AgnesK 16.10.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dzięki Zochno. Lecę czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.10.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Zgadza się przy nie(do) słyszeniu, bo chodzi o możliwość porozumiewania się. dziecko nie słyszy - nie ma innej opcji. Niedosłyszy z powodu uszkodzenia ucha - miganie pomaga i nie szkodzi. Ucho lepsze nie będzie. Gorzej przy niezrozumieniu, czyli w opcji słyszę a nie rozumiem. Tutaj słyszenie jest OK ale ucieka sens tego, co się usłyszało. I mozna starać się zrozumieć (to duży wysiłek) albo i nie. Miganie daje tu z jednej strony ułatwienie, bo łatwiej zrozumiem jak wiem, co było mówione a potem usłyszę, pytanie tylko, czy chce mi się usłyszeć. inaczej, czy przekaz słowny nie jest tu coraz bardziej ignorowany. A póki nie usłyszę ze zrozumieniem, to nie powiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.10.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 No właśnie ja poczytałam sobie o tych zaletach migania dla dzieci słyszących, przekonałam innych rodziców i wyprosiliśmy te zajęcia dla naszych dzieci. Nie wiem, na ile naprawdę im to pomogło, ale na pewno nie zaszkodziło. Być może właśnie dzięki literowaniu miganiem Małgo tak szybko nauczyła się czytać. A piszę o tym na wypadek, gdyby rodzice dzieci z grupy Frania mieli coś przeciwko uczeniu ich zdrowych dzieci języka migowego (no wiem, wiem - nikt nie uczy ich "całego" języka migowego, chodzi o podstawowe znaki). Myślę, że można na zebraniu przedstawić zalety takiej nauki, żeby sami chcieli i cieszyli się, że taka okazja się trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.10.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Franula na lyzwach to prawdziwy słodziak Aga jakie wy macie szczescie trafiając na takich cudnych ludzi i terapeutow i opiekunki w przedszkolu. Mam wrazenie, ze takie cuda to tylko w Opolu maja miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 17.10.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Aguś, cieszę się, że wróciłaś! Ten wątek jest dla nas, czytaczy, źródłem wzruszeń, radości, czasem smutku, ale i ogromem nadziei. Przecież Franio to też nasze dziecko! I bardzo cieszymy się z jego postępów, podziwiamy waszą determinację i popieramy wasze działania. Tak że głowa do góry i naprzód! (Piszę w liczbie mnogiej, bo myślę, że jest więcej osób zgadzających się ze mną) Jeszcze raz :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IN 17.10.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Aguś, cieszę się, że wróciłaś! Ten wątek jest dla nas, czytaczy, źródłem wzruszeń, radości, czasem smutku, ale i ogromem nadziei. Przecież Franio to też nasze dziecko! I bardzo cieszymy się z jego postępów, podziwiamy waszą determinację i popieramy wasze działania. Tak że głowa do góry i naprzód! (Piszę w liczbie mnogiej, bo myślę, że jest więcej osób zgadzających się ze mną) Jeszcze raz :hug: I ja również pod tym się podpisuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.10.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Bardzo, bardzo Wam dziękujemy:hug: Przedszkole, rodzice absolutnie nie mają nic przeciw wprowadzaniu migowego! Wczoraj dziewczyny miały pogadankę z dziećmi, nauczyły je migać 'stary niedźwiedź', odzew ze strony rodziców jest bardzo pozytywny:) W najbliższą środę Francik będzie miał pasowanie na przedszkolaka w Filharmonii!!!! Dzieci będą migały 'starego niedźwiedzia'. To będzie pierwszy publiczny występ Franuli. Kurcze blade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.10.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 łyżwiarz wymiata a to pasowanie, to taka publiczna impra ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 17.10.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Właśnie - ta impreza - pasowanie - to taka ,że inni mogąbyć na niej ? Napisz Aguś o której godzinie - dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 lodowisko, filharmonia, publiczne występy ) strach pomyśleć co będzie dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.10.2013 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Telewizja! he he:) Jutro w przedszkolu dopytam, jak jest z kwestią dostępności imprezy dla publiczności:) NA blogu Francika umieściłam trochę (duzych) zdjęć z lodowiska. Franula oglądał zdjęcia razem ze mną i cały czas migał 'jeszcze' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.10.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Fajnie z tym jezykiem migowym, szkoda ze nie jest to obowiazkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.10.2013 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Czy ja wczoraj coś pisałam o telewizji?????????? Miałam telefon pół godziny temu - jutro przyjeżdza d na TVN robić reportaż o Franku!!!!!!!!!!!!!!!! Ja pierdziu..... To nie jest żart Ale jazda A teraz lece z Franiem na SIKurka wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 18.10.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ha,ha telewizja;-) To se matka wykrakałaś Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 18.10.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Fiu,fiu,fiu:D:wiggle:Przydało mi się krzesełko.dobrze ,że usiadłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.10.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Aga, Ty musisz uważać , co mówisz :)Tak się błyskawicznie spełnia . A Franek celebryta normalnie A coś więcej powiesz ? Chyba się jutro ubiorę na ładnie z okazji , normalnie, tej telewizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 18.10.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zochno,a to nie Twoje fluidy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.10.2013 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No to teraz będzie...wygrana w totka;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 18.10.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Szósteczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 no no Franio celebryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts