AgnesK 13.05.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ja dziś już nie myślę Wrocław zaliczony. Do JG jadę jutro o 5 rano, zajęcia i powrót do domu. I paczka ptasiego nabiału w aucie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 I paczka ptasiego nabiału w aucie:) czy ja mogę się kiedyś zabrać ..... i wcale nie chodzi o J.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.05.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Jamles, masz braki w nabiale? To bardzo interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.05.2013 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Szyfrem piszecie:) Na ptasi nabiał wszyscy mają u nas nielimitowane czasowo zaproszenie:) Dziś mam wolny dzień. Alleluja.Wysłałam Kosę do Casto po korę i torf - będziemy sadzić różaneczniki:)A Kosa pojechał w podskokach - wollne w ramach higieny zdrowia psychicznego:) Wczoraj dałam sobie nieźle do wiwatu - o 5 poleciałam do JG, zajęcia, powrót do Opola, w drodze telefon - pierwsze zlecenie na tłumaczenie przysięgłe z Opola!!!!!!!!!!!! Ale się ucieszyłąm:) Po powrocie spacerek z Franiem i siadłam do tłumaczenia. Zrobiłam:)I dziękuję Bogu, że po tym maratonie w ostatnich dniach dziś mam wolne.Piknego dnia wszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.05.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Aga nie wiem o co chodzi, ale Nastka jest ogólnie wrażliwcem na dźwięki i deszcz pukający o okna budzi ją w nocy i nie ma zlituj się. Muchy i inne robactwo jest już troszkę oswojone pod warunkiem, że kram jest na zewnątrz a ona w środku. Ślimaki można obserwować tylko z daleko bo w ręce się czegoś takiego nie bierze. Nie wspominając o tym że do 3 r.ż piasek też był nietolerowany. Także jak widzisz nie tylko Franek tak ma Życzę udanych prac ogrodowych i pięknej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 15.05.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Posadziłaś?Pięknie teraz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.05.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Aga, jak to mawiają nasi guru - nie ma zdrowych, są tylko niezdiagnozowani;-) Prabako, nie wiem:) Sadziliśmy już po ciemku, krótko przed 22. No i wreszcie mam ukochane berberysy! JAk dłuo marzyłam, zeby je posadzić Zawsze mówiłam , ze za rok i doopa. NIe zdązyłąm. Z różanecznikami podobnie. Teraz postanowiłam uczyć się na błędach - są i różaneczniki i berberysy:) A jutro posadzimy lilaka przy śmietniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 16.05.2013 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Aga, Nasz Franek też miał problem z mucham jak był mały (1-2 latka). Jemu przeszkadzały te, które przelatywały obok niego. Przeszkadzały to mało powiedziane. On wpadał w histerię. Jeśli do tego dochodziło zmęczenie czy senność to bardzo ciężko go było uspokoić. Przeszło po jakimś czasie samo.Nie wiem czy u niego nie miało to związku z dźwiękiem (bzyczeniem) jaki mucha wydaje (przynajmniej duża). Franek ma dźwięki, które mu nie odpowiadają i do tej pory oodruchowo zatyka uszy np.gdy słyszy nagły dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.05.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Też lubię berberysy:)W tym roku pokazały sie u nas jakieś nowe czerwone,jaśniejsze,piękne. Niech Ci wszystko fajnie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.05.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 mam chyba wszelkie odmiany berberysów, jakie widziałam w sklepie. Tylko jakieś takie duże urosły niektóre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 My mamy kilka, ale rozsiewają się zawzięcie - już zaczęliśmy te siewki przesadzać na żywopłot na polu, wzdłuż siatki przy grządkach warzywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 16.05.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Na polu mu będzie dobrze w słońcu,wybarwi się pięknie:)W ub. roku ptaki wywalały z karmnika siemię lniane-wyrósł mi piękny len:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 No. Tylko trzeba będzie przez najbliższe kilka lat pilnować, żeby perz, rosnący na miedzy do wysokości po kolana, nie zadusił tych siewek, czyli roboty znowuśmy sobie dodali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.05.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Franek poszedł spać a my z Kossą te żywopłoty.. I jeszcze sąsiad przyszedł (cud człowiek), zaczęlismy gadać i..rezultat jest taki, że byliny posadzone, 2 wrezośce , 2 berbersy i szluss reszta przegadana:) A w lipcu szpital. ustalone. 9.07 neurologia dziecięca spadam bo padam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 17.05.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Z tym sąsiadem-to jest wlaśnie folklor szeregowców.Jeden posadzi drugi potem powycina równiuko ze swoim ogrodzeniem,wszystko-żeby pół liska czy gałązeczki nie przeszło na jego stronę:lol2:Albo klon na granicy posesji może sobie rosnąć w górę tylko po stronie właściciela a u sąsiada ma być niziutki,baaardzo cięty:lol2:Ale w razie potrzeby jest podwórkowa więź No ale,że Ty nie lubisz flaków???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.05.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 mam chyba wszelkie odmiany berberysów, jakie widziałam w sklepie. Tylko jakieś takie duże urosły niektóre To tnij je mocno wiosną.. wiem kolą, ale weź rękawiczki i tnij,, chyba teraz też by im się nic nie stało... To Aga masz i różaneczniki i berberysy.. a zdjęcie jakieś będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 17.05.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 A moge zapytać ,jak kupić migdałowca,żeby nie wyrastał wielki?Taki do chusteczki do nosa mi potrzebny:)Mam kupic jakiś szczepiony na pniu czy to się kupuje zwykłe drzewko i ono powolutku sobie rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.05.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Zdjęcia będą, ofkors, dajcie nam ino jeszcze ciu czasu:) Natka wróciła dziś z wycieczki do Krakowa i powiedziała, ze aż się chce wchodzić do tego domu jak wykarczowaliśmy te chabazie, i że wreszcie czuje ze to zaczyna być nasz dom:) No:) I bylinki maciupkie kupiłam - 30 km pod Opolem - w czwartki jeżdże na zajęcia 70 km za Opole, w drodze zatrzymałam się i po 4 zł nabyłam. To te bylinki nabardziej ucieszyły Natkę Narazie rabatki łysawe takie, ale wsio urośnie:) A gleba tu cięęężka - ziemie tylko na głębokość szpadla, dalej glina:( Pod rabatę różanecznikową wymieniliśmy podłoże. Mam nadzieję ze różaneczniki przyjmą się. A przed snem zdjęcie autorstwa jednej z naszych (tzn franiowych) wolontariuszek: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vg/va/50xc/iOcCpbupmXeTseRmDX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2013 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Jaaaakie miny konkursowe! To kiedy będą foty nowego otoczenia domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 18.05.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Piękne oczko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts