Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Katowckie Bractwo Ci coś tu doradzi,ja nie znam tych nazwisk.Ale powiem Ci jak to działa u nas-dla dorosłych jest klinika prof. Zagorskiego.Nie treba koniecznie do niego,ma dobry skład lekarzy,w luxmedzie są prywatne wizyty do lekarzy z jego kliniki,nie ma kłopotu z diagnoza ani z leczeniem:)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra, chyba jarzę - Gierkowa pracuje w szpitalu na Ceglanej. Okulistką ona jest.

Teraz trza się nam dowiedzieć co lepsze - kto zna się na prowadzeniu dzieci z ROP - Ceglana czy GCZD

NIE Gierkowa

a co, przestała? no, dla dobra pacjentów robi się różne rzeczy...

Tak dobrowolnie to chyba się nie odbyło, jeśli dobrze kojarzę.

Bobiczek - jak pisałam wyzej - sama byłam operowana w tym szpitalu i złego słowa nie powiem, ani na personel, ani organizację,a już tym bardziej na wyposażenie. Co nie zmienia faktu, że po raz kolejny nie dałabym się "kroić" ;)

Niemniej gdybym miała wybór między tymi dwoma placówkami ,o których mówi Aga, oczywiście dla dziecka -wybrałabym GCZD.

T

Bobiczek - jak pisałam wyzej - sama byłam operowana w tym szpitalu i złego słowa nie powiem, ani na personel, ani organizację,a już tym bardziej na wyposażenie.

Co nie zmienia faktu, że po raz kolejny nie dałabym się "kroić" ;)

Niemniej gdybym miała wybór między tymi dwoma placówkami ,o których mówi Aga, oczywiście dla dziecka -wybrałabym GCZD.

nie jarzę - się nie gniewaj!

Gdybyś miała wybór - to wybrałabyś tę z której nie korzystałaś...

nie jarzę - się nie gniewaj!

Gdybyś miała wybór - to wybrałabyś tę z której nie korzystałaś...

Wcale się nie gniewam :)

Ja z GCZD nie korzystałam nigdy jako pacjent, bo gdy ja byłam dzieckiem centrum nie istniało. Natomiast leczony jest tam mój syn.Więc placówka nie jest mi obca :)

krótko mówiąc , szpital na ceglanej jest (przynajmniej był jak ja byłam pacjentem) doskonałą placówką leczącą dorosłych, natomiast centrum specjalizuje się w leczeniu dzieci i standardami nie odbiega od ceglanej.

Obie placówki sa szpitalami klinicznymi ŚUM i z moich doświadczeń wiem, że nie trzymają pacjentów zębami, jeśli gdzieś indziej będzie mógł mieć zapewnione leczenie, czy badania, których placówka z jakichś powodów wykonać nie może, po prostu przekażą pacjenta.

Ja nie znam realiów okulistyki teraz.

ale wiem o szpitalu p. Gierek z czasów no, sprzed kilku lat. Może nastu. Tam nie było nigdy wybitnych lekarzy (bo szefowa by nie zniosła) ale był super sprzęt. Super w latach 80. potem wiatr historii powiał a oni mało inwestowali, więc sprzęt przestał być atutem.

Co jest teraz -nie wiem, więc o szpitalu nic nie mówię.

Wcale się nie gniewam :)

szpital na ceglanej jest (przynajmniej był jak ja byłam pacjentem) doskonałą placówką leczącą dorosłych.

zawahałem się

masz rację

nie znam opinii - leczących dzieci...

fakt

może i masz rację

nie odzywam sie więcej :)

Franc był ostatni raz w poniedziałek w przedszkolu. Po południu zaczął mu się katar, wczoraj więc nie puściliśmy go do przedszkola. Dziś też jest w domu. Zadzwoniła do nas niedawno nauczycielka Krasnala z przedszkola - jeden chłopiec ma szkarlatynę.

Czy katar Franka może być objawem, że i jego dopadła? Jaki jest okres wylęgania choroby? Wiecie może? Wasze dzieciaki przechodziły to dziadostwo?NIe mogę się dodzwonić do naszej dr z IMiDu.

Szlag by to jasny!

Aneta, jeszcze na bank nie ma. Zastanawiam się tylko czy ten katar może być sygnaałem ze organizm zaczyna walczyć ze ścierwem..

Ale z linku, który podałaś wynika, ze czas inkubacji to 2-5 dni. Taką samą informację znalazłam w innym miejscu. Krótko mówiąc skoro w poniedziałek Franio miał kontakt z tym chłopcem to do piątku czekamy.

Do Doroty jeszcze się nie dodzwoniłam. Znając życie pewnie koło 22 mi się uda.