Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serdecznie Wam dziękuję za życzenia.

Nasze święta nie należą ani do zdrowych, ani do wesołych.

To nie było odreagowywanie jasełek, lecz przygotowania choróbska do ataku.

Dokładnie tak jak czułam.

Od dwóch dni Franula ma ospę

I zaczęło się niestandardowo - nie gorączką, lecz 3 kroskami, cały dzień tylko stan podgorączkowy - między 37 a 37,5. Po pierwszym dniu gorączka rozhulała się na dobre. Wysypka też. Mam nadzieję, ze do niedzieli najgorszy atak choróbska będzie za nami.

A to paskudztwo! Nie oszczędziło naszego Frania, był osłabiony i dlatego Go dopadło.Mam nadzieję,że trzymasz temperaturę w ryzach,no i jeszcze drapanie. Wspieram dobrymi myślami i opiekuńczym aniołom polecam:hug::hug:

Mnie też daje w kość od wczoraj. Przed świętami się spięlam i dotrwałam a w pierwsze święto wieczorem mnie ścięło. Nic to,będzie dobrze,trzymajcie się:yes:

Smarując Franka teraz przed snem zauważyłam, że zaczyna mu się robić 1 krostka na linii dolnych rzęs.

Czym potraktować to paskudztwo w takim miejscu??

Ma zalecony Acyklowir, ale ze względów kosztowych (drogie to jak szlag - maść na 1 dzień to koszt ok 80 zł) smarujemy tylko część ciała acyklowirem, resztę Tanno Hermal Lotio.

Do naszej dr Doroty nie mogę się dodzwonić.

Może macie jakiś patent???

Gdy moje dzzieciaki chorowały to lekarka zakazała kąpieli. Myć punkty strategiczne z ominięciem krostek,a te wysmarowane na biało aż do samodzielnego odpadnięcia strupka. Niepotrzebnie nie wychładzać dziecka czyli trzymać w cieple(nie mylić z Rozalką na trzy zdrowaśki) Zamieszam aby minęło w miarę bezkolizyjnie:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

U mnie nieco lepiej;) Dzięki Prababko chyba mi w końcu odpuści,pozdrawiam i zdrowia życzę:yes:

Aga, wróciłam i z żalem czytam, że jednak ospa nie ominęła.

Dobrze, że już zaczyna być lepiej, mam tylko nadzieję, że pozostali w rodzinie przechodzili...?

Bo jak nie miałaś ospy, to mogłaś się załapać na coś, tfu, nawet nie napiszę tej nazwy, bo to paskudztwo okropne jest, Sołtys się załapał, jak nasi chłopcy mieli ospę.

Swojaczko, Prababko - trzymam za Was kciuki, żeby żadne świństwo się nie czepiało, a co się uczepiło - żeby poszło sobie w cholerę jasną! ;) :hug:

Dzisiaj przesyłki otwarłam - dziękuję!!! :hug:

Pierniczki w doskonałej kondycji na nas czekały, a Franciszek na fotce BOSKI! :D

Jakbym dodatkowe święta miała, tyle różności na nas w domu czekało, a w tym i Wasza przesyłka.

Dziękujemy! :hug:

Brak snu zaczyna mi się faktycznie dawać we znaki mocno.

Kolejna nocka pilnowania zeby Franula sie nie drapał.

DPS, ja miałam i ospę i półpasiec, a wirus ospy generalnie mnie lubi - regularnie miewam opryszczkę. Wystarczy tylko zebym się lekko przeziębiła, czy trochę osłabienie i jest zaraza.

Doopcia Franca wygojona pieknie - tam było najgorzej i najdroższa maść szła na miejsca strategiczne. Jeszcze plecy, twarz i klata - w takiej kolejności.

Depsiu,cudnie żeś już jest! Zdaje mi się,że mi lepiej:yes: Najlepiej się czuję jak wszyscy,których lubię są bezpieczni i w "pobliżu".

Aguś teraz będzie Cię łamać bo Franiowi lepiej i zrobiłaś "spocznij" Zmobilizuj się trochę i złam kark temu świrusowi,dasz radę:yes: Patrz jaka ja teoretycznie oblatana jestem a sama ...ligęza. Zakręcę aby Cię wesprzeć:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Aga,jutro będziesz pływać w drogim szampanie:)Może ubijesz wirusa?

Frania zsypało b. mocno-mój miał 3 krostki i w sumie nie wiadomo,czy to była poronna ospa czy żadna:)Ja po wiatrówce miałam natychmiast świnkę.

Może na zmianę się przewietrzajcie trochę?Choć sama nie wiem,czy ta wiosna jest dobra?Trochę na Siebie uważaj-moja siostra miała dwukrotnie półpasiec,poważnie (ospę w dzieciństwie też odbębniła).Ciotki mieszają-trzymaj Się zdrowo!