DPS 24.11.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Oj, Aga... Nóż sie sam w kieszeni otwiera, jak piszesz o tych problemach... Wiem, że dacie radę, że to dla Was żadna przeszkoda. Ale czyż nie powinno byc tak, jak pisze Agduś? Kiedy w tym kraju zacznie być normalna opieka zdrowotna? Buziaki dla Franusiowej stópki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.11.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Przyszlam Franusia poglaskac i cos Ci przynioslam abys nie szukala. http://forum.muratordom.pl/nowa-baba-na-forum,t172252.htm To coreczka Agi. A Ivonesca niech wklei, bo juz zdjec nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 24.11.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 całuski zostawiam dla Frania i moc siły dla mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 24.11.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam cały w skowronkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Aga to jest istny kosmos z tą opieką zdrowotną no cóż z tego co mi wiadomo w pracy służby zdrowia często brakowało logiki i ... zwłykłego czlowieczeństwa - niby tak niewiele... Trzymam za Was kciuki Kochani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.11.2009 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Się w pale nie mieści! Agnes powinna teraz siedzieć z Frankiem, głaskać i dopieszczać, a pielęgniarki powinny SAME wydzwaniać do niej z pytaniem, czy ten termin badania jej pasuje, czy wolałaby inny. A tu jeszcze trzeba wszystko załatwiać, biegać, prosić... Chore to jest! Taaaa Po powrocie do domu z Franiem zadzwoniła do mnie p położna środowiskowa. Że wróciłam i że ona chce sie umówić na wizytę itd ale dlaczego dopiero teraz wyszłam z małym? No więc opowiadam, że wczesniak, mówię o problemach, historii choroby itd a pani położna: "Eeeee, to ja chyba do pani nie przyjdę, bo skoro to TAKI przypadek" A nawet się ucieszyłam powiem wam szczerze. Skierowanie mamy. USG między 13 a 13.30. Opis EEG będzie dopiero rano (chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.11.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Przyszlam Franusia poglaskac i cos Ci przynioslam abys nie szukala. http://forum.muratordom.pl/nowa-baba-na-forum,t172252.htm To coreczka Agi. A Ivonesca niech wklei, bo juz zdjec nie widze. Dzięki Żelko. Już Age i Michasie odwiedziłam Ino Ivo musi swojego Marcinka nam pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.11.2009 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Acha, waga 3.430 Wczoraj naniosłam wagę Frania na siatkę centylową dla wcześniaków i tak: na koniec 1 mies był poniżej 3 centyla na koniec 2 już ciut powyżej 10 centyla na koniec 3 pomiędzy 10 a 25 centylem Nadal walczymy z jedzeniem ale wizja dokarmiania małego przez sonde oddala się coraz bardziej Dziś Franek pobił swój rekord - w ciągu doby zjadł 405 ml! Czyli wreszcie osiągnął wymagane minimum Do jutra kochani Spokojnej nocy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 24.11.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Wam też, Aguś, spokojnej nocy. Franuś, daj odpocząć mamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.11.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.11.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Przyszłam powiedzieć doberek z zieńciem. On jeszcze o tym nie wie Ten przystojniaczek to Ivoneski syn - Maciej http://photos.nasza-klasa.pl/252705/29/other/std/38fe3140d9.jpeg ps. Moja droga Agniesiu, ja podejrzewam, że Frania karmisz chlebem ze smalcem, bo tak pięknie ruszył z parametrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.11.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzień dobrycieszą bardzo "jadalnle" wyniki Frania. Kciuki dalej trzymam i dobre słówko ślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.11.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzień dobry. Dzisiaj podobno dzień misia. Ten dla naszego Frania http://www.ekspreskwiatowy.eu/shop/product/index/name/public/upl/products/414-big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.11.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jeśli dziś dzień misia, to bardzo proszę, dla Franulka http://www.plar.pl/shop/images/MIS-LOTNIK.jpg Trzymam kciuki za wyniki Frania. Będzie dobrze. Rośnie nam ten szkrabek jak na drożdżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no to jak dzień misia to i ja dla Franusia mam http://www.glitery.pl/galeria/img/pluszowe-misie/glitery-pl_pluszowe-misie2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 25.11.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 dzień misia.. ...wiadomo...no wiadomo przecież ze dzisiaj dzień misia... Franek dla Ciebie jasne że miś pływak.. od małego musisz się do tych klimatów przyzwyczajać.... http://republika.pl/blog_yq_489760/1070605/tr/mis_ratownik.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.11.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Aga Franio pieknie przybiera i napewno do sondy nie wróci, trzymam za to mocno kciuki Ja bez misia bo nie mam czasu na poszukiwania Całuski dla Was. Kciuki zaciskam żeby wyniki EEG i USG były b.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Trzymam kciuki za dobre wyniki. a Franek to pączuś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 25.11.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Co za dzień.. Ale zanim opiszę, co dzisiaj, cofnę się do niedzieli. Wtedy to nasz Tomek się odezwał, więc nie chciałam już tu smęcić. Teraz napiszę, bo już jest dobrze. Natka przywlokła ze szkoły paskudnego wirusa Radek w niedzielę jechał z nią do pediatry prowadzącego Frania. Ale juz sytuacja opanowała. Nata dziś już wariowała jak zwykle Co najważniejsze - udało nam się odizolować tę naszą kochaną zarazę (taki pieszczotliwy przydomek otrzymała na czas choroby ) od Franka i malutek się nie zaraził A dziś rano rahabilitacja, potem powrót do domu na 30 min, odebranie wieści od p dr z Warszawy i... Franek nie ma ewidentnych cech padaczki!!! "Coś" się dzieje przy lewej skroni, ale to może być pozostałość "czegoś", co się wydarzyło przy jednej z reanimacji. Generalnie: EEG do powtórki za jakieś 3 miesiące. I, jak powiedziała pani dr - nie jest źle Potem pęd na usg. OCZYWIŚCIE skierowanie było źle wystawione Biegiem do przychodni po nowe Nie wystawią nowego Na czym polegał błąd? Skierowanie wystawili na usg w przychodni swojej a nie w szpitalu! I nie chcieli wystawić nowego, bo oni PRZECIEŹ TEŻ mają usg No nic to, nie chce mi się już opisywać całej sytuacji, w każdym razie skierowania nie wystawili na szpital a więc...trzeba płacić ooooookkkeeeeejjjj... ja już jestem wyćwiczona w cnocie cierpliwości Śmiem twierdzić, że stałam się ostoją spokoju (ino w głębi kłębiło sie duuużo "szanownych pań" i innych niecenzuralnych sformułowań - jak nic pierdyknę na wylew lub inny zawał serca ). Ale ad rem USG trwało jakieś 50 min Zapałałam do pana dr uczuciem nader gorącym Facet podbił me serce tym, że udzielił mi odpowiedzi na ABSOLUTNIE wszystkie pytania ani razu nie dając mi do zrozumienia, że zaczynam go wkurzać (ciekawe czy z niego taka sama ostoja cierpliwości jak ze mnie ). No więc (dwója bęc - ale chrzanić to) wizyta była dłuuuga, ale wiem WSZYSTKO Franiu miał krwawienie do splotów nie do komór To, że pilotem nie będzie, to wiemy nie od dziś. Pogodziłam się już z tym . Pan dr pokazał mi zwapnienia w prawym splocie (ale przysięgał, ze na inteligencję Franka nie bedzie to miało wpływu - NIE PYTAŁAM!! sam tak wypalił ), no i nie ma już torbieli przegrody przeźroczystej (o to pytałam ), no i współczynnik komorowy zmniejszył się o 0,01 No i - NAJWAŻNIEJSZE - nie ma cech wodogłowia!! Płyn mózgowo-rdzeniowy pięęęknie sobie odpływa (dr pokazał dokładnie ). I pokazał mi torbiel macierzy splotu prawego, ale to też pikuś, maciupka taka, 2 mm. Na koniec powiedział mi tylko: Wie pani, to palec boży.. Tyle co my tu stresu mieliśmy przez tego malucha.. Przecież on nie powinien zyć a wyszedł z tego naprawdę pięknie. Kochani.. no powiedzcie.. No ..brak słów... Narazie ciągle słyszę: - Jak na to, co przeszedł, jest dobrze. Ale wierzę, że przyjdzie dzień, gdy usłyszę: - Jest dobrze. Dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 25.11.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 po tak dobrych wiadomościach mogę iśc spac. szkoda tylko, że zdjęcia maluszka nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts