Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Ok,czuję bluesa,ale i tak to terapeuci i lekarze muuuszą za Franiem nadążyć:)Franio zaczyna wyrażać emocje,niech się głowią,w jaki sposób mu to ułatwić.Może szybko nauczyć Go pisania np. na klawiaturach,jest w stanie szybko to opanować bo same piktogramy mogą nie wystarczać.Trudny czas,ale kiedy był łatwy?dokładnie czytam co napisałaś ale Franio poznawczo nie stanie:)A ilu dorosłych nie pojmuje swoich ograniczeń?:)O ile faktycznie łatwiej bez rozumu:)

Oby Mały nie czuł lęków,złość niech wyładowuje jak umie:)

Niech choć Natka odpocznie,a Wam -uspokojenia:)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Franiu nasz kochany!

Przyjmij od kolejnej ciotki życzenia wszystkiego, co najlepsze! :hug:

Wierzę, że dasz sobie radę ze wszystkimi niedoskonałościami - taki mądry i bystry dzieciak na pewno sobie poradzi; trochę później niż inne dzieci, ale poradzi! :yes::yes::yes::yes:

Uściski i podziw dla całej dzielnej Rodzinki! :bye:

Tak,atrakcji nie brakowało,ale przecież dla Was to normalka,prawda?;) Rosnie Franio i z każdymi kolejnymi urodzinami wskakuje na "wyższą półkę".Robi to w swoim tempie i na zasadach proponowanych i dostosowanych dla Jego obecnych możliwości. Pierwsze chwile Frania na tym świecie i relacje z "teraz" powodują wzruszenie i podziw dla Niego i dla Was. Nieustająco:hug::stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Od kilku miesięcy biję się z myślami w kwestii zamknięcia wątku Frania tutaj na FM. Tak sobie myślę, że 5 urodziny Frania są dobrym czasem, aby te myśli zrealizować, choć ta decyzja jest dla mnie naprawdę bardzo trudna.

Pamiętam jakby to było wczoraj jak Ty, Aneta, naciskałaś na wyjście z wątku Tomka, aby Franek miał swoje miejsce tutaj. A przecież to było pięć lat temu! - ogromnie długi czas. Samej trudno mi uwierzyć, że Franio jest już taki "dorosły".

Chciałam Wam podziękować za całe wsparcie, wszystkie dobre słowa, spotkania, rozmowy telefoniczne i te w 'realu', a przede wszystkim za kibicowanie Frankowi i nieustającą wiarę w tego niesamowitego małego dzielnego człowieka - sami wiecie, ile już zakrętów ma za sobą a kto wie, ile jeszcze przed nim. Dziękuję Wam i Redakcji także za dwie niesamowite akcje-aukcje. Wiemy, że bez Waszego wsparcia na pewno nie bylibyśmy tu, gdzie jesteśmy w naszej drodze z Franiem. Tyle osób stąd dane nam było spotkać osobiście - i my i Franek poznaliśmy prawdziwych Przyjaciół, tego jestem dziś pewna. W końcu beczka soli za nami. To dzięki Wam wszystkim mam w sobie tak ogromną potrzebę spłaty długu i będę ten dług spłacała cokolwiek by się nie wydarzyło.

Franio i my nie znikamy - od trzech lat prowadzę blog Krasnala (http://dzielnyfranek.blogspot.com/), jest także strona na FB (https://www.facebook.com/pages/Dzielny-Franek/180269822033538?ref=hl) - zresztą te adresy raczej już dobrze znacie. Mam nadzieję, że będziecie tam odwiedzać Frania i nas.

Trudna to decyzja, ale tak musi być i już.

Ja to wiem i Wy to doskonale wiecie.

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko

Pisałam to ja, Agnieszka, w imieniu Frania, Natki i Radka.

:hug::hug::hug:

00.jpg

00.jpg

Edytowane przez AgnesK

No i co mam Ci napisać...

Największą szkodę wyrządziły Franiowi głupie i okrutne akcje niektórych osób na fm.

Bezpardonowe i nieusprawiedliwione ataki.

Rozumiem Twoją decyzję, choć tak bardzo mi szkoda... :(

Ale na szczęście - ja Was zawsze znajdę! :hug:

Coś co ma początek ma też i koniec. Dziękuję za możliwość towarzyszenia Waszym zmaganiom,wierzę,że będą owocne.:)

Pozwolę sobie poprzeć wypowiedź Depesi: słowa mają niezwykłą moc i należy przemyśleć co się mówi.(i pisze)

Aga, ja Was znajdę :yes: i mam nadzieję,że się jeszcze spotkamy:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Agnieszko,chciałam Ci podziękować za prowadzenie tego wątku tu na fm.To dzięki niemu "poznałam" Frania ,byłam tu niemal codziennie,nigdy nic nie pisałam,więc teraz tak sobie myślę,że przynajmniej podziękuję.Pewnie,że mi smutno,bo razem z Tobą była tu bardzo fajna grupa ludzi,dzięki której ten wątek był taki wyjątkowy. Dużo zdrowia i radości dla wszystkich. Edytowane przez magan

• 4 weeks później...