Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga - cudnie nie jest, ale i to minie, pomogą Franiowi.

Bidny ten malec, musi walczyć wciąż z czymś nowym, ale wierzę gorąco, że to się jeszcze wyleczy, epilepsja nie zawsze jest wyrokiem do końca życia.

Przytulam i myślę o Was wszystkich, kochana, nie dajcie się złym nastrojom zanadto... :hug: :hug: :hug:

Dziś rozmawiałyśmy, więc też już wiem. Cokolwiek powiem, nie pomogę, bo i tak musicie to przerobić sami. Żal mi tylko, że kolejne coś do przerabiania. A tak wierzyłam, że tego nie będzie. Eh...

Aga, a Franio gorączkę miał zanim tego chłopca do Waszego pokoju dali, czy dopiero potem dostał? Mi się wydaję, że w takich okolicznościach, zaraz dzwonić i pytać co dalej, czy jechać z Franiem gdzieś, czy co... Matko kochana... Daj znać jak Franio... U nas teraz dzieci masowo chorują, gardło, katar, kaszel, chrypka..., może to to jest właśnie. Oby od tego chłopca nic nie zdążył złapać, ani Franio ani Wy...

co do chłopaka na sali - okres wylęgania to kilka dni. Więc nie miał gorączki od tego chłopca. Zapalenie opon dają te same wirusy, które u innego dają grypę albo jedynie katar. Tu na razie nie ma powodu do paniki.

Co do padaczki.. tak wyglądało. Blizny się wygoją, przecież padaczka to tylko objaw.. utrudni rehabilitację, wiem, trzeba będzie uważać na stymulację... Aga wiem, znowu coś wylazło, ale dacie radę, e tam, nie wy, Franek da radę :hug:

Franula narazie ma leczenie objawowe - inhalacje, Nasivin , tantum verde do gardła i tyle.

Nie gorączkuje, dziś był trochę rozbity.

Ewa napisałą mi własnie, ze ważne, aby przy kolejnej hospitalizacji był zdrów jak ryba.

Postanowiliśmy więc, ze do przedszkola pójdzie już po ustawieniu leków.

Z przedszkolem ,to dobry pomysł,w tym czasie pomigacie:)

Aga,zwaliło sie naraz trochę:(Spokoju !Franio jest lekki,dawki leku zależą od wagi-wprowadzanie jest powolne ,ale tu nie potrwa to długo.Więc oby do listopada!

a.i nie każda czynność napadowa w wykresie to napad:)Jesteś mądra i mocna-nie pozwól,by zawładnął Tobą strach,proszę!