczna.Dla mnie to taki sprawdzian ciut psychologiczny.. Ewa, ja robiłam sobie test predyspozycji takie z b wysokiej o półki i wymiękełm. W szczególności na chińskim. I to mimo dr z językoznawcy. One sprawdZajà predyspozycje językowe, ale sà loterià przy okazji, jak każdy test.. Wg mnie N super daje radę w testach predyspozycji na poziomie gimnazjalnych, pytanie czy nerwy jej nie zeżrą . tak czy inaczej martwię się o nià. A Franio dziś już lepiej. Wczorajsza noc była straszna, zastanawiałem się jak dziś pracować będę. Dziś już też była pobudka. Zobaczymy,co noc przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.04.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Aguś,chiński mnie rozbawił...prostotą:)Wystarczy chyba uciec w krzaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.04.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 predyspozycjie do chińskiego to może bym miała, bo tu słuch muzyczny to podstawa. Z drugiej strony inne tonacje, to też może by nie poszło Bo do innych języków to ja predyzspozycji nie mam, choć nie znaczy, że nie umiem. Umiem, mówie, ale niestety, przy mojej wymowie koleżanka angielka zamiast paczki szukała zmywaka, bo jakoś tak podobnie się to wymawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts