Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, pewnie Ameryki nie odkryję, a może dostanę po nosie od fachowców, ale ja sobie poradziłam z opryszczką wargową, która u mnie wyłaziła nie na wargach, a pod nimi w kącikach ust. Wyglądałam jak wampir chwilami. Pojawiła się w ciąży, potem w kolejnej. Myślałam, że tak normalnie da mi spokój, ale nie. Miałam ją bez przerwy właściwie - ledwie przysychały jedne strupki, a już się pojawiał kolejny rzut pęcherzyków. I tak na okrągło przez ładnych kilka lat. Dostałam od lekarki jakieś tabletki przeciwwirusowe. Póki łykałam, było ok (zgodnie z zaleceniami łykałam nawet, kiedy paskudztwo zniknęło, tak długo, jak lekarka kazała). Przestałam łykać - po miesiącu chyba wróciło. No ileż można się faszerować??? I wiesz co pomogło? Witamina B! Zwykła witamina B. Zażywałam po jednej tabletce dziennie przez jakiś czas (podane dawkowanie to 2 dziennie), teraz od czasu do czasu, kiedy sobie przypomnę i mam święty spokój!

Aga, to ja w takim razie muszę.

No rozkłada mnie strasznie, kaszlę coraz piękniej, kurka wodna. Ale wszyscy wokół chorują - taka wiosna tej zimy.

Siedzimy z Francem w domu, aż z Franca zaczyna wychodzić prawdziwa franca. Nie wiem ile jeszcze z nim siedzieć- pewnie aż krosty zejdą. A to aż boli - taka pogoda i za rogiem żywa szpka, jedyna w Opolu.. Tak nam się marzyło ze w tym roku pójdziemy z dzieciakami (w ub roku Franio nie chciał nawet wejść na teren parafii).

No i tyle wieści.

Ide spać.

Witamina B- będę pamiętała;-)

Swojaczko, coś lepiej Ci jest?

Dziękuję Wam.

Melduję ze Franiowa ospa ma się źle, tzn odchodzi, za to moje choróbsko ma się coraz lepiej. Niestety.

Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Zdrowia przede wszystkim, wytchnienia i oby ten nadchodzący rok był lepszy od mijającego.

Dziękujemy Wam za wszystko:hug:

Ojjojojoj niedobrze,bierzesz cosik? Półpaśce bywają różne np z wypryskami na barku też (boli tak samo jak w pasie) albo nawet w okolicy oczu. Obejrzyj się albo poproś o dokładne zerknięcie swego R.Byłam chora na to świnstwo dwa razy. Liczę,że to coś lżejszego i po wypoczynku??? Ci odpuści.A może powinien na Cię zerknąć i posłuchać jakiś dr?

:) Dzięki Lesiu, qpe lat;-)

Witajcie w nowym roku:)

Nie zapytałam żadnego z lekarzy, jak długo Franio powinien być w domu. Od dziś już nie podajemy mu już leku p wirusowego, tylko jeszcze smaruję mu maścią największe krostki maścią z acyklowirem. Dziś jest 8 doba choroby.

Nie wiem czy On teraz nie jest zbyt podatny na wirusy. Położyć Go może kichnięcie sąsiada i dlatego nie spieszyłabym się z wychodzeniem na dwór. Wietrzyć dom i czekać aż odpadną strupki i dojdzie do siebie. Już niedługo,:yes:dacie radę.

Dzisiejszy dzień był słoneczny,suchy i taki powinien być sierpień (srodkowa Polska) Zapisuję i zobaczymy.

Życzenia zdrowotności zostawiam:yes: