Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Franuś Waleczny czyli jak trudno jest wcześniaczkom

Recommended Posts

Edzia,jak Ty to robisz???:hug:

Aguś,lekkiego tutaj dalej pióra:)A z W-wy wracaj uspokojona!Rozglądaj Się dziś na skrzyżowaniach,Rogal tam dziś buszuje:)))

O Franiu chcemy tu czytać do Jego matury,potem w Szwajcarii może Franio założy własnego bloga lub co to tam się wtedy będzie zakładało:)

• Odpowiedzi 15,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• AgnesK

3593

• DPS

1303

• Żelka

1088

• EZS

821

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Co tu powiedzieć?

Zmusiłaś nas, Aguś, do zaglądania na Facebooka (a ja niefejsbukowa - nie lubię i już!), na blog Frania (uwielbiam i już!), więc ten wątek trochę przysnął.

I tak jakoś odwykł człowiek od gadania, choć jest na bieżąco z wiadomościami o coraz mądrzejszym i doroślejszym Krasnalu :)

Uściski i pozdrówka dla całej Dzielnej Rodzinki!!:hug:

Agduś,piękne:)

Wy juz pewnie nie pamiętacie:Gdybym to ja miała skrzydełka jak gąska,poleciałabym ja...:))))

Ale Polacy nie gęsi:))))I ja się cieszę ,że Franio zdrowieje.Niech wraca do przedszkola na Tomatisa,bo On będzie gadał.Dupa mi się b. podoba:)

Coś Wam powiem - jesteście strraszne! A Prababka najstraszniejsza!

(O DPS nie pisze nawet, bo wszyscy wiedzą, ze wiedźma).

Ciężko jest odejść od pięcioletniego nawyku...no ciężko.. kurka wodna :(

Jakaś niestabilna w decyzjach jestem.

To skoro weszłam , napisze tylko, ze za Franiem dwumiesięczna diagnostyka od stóp do głów. Była narada międzymiastowa przez skypa - trójka speców się naradzała, co dalej z tym naszym chłopakiem, bo troche spraw niepokoi. Noo, w ciągu tcyh dwóch miesięcy kilka razy siwieliśmy

Czekamy na kolejne wyniki i decyzje lekarzy - znowu na jakimś rozdrożu stoimy. jNawet nie chcę głośno o nich mówić ani pisać, co lekarzom po głowie chodzi. Jak nie napiszę to przypuszczenia te jakoś kształtu i realnego kształtu nie dostaną.

Ale narazie o tym nie myślę. Teraz na tapecie jest koncert.

A kilka dni temu, w miniony poniedziałek, poczyniłam byłam pierwszy poważny odczyt o Franku na konferencji naukowej.

Po prostu odbija mi.

Dużo sę dzieje, chwilami sądzę, że az za dużo.

I studia podyplomowe są niesamowite. Tyyle się uczę i wdrażam w życie.

Dziękuję, ze cały czas jesteście z nami.

Mimo wszystko.

Pisała to wzruszona matka labilna emocjonalnie bardzo.

Edytowane przez AgnesK

Straszna żaba-słyszałam,ale żeby baba????:eek:Najstraszniejsza-m?Fiu,fiu....Patrzę na te gęsi nie rozpoznaję,która to ja?

Zostaw Aga lekarzom,co lekarskie.Ja tu Ci kiedyś mówiłam o pediatrze,starym,sprawdzonym,prowadzącym mojego M.-On mówił,że nie wolno rodziców niepokoić diagnozą niepotwierdzoną(dot. wyższego "kalibru") ,trudne diagnozy sprzedaje się rodzicom po nabraniu pewności,że ...są!

Koncert-mówiłam,że lubię młodych?:D Miłych doznań a Natka niech z luzikiem pobawi Się za wsze czasy:)

Pisz,co u was-tu zaglądają też i fajne baby i chłopy nawet:D

Wróciłam i nałogowo wlaznąłam i banan się był pojawił na licu mym! Jesteście,hurrrraaaaa! Aga nie męcz głowy tym co może być,bo wcale być nie musi:hug:Franek to Szczególny Egzemplarz,niepodrabialny i brać medyczna wiele się jeszcze natrudzi nim to zrozumie.;)Nieustająco przytulam,mieszam we Franiowej słusznej sprawie i wszystkim dobrym (choć czasem jak trza to i strasznym babkom) zdrowia życzę.

• 2 weeks później...

Aga,ja jestem uparciuch:)Powtarzam się,ale ja bym już Frania zabawowo-poważnie uczyła pisania.On widzi na piktogramach napisy,wzrokowo je zna,zna literki (słynny " logopeda":).5-latek piszący to już nie geniusz ani @:)dla mnie to wymóg chwili,zanim Franio zacznie mówić dużo,miałby ułatwioną komunikację,tak myślę.A czy pójdzie do szkoły państwowej,prywatnej czy domowej,czy jaką jeszcze wymyślicie-umiejętność pisania dużo mu ułatwi,od zaraz:)Tablecik z klawiaturą w rączce-i nauczyciel każdy dowie się czego Franio chce:)

I samych dobrych wrażeń na koncercie:)Udanej zabawy:)