Redakcja 10.06.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Pomyślimy o koszulkach Ma być spotkanie forum jesienią, będzie okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.06.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Pomyślimy o koszulkach Ma być spotkanie forum jesienią, będzie okazja Ha ha, no to się narobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.06.2016 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Milczałam dłużej niż planowałam, ale dużo się działo a ostatnio pochorował nam się Franko.Już wychodzimy na prostą. Co u Franka - ciężko ująć w kilku słowach.Walczymy z wiatrakami, tzn systemem edukacji. Kolejny rok Franko jest odroczony od obowiązku szkolnego. Za rok już musi iść do szkoły, pytanie tylko jakiej.Największym wyzwaniem są jego emocje, trudne do ogarnięcia z wielu względów.Największym wyzwaniem medycznym jest zaś epilepsja. Najważniejsze jednak, że cały czas rozwojowo idzie do przodu.Jakoś powoli się to toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.06.2016 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Uf, a ja się bałam, że nas znowu opuścili. Dobrze będzie, Franio da rady, przecież, kto jak kto, ale Franio waleczny jest i tyle! No to jak Redakcja się tak pięknie zobowiązała, to czekamy na relację wręczenia koszulek naszym Dzieciakom. I taką prośbę my tu mamy (ja piszę bo inne Ciocie nie wiedziały jak to powiedzieć i zwalają na mnie babę starą, bo starszemu człowiekowi ponoć więcej wolno;-)), aby Szanowna Redakcja wyznaczyła nam (przed tym spotkaniem forumowym, albo po), jakiś termin na forumową aukcję dla Frania, bo tak dawno dla Frania nic tu się dobrego nie działo, Dla Dziewczynek było, dla Tomka też, a my przecież wszyscy u Frania też dług mamy za to wszystko czego się od Niego nauczyliśmy, no i w ogóle, aby się tu dobrze działo, trzeba działać a nie tylko gadać... Inne Ciocię proszę o potwierdzenie, że ja piszę, nie tylko od siebie, coby jakoś Redakcję prędzej zmiękczyć pod tym względem. Wiem, że teraz idą wakacje, cisza forumowa większa będzie ale może wrzesień, czy jak? Niech no Redakcją coś napiszę, czy jest się czemu nadziejować i ile czasu mamy na to aby fanty przygotować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.06.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Kochane Dziewczyny - Droga Redakcjo ja podpisuje sie pod Zelkowa petycja POPROSZE O ZORGANIZOWANIE AUKCJI DLA FRANIA - ZROBMY COS POZYTECZNEGO , od zimowej aukcji dla Marymontu minelo juz kilka miesiecy i prosze uprzejmie aby znow zrobic jakich RUCH na Forum . Chetnie wezme w niej udzial , postaram sie jakis fant zorganizowac i moze jesli Redakcja zezwoli to chociaz na odlegla odleglosc moge pomoc w prowadzeniu zbiorki pieniazkow dla Frania ........ :hug: Poprosze Szanowna Redakcje o odpowiedz w mozliwie krotkim terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 20.06.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Z wielką radością witamy AgnesK i dzielnego Franka. Odpowiedź może być tylko jedna: koniecznie zróbmy jakąś akcję na rzecz Franka. Spotkanie forum będzie wielkim finałem naszych starań. Akcję możemy rozpocząć w drugiej połowie sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.06.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Redakcjo, bardzo dziękujemy. Jednak termin może nie być najlepszy. To przecież czas urlopów. A chodzi o to by jak najwięcej Forumowiczów było w stanie uczestniczyć. No, nie wiem, niech się może jeszcze Ktoś wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.06.2016 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Z wielką radością witamy AgnesK i dzielnego Franka. Odpowiedź może być tylko jedna: koniecznie zróbmy jakąś akcję na rzecz Franka. Spotkanie forum będzie wielkim finałem naszych starań. Akcję możemy rozpocząć w drugiej połowie sierpnia. Kochana Redakcjo takie wiadomosci to ja lubie tylko tak jak Zelcia sugeruje moze termin wrzesniowy bedzie lepszy ( druga polowa ) bo sierpien to jednak wakacje i szczerze mowiac nie bedzie zbyt wielu osob ktore wezma udzial w Aukcji ..... Edytowane 21 Czerwca 2016 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 22.06.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Witam i popieram Akcję dla Frania.Przychylam się do terminu wrześniowego.W drugiej połowie sierpnia to my będziemy na urlopie. I kto będzie brał udział w licytacji pięknych fantów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.06.2016 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Kurczaki, ja zaraz wszystko doczytam. Tylko wyjaśnijcie mi - mam ustawione powiadomienia na skrzynkę a nie dostałam nic Nie zaglądałam tu, bo (oprócz tego, że huk zadań) to po prostu sądziłam , że cisza tu. A teraz idę czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.06.2016 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 No to przeczytałam i ... jestem bardzo, bardzo zaskoczona.Powiem tak - propozycja wzruszająca bardzo i bardzo Wam za nią dziękuję. Czuję jednak, że to by chyba nie było, że tak powiem fair. To znaczy Franko nie ma teraz jakiś wielkich potrzeb, jak to było np. z aparatami. Rok temu z hakiem kupowaliśmy Franiowi system FM do aparatów, który kosztował 15 tys. Wtedy organizowaliśmy koncert, zbiórki, bo to było duże finansowe wyzwanie. Teraz potrzeby Franuli są takie zwyczajne, stałe - normalne terapie, rehabilitacja, leczenie. Jakoś to ogarniamy.Piszę Wam szczerze, jak czuję. Absolutnie nie chciałabym, aby ktoś się czuł urażony.Myślę jednak, ze no Miras i Edyta mając dwoje niepełnosprawnych dzieci, mają podwójne wydatki i potrzeby.Rozumiecie, co ja mam na myśli w ogóle? :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.06.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Urażonych nie ma, jeśli Mama Frania mówi, że nie teraz, to wierzymy na słowo, że dajecie rady. W razie czego niech Prababka mówi, bo Ty i tak nie powiesz. A o Dziewczynkach pamiętamy. Inaczej być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 26.06.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Żelko,ja wiem tyle co TY:)Skwar mi zagotował chyba mózg:(Ale cieszę sie,że Aga mowi,że daje Sobie radę:)I dzięki Redakcjo za chęc zadziałania z koszulkami-na Stefka to nawet nie trzeba robić mniejszych\;)I tak tez sobie myslę,ze gdyby na zjeździe/zjazdach forumowych byly koszulki do kupienia takie dla rożnych dzieci forumowiczow a wpłata na dowole dziecko w ich,tych dzieci, fundacjach?Aga,Franio wyrosł z leku przed ksiezycem i wiatrem?Co jest z jego emocjami?Frustracje niemocowe?Napisz nam co możesz.Chyba jutro dobrozmianowa miniser powie,co ze szkolami-może to coś przybliży w pomysłach na szkołę Frania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 27.06.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Dzięki Aga,że osobiście to napisałaś. Dopiero dziśmam dostęp do kompa z którego mogę pisać na FM. Uważam, że jakaś licytacjipowinna się odbyć, bo jakoś tak czegoś brakuje na FM. Jak nie dla Franka to ……zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.06.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Agus, przepraszam za prywatę we Franiowym wątku, ale sprawę mam i potrzebuję opinii Franiowych ciotek. Dziewczęta, moja koleżanka jest mamą niespełna 2-letniej córeczki. Malutka jest od urodzenia niepełnosprawna (jest podopieczną tej samej fundacji co Franio, ma zaświadczenie o niepelnosprawnosci, jest cały czas diagnozowana, ale tu wiem, że są kłopoty i rehabilitowana). Rodzice jeżdżą z nią od lekarza do lekarza, z różnym skutkiem. Mimo akcji zbierania 1% i kilku akcji w firmie nie udało im się zebrać kasy na turnus rehabilitacyjny dla małej. Mama Malej bardzo to przeżywa. I tak sobie pomyślałam - zbliżają się święta i zawsze w tym czasie na FM organizowane były aukcje charytatywne. Może i w tym roku udałoby się coś takiego zorganizować dla Kai? Nie rozmawialam jeszcze z nikim w tej sprawie, bo chciałam zasięgnąć Waszej opinii na ten temat. Myślicie, że warto zawracać głowę Redakcji naszej? Co prawda, trochę czasu minęło od tego wpisu, ale jak znam życie, Ta Dziewczynka wciaż potrzebuje pomocy. Wtedy nam się nie udało, a może teraz by się z nemi skontaktować i zrobić coś dla Tego Dzieczaczka? Nemi tyle razy pomagała na forum w aukcjach, szkoda by było tutaj nie podać pomocnej dłoni. Do Dziewczynek Mirka też warto powrócić, bo tak jak Aga piszę, tam jest dwójka chorych Dzieci w Rodzinie. Cokolwiek zdecydujecie będzie dobrze. Tylko termin, nie letni, nie pasuje nikomu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 28.06.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Ja tez tu lubię atmosferę aukcji:) Aga,wiem,czasem myślisz,że skleroza mnie zjadła całkiem;a ja powiem tak:czy bez Frania,Natka byłaby blondynką?Ułoży Sobie życie po swojemu,Że z tyłem glowy?Jasne,ale rodzeństwo tak już ma,każde dobre:)Za lat trzydzieści,zrozumiesz co ja gadam;Jak to dobrze,ze dzieci mogą do siebie zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.06.2016 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Przepraszam Was, mam teraz bardzo gorący czas - raz że obowiązki w pracy, dwa bardzo dużo działań w projekcie, który rozrósł się ogromnie. Dziś dopięłam kilka ogromnie ważnych spraw i zaczynam leciutko łapać oddech. Przez chwilę przynajmniej Żelko, oczywiście pomysł z córcią znajomej nemi jest fantastyczny! Ed, Prababko, jakieś lęki zawsze są (u Franka) i tak to już chyba zawsze będzie. Najważniejsze, żeby jak najmniej utrudniały mu życie. A i my jako rodzice swoje lęki mamy - i tak też już chyba pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.06.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Też przeczytałam tekst na blogu. Bardzo mądry i piękny. Kobitki, ja Was zostawiam na okres wakacji. Zerknę do Was potem. A wyjątkowy fant który dostałam na aukcje dla Frania, na aukcję dla Frania pozostawiam. Poczeka cierpliwie. Udanych i spokojnych wakacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.07.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Kochane jeśli była by potrzebna pomoc przy aukcji, to chętnie pomogę! jestem za ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.10.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Franio był na spotkaniu!!! Dziękuję, że byliście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts