AgnesK 04.09.2013 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 DPS, T wiesz, że Cię uwielbiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.09.2013 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Słuchajcie, jak po pl nazywa się takie cóś - robi się zastrzyk albo zakłada kroplówkę a płyn idzie nie w żyłę lecz obok, czyli - łac. - para (obok) vas (naczynie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Sprawa druga, ważniejsza: jest uzgodniony z Redakcją termin aukcji na turnus zimowy dla dzieciaków z autyzmem. Turnus będzie organizowany w drugiej połowie lutego dla 15 dzieci. Aukcja zacznie się 29.09 i będzie trwała 2 tygodnie. Na ten turnus jedzie też Franula. Bardzo bardzo Was proszę o wsparcie w rozsyłaniu informacji i gromadzeniu fantów. Wiecie doskonale, o co chodzi. Przyznam też, że bardzo liczę na pomoc techniczną.:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.09.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Słuchajcie, jak po pl nazywa się takie cóś - robi się zastrzyk albo zakłada kroplówkę a płyn idzie nie w żyłę lecz obok, czyli - łac. - para (obok) vas (naczynie)? a wiesz, że też jestem ciekawa... znam zjawisko ale nie tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Cholera, liczyłam na Ciebie:)Wiem jak jest po niem. (Paravasat), po ang. (extravasation injury), ale wersji polskiej mi trza. Ewa, wynaczynienie???Jak wynaczyniona krew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.09.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja się nie znam:(ale kojarzy mi sie tylko wlew podskórny,domięśniowy????Ale Ty pewnie masz tłumaczenie specjalistycznego tekstu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.09.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Wiem o co chodzi ale jak to się nazywa Co do aukcji, fanty zrobione i już przed moim wyjazdem do Chorwacji wysłane do DPS co by w razie mojego niepowrotu:D w moim imieniu wystawiła i wysłała. Ponieważ złego diabły nie biorą to wróciłam i sama wystawię, a DPS z łaski swojej tylko prześle za co będę bardzo wdzięczna. Dobrze, że dali termin koniec września, bo to zwariowany miesiąc dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.09.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 DPS prześle i bez łaski swojej, łaski nie robi! Też chcę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Chirurg naczyniowy twierdzi jak Ty-najpopularniejsze jest wynaczynienie,ale nie zna kontekstu.Chcesz tel do pośrednika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.09.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Cholera, liczyłam na Ciebie:) Wiem jak jest po niem. (Paravasat), po ang. (extravasation injury), ale wersji polskiej mi trza. Ewa, wynaczynienie??? Jak wynaczyniona krew? wylew okołonaczyniowy dotyczy raczej krwi z przerwanego naczynia (siniak, wylew podskórny) a ty pisałaś o sączącym się wlewie kroplowym. Obrzęk podskórny jest skutkiem ale, niestety, przypuszczam, że pojedynczej nazwy nie znajdziesz. Polski język jest znacznie mniej precyzyjny i bardziej opisowy, niż angielski. Trzeba opisac jako obrzęk po pozanaczyniowym podaniu środka ... czyli opisać a nie tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.09.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 EZS,powiedz dla mnie laika-czyli mówicie o wypadku przy pracy,nie o celowym zbiegu?Miało wejść w żyłę a poszło poza nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ale ożywienie:) I to z powodu wynaczynienia:) CHodzi o prostatorektomię radykalną i gojenie się pooperacyjne. Że goi się dobrze mimo dużego zespolenia i brak jest wynaczynienia:) Taki właśnie jest kontekst:) Prababko, chyba chirurga męczyć nie będziemy;-) Dzięki:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Wiem o co chodzi ale jak to się nazywa Co do aukcji, fanty zrobione i już przed moim wyjazdem do Chorwacji wysłane do DPS co by w razie mojego niepowrotu:D w moim imieniu wystawiła i wysłała. Ponieważ złego diabły nie biorą to wróciłam i sama wystawię, a DPS z łaski swojej tylko prześle za co będę bardzo wdzięczna. Dobrze, że dali termin koniec września, bo to zwariowany miesiąc dla nas. Miki, ale Cię walnę!!!!!!!!!!! Ja wtedy celowo wątku fantó nie ciągnęłam, bo widziałam, co się w Twojej głowie kroi:hug:I żadnego niepowrotu nie brałam pod uwagę. No:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Apropos aukcji - nie wiem, czy prosić Edzię - ona taka bidna zagoniona jest.. Ale mam na oku 3 osoby do poproszenia tu z FM. Zanim napisze publicznie, zwrócę się z prośbą osobiście do osób tych, żeby swym udziałem uświetniły, dodały wagi i powagi przedsięwzięciu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 05.09.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Całkiem miły tekścik masz na wieczór:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 eeee...już skończyłam. NIe cały wieczór a cały dzień mi to zajęło:) Nie lubię tekstów medycznych. Truuudne są jak cholera. Pół dnia czytałam, jak nie dłużej, potem pisałam. Mam nadzieję, że to zespolenie bez wynaczynienia jest ok. Spytasz Prababko swojego chirurga? Masz go gdzies pod ręką?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.09.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) priw Edytowane 5 Września 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.09.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Przeczytałąm , odpowiedziałąm. Dzięki za wskazówki, Ewa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 06.09.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Wróciłam ,zaglądam i jest dobrze tylko wynaczynienie zlekka mnie spłoszyło. Doszłam już,że to tylko "za chlebkiem" Cieszy mnie radość Natki Same dobre myśli posyłam i kolejnych dobrych wieści czekam.:stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts