Prababka 09.09.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Arni-młodzież zna,ale może chyba już nawet na maturze mieć tablice ze sobą.Ja dopiero po poznaniu listy jonów zobaczyłam jak to działa,nie pomylisz się w reakcji.Do nauki wystarczy student,który poda listę i umie to pokazać.@,3 lekcje i problem z pisaniem reakcji znika na cała nauke chemii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.09.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 To teraz to bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 10.09.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Ta..... moja młoda to nawet i chemii i fizyki może nie mieć bo jest w klasie językowej, wąskowyspecjalizowanych robotników nam szykują będzie hydraulik od kranu i specjalista od wc, jak się popsuje coś nie z jego dziedziny to nawet ruszenie główką nic nie da , bo w głowie braki.... Jak Franiutek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.09.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 IE wykończy mnie.Muszę odpalać Chrome żeby tu pisać, przez to wiesza mi się laptok. O co chodzi z IE na FM??? Francik ok. Wczoraj był deszcz, wilgoć w powietrzu i - kurka wodna, on działa jak barometr - już wczoraj w nocy, zanim wstaliśmy, podnieśliśmy rolety i zobaczyliśmy jaka aura za oknem, młody miał zalegania w nocy. Kilka razy odkaszlnął tak, żę aż siadłam na łóżku. Czy jego układ oddechowy nie powinien być już w lepszej kondycji??? O 15 mamy okulistkę, zobaczymy, co powie. Idziemy prywatnie, bo jak nas tu uświadomiono - prywatnie jest "nawet miła", na NFZ bez kija nie podchodź. Paranoja normalnie. Nie chcemy jednak już ciągnąć krasnala do Wrocławia, zobaczymy co ta pani dr oferuje. Nasz 'wujek Radek' mówi, ze to zbliżanie obrazków pod oczy to klasyczna autostymulacja i żebym się nie martwiła. Tak czy inaczej oczy trzeba 1 x roku kontrolować. Wynik ostatniej wizyty to -1 dioptrii. Co jeszcze? Umieram ze stresu. Dziś pół nocy nie spałam. Czekam na odpowiedź w sprawie 'A'. Do piątku sprawa ma się wyklarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.09.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Mój siostrzeniec był takim barometrem-uczulenie na wilgoć:)Wyrósł:)Biega dla siebie maraton:)Mozna sobie wyobrazić Twój stres,wspieramy,oby do piątku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.09.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Franula po badaniu. Dr napisała tak w książeczce że nie odczytam ani linijki. Mamy dalsze skierowanie na szczegółowe badania, wszystkie niezbędne teraty, Na razie wygląda na to, że dal ok (to wiedzieliśmy), dla bliży wyszło +0,5 i +0,75. Jutro lecimy chyba w okolica Jamlesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.09.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 I co u okulistki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 10.09.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Aga spokojnie,czuwamy i :stirthepot::stirthepot:mieszamy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.09.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Ja też. Nie odzywam się, ale czytam, czuwam i kciuki trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.09.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.09.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Aga daj znac u kogo byliscie bo zdaje sie ze na Damrota lecicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.09.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 To ja też proszę o znak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.09.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Robię wdech i piszę. Sprawa potwierdzona, papier z opisem itd. otrzymam w okolicach weekendu mailem. Dr jest zdania że jest absolutnie niedokształcenie mowy pochodzenia korowego, czyli afazja, czyli - w związku z powoli przebijającym się trendem modyfikacji aparatu pojęciowego - u dzieci - dysfazja dziecięca. No. Nasza dr Dorota z IMiDu powiedziała, że tak przypuszczała i że po tym, co z Franiem działo się przez pierwsze dwa miesiące życia, w ogóle jej to nie dziwi. Oczywiście dodała to,czego jesteśmy absolutnie świadomi - że to i tak cud, że Franula jest w tak dobrym stanie. A na koniec usłyszeliśmy dziś: "Proszę przekazać wszystkim terapeutom pozdrowienia i owacje na stojąco, bo wykonali kawał dobrej roboty." I to też wiemy. Za 1,5 tygodnia szpital, neurologia, po dzisiejszej konsultacji , jak pisałam, dostaniemy dokładną informację dla naszej dr neuro. Ważne jest - jak dziś usłyszeliśmy - wykonanie czynnościowego eeg (Jezu, mam nadzieję, że nie pokręciłam), żeby wyznaczyć granice możliwości Frania, żeby nie daj Boże go nie przestymulowac i nie popsuć całej dobrej roboty , która została już wykonana. I na tę chwilę te informacje sa o wiele istotniejsze niż badanie obrazowe mózgu z którego można by było dowiedzieć się , jakie są uszkodzenia. I tyle. Trawię to, trawię. I czytam moje mądre książki i nie tylko. I takie tam pierdolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.09.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 A tak w ogóle to Natka dostał 5 dziś na chemii za szkło. Jak powiedziała - chłopakom szczeny opadły;-) Dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 "czyli - w związku z powoli przebijającym się trendem modyfikacji aparatu pojęciowego - u dzieci - dysfazja dziecięca" czyli tak, jak mówiłam - z tendencją do poprawy. Nie jest źle a będzie lepiej, tyle mu się naprostowało to i mowa się naprostuje, oczywiście z wydatną pomocą terapii. Ale szybko nie będzie, bo to niełatwe. Cierpliwości trzeba, cierpliwości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.09.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Ad,Natka:)Myślałam,że to fizyka:)Sama Sobie odpowiedziałaś zadając pytanie:)Gratulacje dla Natki i Jej Matki:) Co do Frania,pewnie na razie rozumiecie to Ty,EZS i lekarze badający Frania:(Badania w toku.Poczekaj:)Terapeuci działają i będą działać nadal:)Tyle zgłosek i sylab Franio już mówi:)Ja nie przestanę wierzyć w to,że Franio będzie mówił! :)Tak mam:)Przytulam,dzień nie był z tych łatwych.Do góry uszy,.poczekajmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 a, doczytałam o eeg. Czyli video eeg będą robić? To dobrze, moja zaprzyjaźniona panie prof też o tym mówiła. Ale to nie określa granic możliwości a raczej określi, czy jest ryzyko padaczki (również nietypowych postaci) przy intensywnej stymulacji. Czyli pozwala wykluczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Dla Natki buziaki Aga... będzie Franio mówił.. jeszcze nie jutro.. ale będzie... może nie całkiem tak jak my , ale będzie .. Zobaczysz... Oczywiście dodała to,czego jesteśmy absolutnie świadomi - że to i tak cud, że Franula jest w tak dobrym stanie. A na koniec usłyszeliśmy dziś: "Proszę przekazać wszystkim terapeutom pozdrowienia i owacje na stojąco, bo wykonali kawał dobrej roboty." I to jest absolutna prawda.. dodam od siebie, że brawa dla MĄDRYCH RODZICÓW bo szukają, uczą się, walczą, potykają się, ale zaraz wstają z podwójną siłą, i walczą... wiedzą o co i po co WALCZĄ, nie dają wiary wynikom , badaniom i robią dalej swoje.. nie słyszą nie.. nie słyszą nie da się... Wytrwałości Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.09.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Aż mnie zadziwia, że Franio ma 4 latka i jeszcze video eeg mu nie robili z takim wywiadem... No nic, nadrobią, i znów nieprzespana noc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 A może tutaj ktoś zna adres Żelki!!! Potrzebuję natychmiast kontakt z nią, a ona napisała i sobie poszła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts