swojaczka 31.05.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Zdążyłam wrócić a tu ...cicho wszędzie:eek:Panie wspierające Ewa i Martyna są z Franiem,bo mają to Coś:yes:Zapał,ciekawość,radość,empatię,chęć samodoskonalenia,wrażliwość,uważność,spokój,optymizm itd Ciągnie Swój do Swego:D Pozdrawiam Franiowych Wspieraczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 03.06.2014 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 No ,ale co u Frania,jakoś się nam tu zgubił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.06.2014 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jesteśmy, żyjemy.Dzieje się u nas po prostu dużo, niestety też kilka niefajnych rzeczy, w tym i w sprawach Frania. O niektórych przynajmniej napiszę, gdy sprawy się unormują. A wszystko wskazuje na to, że powoli wychodzimy na prostą (tfu tfu).Powiem szczerze, że zmęczeni jesteśmy już strasznie i marzymy, aby czerwiec już się skończył.Za 3 tygodnie Franula ma turnus a zaraz potem szpital. A z fajnych spraw - udało nam się wreszcie ogarnąć jakoś hipoterapię. Franio wczoraj jeździł na Basi po raz pierwszy taki wyluzowany, Myślę ze będzie z tego duuużo dobrego. Zdjęcia na blogu Frania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 08.06.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Wspaniale , że udało Wam się zaprzyjaźnić z koniem. Franio dużo skorzysta i jak to tylko On potrafi zrobi coś czego wcześniej nie robił. Jabłko,marchew też będą chrupane.Trzymam kciuki za rozsupłanie pogmatwanego i dodatkowo mieszam przy okazji:stirthepot::stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.06.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Mieszaj Swojaczko, mieszaj.Oprócz sprawy Franiowej mamy i Natkową.Okazało się, że starsze dziecko potrzebuje zabiegu chirurgicznego, Umówiłam ją do stosownej poradni przyszpitalnej. Dochtor zarządził badania. Zrobiliśmy. Wyniki miały być po kilku dniach. I były. Nauczona doświadczeniem poszłam najpierw do labu po odpis badań (jedyne 5 zł a papier w ręku), następnie pognałam do poradni.Tam pani pielęgniarka powiedziała, że muszę pójśc do rejestracji centralnej, bo bez kartoteki doktor nie rzuci okiem na wyniki.Pognałam więc tamże.Kolejka. Odczekałam. Pani w rejestracji powiedziała, ze musze iść jednak do rejestracji pediatrycznej, bo tam kartoteka dziecka jest.Oki, kurcgalopek tamże.Z kartą w zębach wróciłam do poradni.Dochtor spojrzał w wyniki i wymamrotał że i tak się nie da zrobic zabiegu.No jak się nie da?Bo my kontraktu na to nie mamy.WTF??????????? @#$%^&*Niech się pani zarejestruje do poradni przy drugim szpitalu, oni chyba mają kontrakt na to.Myślałam ze mnie szlag jasny na miejscu trafi.Zaraz potem miły pan doktor dodał, że czas oczekiwania w tym drugim szpitalu to...około roku....No więc idę inną ścieżką , bo wizyta w poradni w tym drugim szpitalu to kolejnych kilka mies czekania.W srodę wizyta prywatna u pani dr z drugiego szpitala. Przynajmniej będę wiedziała czy mała ma szansę na zabieg tam czy mamy próbować załatwić sprawę w innym województwie.Chore to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Biedna Natka... Oby wszystko się jak najlepiej ułożyło, będę trzymała kciuki i mieszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.06.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Kiedy czytam o polskiej służbie zdrowia, to mi źle na zdrowie psychiczne wpływa. Co tu komentować? A po sąsiedzku próbowałaś? Znaczy w poliklinice? Nowa przyjaciółka Frania jest prześliczna! Ma chłopak gust! Mam nadzieję, że przyjaźń potrwa długo i przyniesie piękne owoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.06.2014 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Aga, to własnie w poliklinice. Nie wiem tylko, dlaczego pan dr nie powiedział od razu ze nia ma na to kontraktu. Tylko czas straciliśmy niepotrzebnie. A Basia cud kobitka, nieee? Pani Magda, hipoterapeutka, naprawdę imponuje wiedzą, zaangażowaniem i cierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.06.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A co Ty sobie wyobrażasz, że jakąś informację bez kolejki uzyskasz??? Nie no, to jest kompletnie bez sensu, ale szkoda gadać... Basia w moim typie jest! Pewnie arabofiording - one chyba najczęściej pracują w hipoterapii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 09.06.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 No i właśnie recepty na stałe leki biorę telefonicznie,bo każda wyprawa do dr rodzinnego sprawia u mnie wzrost ciśnienia,Tylko modlę się by mnie coś nie przygniotło i nie zmusiło do długotrwałego .leczenia.Domowy dr jest na telefon i ratuje w razie potrzeby i o trzeciej w nocy. Mieszam:stirthepot::stirthepot: coby wszystko weszło na właściwy tor i znalazł się kontrakt na zabieg dla Natki. Ludzie w jakiej rzeczywistości my żyjemy? Kto wymyśla te bzdury i zatwierdza do realizacji? Aga cierpliwości i determinacji:hug:trzymaj się i pisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.06.2014 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 No i własnie się dowiedziałam, że przed sprawą Natkową w środę (o 14) musze gnać w sprawie Frankowej.Ja pierdziu - wszystko na raz. Jak zwykle. Aga, ale ja nie kapuję, dlaczego pan dochtor, gdy przyszłam do niego z N od razu nas nie wysłał do tego drugiego szpitala ino kazał badania robić. Przeca tam pewnie będą kazali wsio powtórzyć. Za głupia na ten system jestem. Oby do srody o 14. Ale wiecie co, żeby z cicha nie pęc, zaczęłam wieczorami jeździć na rowerze.Człek trochę się zmacha, emocje rozładuje i jakoś to idzie potem. A teraz trza iść spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 11.06.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Będę jak wrócę:yes:Aga nie ma wyjścia tylko rozdwoić się musisz;)Dasz radę:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.06.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Jest skierowanie do szpitala - mają kontrakt. Ale.. na b mało zabiegów. Termin - czwarty kwartał...przyszłego roku. Co to ma być???????? W sumie nie powinno mnie chyba to dziwić, skoro Fr we Wrocławiu w trybe na cito chcieli operować za 6 mies. Jeszcze się nie poddajemy, będziemy coś działać. Ale za to sprawa Frankowoa pięęęknie się prostuje:) I na deszcz się zbiera...uf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Nie trać wiary -zmieścicie się w tym stuleciu:)Na poważnie-zamów wizytę pryw. u ordynatora-łóżko będzie szybko,no tak to działa:)Uścisk dla Natki i Matki:)Możesz napisać coś o wrażeniach Natki po wyjeździe?A Franio na neurologię po turnusie?Dobrze,że sprawa Franiowa się prostuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 16.06.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Jestem,podsumowanie czytałam,w sumie rok był dla Frania ( i dla Was) pracowity:yes:Należą się Wam wakacje i odpoczynek Przytulasy zostawiam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Widzę, że czas to u Was towar jeszcze bardziej deficytowy niż normalnie, ale gdybyście się w długi weekend wybierali dokądś na spacerek, to my się dołączymy. Będziemy w Opolu od czwartku, ale czwartkowe popołudnie już mamy zajęte, do niedzieli przed południem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.06.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 aaaaaaaaaaaaaa AGA, dopiero przeczytałam!! Ale i tak nie wiem, czy by się udało spotkać, bo mieliśmy od czwartku rano do dziś rodzinę u nas. U nas urwanie głowy, ale najważniejsze , że wszystko się prostuje - i sprawa z przedszkolem i książka skończona (wczoraj!!) i może nawet op Natki uda się przyspieszyć. Zobaczymy. Jakoś wszystko "się ogarnia". Za tydzień jadę z dziećmi na turnus a Radek bierze się za malowanie saloonu i kuchni. I cieszę się na to ogromnie, bo ciągle się czuję trochę tak, jak byśmy tylko tu wynajmowali a nie byli właścicielami. Zaraz po turnusie, dosłownie 3 dni po powrocie do domu, lecę z Krasnalem do szpitala. Musimy zrobić chłopakowi półroczny przegląd. A poniżej brunet południową niedzielną porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Co się odwlecze, to nie uciecze. Zresztą my też, jak się okazało, mieliśmy czas wypełniony, a pogoda długim spacerom nie sprzyjała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.06.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 To jak będzie planowali następny wypad do Opola, napisz mi smsa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 23.06.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Mieszam nadal coby wszystko się ładnie podopinało:stirthepot::stirthepot: Mam dzisiaj kawałek wolnego czasu bom sobie kciuka przycięła:((a robota leży ) Serdeczności zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts