Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Test przesiewowy, dobre:)

Dziś chyba osiągnęłam szczyt zainfekowania.

Przy ostatniej infekcji brałam takie dobre prochy, rozpuszczalne, biało-niebieskie opakowanie, ma to cudo dwie moce.

Pytanie za 100 pkt - co to było???

Franek zalegania ma straszne. Rano jak wstanie warczy jak zdezelowany traktor. Mam nadzieję ze pan dr w piątek pomoże.

A ja ZAPOMNIAŁAM dziś na śmierć o szkoleniu bhp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A szkolenie jest na poważnie:)

Najpierw wstępne, potem główne.. niezłe:)

TAk po cichu powiem, ze Franciko miał dwa napady:(

Doopa, nie. Ale to i tak mało jak porównuję z opisami innych rodziców.

Oby do 20.11.

Sama nie wiem, podejrzenia moje idą w kierunku NFZtu. Optymalny pobyt to 3 doby, poniżej nie płaci powyżej zaczynają się straty... kolejna hospitalizacja nie wczesniej, niż miesiąc po. Ale to przesada chyba, jednak jak trzeba, to trzymają ludzi dłużej... też się troszkę dziwię, widocznie dyrektor taki zamordyzm wprowadził lub ordynator spolegliwy mocno, kiedyś się przejedzie... Żywot lekarza teraz niewdzięczny mocno :( Edytowane przez EZS

Ale wprowadzanie leków przeciwdrgawkowych , jak zrozumialam , to w przypadku Franka jedynie w warunkach hospitalizacji .

Gdyż , o ile znowu dobrze zrozumiałam , napady nie są takie żeby leki podawono ze wskazań życiowych.

I nie chcą przedobrzyć dawką..?...

Jest tu specjalista neurolog , uprzejmie prosimy nam rozjaśnić bo my tu teorie snujemy jakieś.

nie jestem neurologiem, może jest jakiś?

wprowadzenie leków w szpitalu jest OK, rozumiem to, fajnie jest ustalić najmniejszą działającą dawkę a że napady tu sa małe to nie łatwo je wyłapać. No, ocenić w eeg można. Wpuścić bez leków też można, w końcu jest bez tych leków od zawsze a podejrzenia napadów są co najmniej od pół roku (jak nie dłużej) ale mimo to mi nie pasuje i bywa ryzykowne, co innego nie wiedzieć a co innego wiedzieć i nie włączyć leczenia... Nie wiem, może to zapalenie opon im dokopało?

Ja bym z potwierdzonym eeg , ze dziecko napadowe za nic bez wdrożonego leczenia dziecka nie zabrała do domu, a jeśli zabrała to nie pozwoliłabym zabrać bez zabezpieczenia... za NIC..

Dobrze Ewa piszesz,.. co innego nie wiedzieć , a co innego wiedzieć i to zignorować.

I powiem z doświadczenia, że nie zawsze trzeba ustalać leczenie tylko w szpitalu... przecież tysiące ludzi musieliby się kłaść po to aby tabletki podać dziecku..

Aga... szukaj w Opolu neurologa, bo czeka Was sporo konsultacji i to jest dość i kosztowne i czasochłonne jeżdżenie do W-wy...

I zabezpiecz Frania... :yes: