Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tez wpadłam się przywitać i uściskać serdecznie szanowną Panią autorkę, oraz jej latorośl czyniącą postępy w zakresie spożywania urozmaiconych pokarmów :) ;)

i oczywiście zdrówka życzyć - najwięcej

Buziole :D

No proszę, ciotka Malka nawet się odnalazła! :D

Jak tam Franciszek, zdrów?

Bo w Lubelskiem już dwie szkoły zamknęli, jakieś strasznie wredne rotawirusy mają.

Uważać trza...

Gratuluje Franuli kolejnych postępów, zjedzenie jaja mistrzostwo świata :D a Tobie Aguś zakończenie pierwszego rozdziału, bardzo jestem ciekawa tej ksiazki i cos czuje , ze powinna zostać wciągnięta do spisu lektur obowiązkowych w każdym przedszkolu i szkole :)

Dziękuję dziewczyny.

Znikam na kilka dni. Wyjazd i trochę załatwiania różnego.

U nas wczoraj była nerwówka straszna - gorąca linia z dr Dorotą z IMidu, do Dorota z Franioową neuro z Litewskiej

Trzymajcie kciuki zeby, noo, po prostu było ok

Znikam bo wczas wsiadać w auto i ruszac w drogę

Uściski:*

Franio podjada pierniczki????Ja nie robię,kupuję(ale nie na święta)Mama moja robiła wysokie,przekładane jakimś dżemem i jakąś masą(jak tort)-niedobre.W polewie czekoladowej-niedobre.Tortów z masą i dżemem też nie lubię:)))Z tortów najlepsze są śledzie:)Przerwałam tradycję oierniczenia:)Biedne moje dziecko:)

Mam nadzieje,że Franio Się trzyma zdrowo!

Prababko, 'dzień dobry' jest dla Frania trudne. Poza tym on załatwia sprawę inaczej - podchodzi do osoby, z którą ma się przywitać, wyciera nos w rękę a następnie podaje dłoń na 'cześć':)

Wot dżentelmen;-)

Markoto, bardzo Ci dziękuję! Dziś upiekłyśmy z Natką kolejną stówkę (jak nie więcej) na jutrzejszą klasową wigilię.

Myślisz, że nadziewane pierniczki nie są zbyt ambitnym zadaniem dla nas?:)

Franulka brał dziś udział w pierwszych w życiu jasełkach:)

Jego rola - położył serduszko Jezuskowi w żłóbku:)

Nasz kochany chłopak:)

Ale mnie rozłożyło! Katar,suchy kaszel,i ogólnie ligęza:(Muszę opracować solidny plan,bo cienko tą Wigilię widzę.Zaraz przygotuję sobie emskie,lipę,rutinoscorbin no i w "piórka" Brawo dla Frania,że dał radę i trema Go nie zjadła!

Zdrówka Wszystkim ,nie przepracujcie się;)

e no cos ty dla was za ambitne zadanie??? chyba nie ma takiego :)

robi sie to banalnie prosto, placek dzemik placek a potem wycianie piernika i gotowe :D warto sprobowac :)

fajna jest tez opcja z witrazykami, nie wiem czy takie robiliscie? wycina sie srodek pierniczka i w niego wrzuca pokruszone landrynki-ja w tym roku z 300 piernikow zwyklych i z 60 nadziewanych zrobilam, potem mi sie juz nie chcialo i zrobilam przekladanego piernika z reszty ciasta :D

Markoto, te witrażykowe robiłam pierwszy i ostatni raz przy okazji pierwszej aukcji tutaj na FM.

Może w tym roku porwiemy się jeszcze raz na pierniczenie - wtedy wypróbuję Twój przepis:)

Coś złego dzieje się z Franiem. Dziś postawiliśy wszystkich specjalistów frankowych na nogi.

Mamy tylko nadzieję, ze to nie objaw nadciągającej ospy.. cholera jasna. Coś się dzieje. Na bank.