Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Aga.. no przecież to tylko angina... taka pogoda, a Ty jej karzesz w domu siedzieć....

Tak na poważnie.. kiedyś jechaliśmy do Bułgarii, Emil na Węgrzech zaczął piszczeć, ze go głowa boli.. tabletka.. nic nie pomogła.. za godzinę łapę za czoło a ono parzy.. termometr.. gorączka blisko 40*C... druga tabletka inna.. dyskusja.. wracamy czy jedziemy dalej... jedziemy.. mamy ubezpieczenie... potem już w Rumunii za czopkami biegałam.. dostałam.. pomogło.. młodemu spadła gorączka, usnął, my dalej w drodze.. Karpaty.. rano.. ja za głowę Emila rozpalona.. patrzę w paszczę... a tu jak muchomor.. angina.. Znów po aptekach aby mi sprzedali antybiotyk.. chcieli jakiś ichniejszy... nie chciałam, dziecko padaczkowe na swoich lekach.. pokazała mi pani zinnant kupiłam.. w Bułgarii młody kąpał się w morzu, jadł lody .. i powoli schodziła angina... babcia nauczała nas, że powinien pod kołdrą siedzieć.. jak? jak upał i tylko w morzu było fajnie..

To samo i Natka.. jak ma niby wysiedzieć w domu..?

No jak? Jak ciepło i słonko takie...

Ja ją rozumiem...

A dzisiaj kciuki potrzymam .. za Natkę i za innych co zdają :)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się nie znam ;) ale pediatra młodego uczulała nas na leżenie przy anginie, żadnego wysiłku fizycznego, nawet po wyleczeniu jeszcze z 2 tygodnie kazała się oszczędzać.

Może to ma związek z wadą serca młodego, bo gorączka mocno szarpie układem krwionośnym i serduchem.

Niemniej stało się i się nie odstanie ;)Pogoda i rower...no dobra, trochę się Natce nie dziwię ;)

A dziś trzymam kciuki - choć wiem,ze będzie dobrze :)

Takie mam dziś przeczucie - Wy pewnie tez :)

Aga nic jej nie będzie, temperatury już nie ma więc niech korzysta z pogody, a najważniejsze że się na pewno odstresowała :)

Kciuki zaciśnięte, ale wiem że da radę - marzenia góry przenoszą :)

A Franio przed szkołą dopilnuje reszty.

Dużo zdrówka dla Was.

opitol Natkę, to ona ma być rozsądna.

Żadnego roweru ani wysiłku. Na dwór to mooożna może pochodzić.

czyli nasza pediatra nie panikowała dla zasady ;), lecz stwierdzała fakty ?

Mogę się u Franka pochwalić ??

Dwa chwalenia mam :oops:

Malka, gratulacje dla młodego :)

Ale czekaj, ile on ma lat? Bo olimpiady to są w liceum? On przecież jakiś taki młodszy był??? Co prawda w gimnazjum jakąś olimpiadę też widziałam ale nie kuratoryjną, te oficjalne to konkursy przedmiotowe.. pytam nie bez powodu, bo zwykle wygraną przekuwa się na konkrety w postaci np. wjazdu do LO ;)

Edytowane przez EZS