Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aga.. no przecież to tylko angina... taka pogoda, a Ty jej karzesz w domu siedzieć....

Tak na poważnie.. kiedyś jechaliśmy do Bułgarii, Emil na Węgrzech zaczął piszczeć, ze go głowa boli.. tabletka.. nic nie pomogła.. za godzinę łapę za czoło a ono parzy.. termometr.. gorączka blisko 40*C... druga tabletka inna.. dyskusja.. wracamy czy jedziemy dalej... jedziemy.. mamy ubezpieczenie... potem już w Rumunii za czopkami biegałam.. dostałam.. pomogło.. młodemu spadła gorączka, usnął, my dalej w drodze.. Karpaty.. rano.. ja za głowę Emila rozpalona.. patrzę w paszczę... a tu jak muchomor.. angina.. Znów po aptekach aby mi sprzedali antybiotyk.. chcieli jakiś ichniejszy... nie chciałam, dziecko padaczkowe na swoich lekach.. pokazała mi pani zinnant kupiłam.. w Bułgarii młody kąpał się w morzu, jadł lody .. i powoli schodziła angina... babcia nauczała nas, że powinien pod kołdrą siedzieć.. jak? jak upał i tylko w morzu było fajnie..

To samo i Natka.. jak ma niby wysiedzieć w domu..?

No jak? Jak ciepło i słonko takie...

Ja ją rozumiem...

A dzisiaj kciuki potrzymam .. za Natkę i za innych co zdają :)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się nie znam ;) ale pediatra młodego uczulała nas na leżenie przy anginie, żadnego wysiłku fizycznego, nawet po wyleczeniu jeszcze z 2 tygodnie kazała się oszczędzać.

Może to ma związek z wadą serca młodego, bo gorączka mocno szarpie układem krwionośnym i serduchem.

Niemniej stało się i się nie odstanie ;)Pogoda i rower...no dobra, trochę się Natce nie dziwię ;)

A dziś trzymam kciuki - choć wiem,ze będzie dobrze :)

Takie mam dziś przeczucie - Wy pewnie tez :)

Aga nic jej nie będzie, temperatury już nie ma więc niech korzysta z pogody, a najważniejsze że się na pewno odstresowała :)

Kciuki zaciśnięte, ale wiem że da radę - marzenia góry przenoszą :)

A Franio przed szkołą dopilnuje reszty.

Dużo zdrówka dla Was.

opitol Natkę, to ona ma być rozsądna.

Żadnego roweru ani wysiłku. Na dwór to mooożna może pochodzić.

Natka w zadowolona ale i przerażona ilością chętnych.

Skończyła przed czasem, wszystko sprawdziła dwa razy i oddała pracę.

Oby do czwartku teraz.

opitol Natkę, to ona ma być rozsądna.

Żadnego roweru ani wysiłku. Na dwór to mooożna może pochodzić.

czyli nasza pediatra nie panikowała dla zasady ;), lecz stwierdzała fakty ?

Mogę się u Franka pochwalić ??

Dwa chwalenia mam :oops:

Przy anginie ostrożnie, bo powikłania moga być calkiem poważne. A przy antybiotyku uciekać od słońca i broń Boże opalać się.

A Natka zda, to utalentowane dziecko, ma to po mamie! :yes:

mój młody wygrał ogólnopolską olimpiadę przyrodniczą :lol:

no dumna jestem strasznie :)

a druga miła rzecz, to zagazowali mnie dzisiaj:)

Malka, gratulacje dla młodego :)

Ale czekaj, ile on ma lat? Bo olimpiady to są w liceum? On przecież jakiś taki młodszy był??? Co prawda w gimnazjum jakąś olimpiadę też widziałam ale nie kuratoryjną, te oficjalne to konkursy przedmiotowe.. pytam nie bez powodu, bo zwykle wygraną przekuwa się na konkrety w postaci np. wjazdu do LO ;)

Edytowane przez EZS

a dziękuję, dziękuję -przekażę :)

klatę z dumy tak wypięłam,że mi zaraz stanik pęknie :lol2: