Miras12 12.12.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Wpadłem się przywitać i życzyć zdrówka nie tylko Frankowi, ale całej rodzince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 12.12.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dzięki Mirku:)Fajnie było pogadać po taaaaaakim czasie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.12.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ja tez wpadłam się przywitać i uściskać serdecznie szanowną Panią autorkę, oraz jej latorośl czyniącą postępy w zakresie spożywania urozmaiconych pokarmów i oczywiście zdrówka życzyć - najwięcej Buziole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No proszę, ciotka Malka nawet się odnalazła! Jak tam Franciszek, zdrów? Bo w Lubelskiem już dwie szkoły zamknęli, jakieś strasznie wredne rotawirusy mają. Uważać trza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.12.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Gratuluje Franuli kolejnych postępów, zjedzenie jaja mistrzostwo świata a Tobie Aguś zakończenie pierwszego rozdziału, bardzo jestem ciekawa tej ksiazki i cos czuje , ze powinna zostać wciągnięta do spisu lektur obowiązkowych w każdym przedszkolu i szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 13.12.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Sama DPS-iu widzisz z czym ja tu muszę żyć... Aguś,na filmikach słychać te Frania zalegania:(Niech Maluszkowi ten lek pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.12.2013 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Dziękuję dziewczyny. Znikam na kilka dni. Wyjazd i trochę załatwiania różnego. U nas wczoraj była nerwówka straszna - gorąca linia z dr Dorotą z IMidu, do Dorota z Franioową neuro z LitewskiejTrzymajcie kciuki zeby, noo, po prostu było ok Znikam bo wczas wsiadać w auto i ruszac w drogę Uściski:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 13.12.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Trzymam!powodzenia i spoknego powrotu!Ale napisz,jak już będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 trzymam! http://img403.imageshack.us/img403/5360/kciuki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 14.12.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 To i ja zaciskam,mieszam:stirthepot::stirthepot: i ogólnie wspieram:)Pozałatwiajcie te różności i wracajcie szczęśliwie. Moje Wnusie też chyrlają. Ta pogoda niekoniecznie zdrowa chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 16.12.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Pierniki pierwsza klasa! Aż mnie skręciło i polazłam do pudełka po malutką choinkę. Musiałam sprawdzić czy zmiękły,jest dooobrze:yes:Wirusom nieodmiennie mówimy: nieeeeee:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 17.12.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Franio podjada pierniczki????Ja nie robię,kupuję(ale nie na święta)Mama moja robiła wysokie,przekładane jakimś dżemem i jakąś masą(jak tort)-niedobre.W polewie czekoladowej-niedobre.Tortów z masą i dżemem też nie lubię))Z tortów najlepsze są śledzie:)Przerwałam tradycję oierniczenia:)Biedne moje dziecko:) Mam nadzieje,że Franio Się trzyma zdrowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.12.2013 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Tak, zdrowy jest narazie. I oby tak dalej. Dziś mamy przerwę w pierniczeniu, bo zaraz lecimy na migowy.Jutro ciąg dalszy. bo Natka potrzebuje na piątek do szkoły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.12.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 polecam nadziewane kwasnym dzemikiem lub powidlami tak jak tu http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-nadziewane pysznosci i bez polewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 19.12.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Aga ,w migowym mi się wszystko PIERNICZY:)Chyba za trudne dla mnie:(Pokaż "dzień dobry",bo póki co tylko" do widzenia" w środku nocy mogę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.12.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Prababko, 'dzień dobry' jest dla Frania trudne. Poza tym on załatwia sprawę inaczej - podchodzi do osoby, z którą ma się przywitać, wyciera nos w rękę a następnie podaje dłoń na 'cześć' Wot dżentelmen;-) Markoto, bardzo Ci dziękuję! Dziś upiekłyśmy z Natką kolejną stówkę (jak nie więcej) na jutrzejszą klasową wigilię. Myślisz, że nadziewane pierniczki nie są zbyt ambitnym zadaniem dla nas? Franulka brał dziś udział w pierwszych w życiu jasełkach:) Jego rola - położył serduszko Jezuskowi w żłóbku:) Nasz kochany chłopak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 19.12.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ale mnie rozłożyło! Katar,suchy kaszel,i ogólnie ligęza:(Muszę opracować solidny plan,bo cienko tą Wigilię widzę.Zaraz przygotuję sobie emskie,lipę,rutinoscorbin no i w "piórka" Brawo dla Frania,że dał radę i trema Go nie zjadła! Zdrówka Wszystkim ,nie przepracujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.12.2013 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Helenko, czyli jest gorzej niż wczoraj?? Nic nie rób do niedzieli. Po prostu leż, odpoczywaj, łykaj lekarstwa i zaklinaj zdrowie. My zaklinamy razem z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.12.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 e no cos ty dla was za ambitne zadanie??? chyba nie ma takiego robi sie to banalnie prosto, placek dzemik placek a potem wycianie piernika i gotowe warto sprobowac fajna jest tez opcja z witrazykami, nie wiem czy takie robiliscie? wycina sie srodek pierniczka i w niego wrzuca pokruszone landrynki-ja w tym roku z 300 piernikow zwyklych i z 60 nadziewanych zrobilam, potem mi sie juz nie chcialo i zrobilam przekladanego piernika z reszty ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.12.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Markoto, te witrażykowe robiłam pierwszy i ostatni raz przy okazji pierwszej aukcji tutaj na FM.Może w tym roku porwiemy się jeszcze raz na pierniczenie - wtedy wypróbuję Twój przepis:) Coś złego dzieje się z Franiem. Dziś postawiliśy wszystkich specjalistów frankowych na nogi.Mamy tylko nadzieję, ze to nie objaw nadciągającej ospy.. cholera jasna. Coś się dzieje. Na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts