VIP Jacek 07.11.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 macie może jakiś sposób na zamocowanie balustrady do balkonu, jakieś instrukcje, zdjęcia.Płytę balkonową planuję ocieplić i wykonać:1. folia w płynie 2 razy2. folia budowlana3. styropian 2 x 2 cm4. wylewka betonowa ok. 7 cm zbrojona siatką stalową i włókna.5. terakotaMoże wyciągnąć jakieś kotwy nad wylewkę do których póżniej dospawa się balustradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.11.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Zawsze możesz mocując do boku zrobić kawałek balustrady niższy w miejscu gdzie dach nachodzi na balkon. No chyba że dach zachodzi na cały balkon...W takim razie mocuj z góry. Żaden to problem przecież... Nie widziałem nigdzie takiego rozwiązania ale zbyt estetycznie to raczej nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 10.11.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Wręcz przeciwnie. Wygląda całkiem ciekawie - rzadko się po prostu widuje by dach zachodził na balkon ale jeśli przy tym balkon jest niewielki to większość ludzi decyduje się na takie rozwiązanie bo mocowanie balustrady na płycie zawęża dodatkowo przestrzeń więc mocowanie do boku płyty i opuszczenie balustrady pod dach w odpowiednim miejscu sprawia całkiem fajne wrażenie. Ale skoro nie widziałeś nigdzie takiego rozwiązania to nie stwierdzaj że nie wygląda estetycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 11.11.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wręcz przeciwnie. Wygląda całkiem ciekawie - rzadko się po prostu widuje by dach zachodził na balkon ale jeśli przy tym balkon jest niewielki to większość ludzi decyduje się na takie rozwiązanie bo mocowanie balustrady na płycie zawęża dodatkowo przestrzeń więc mocowanie do boku płyty i opuszczenie balustrady pod dach w odpowiednim miejscu sprawia całkiem fajne wrażenie. Ale skoro nie widziałeś nigdzie takiego rozwiązania to nie stwierdzaj że nie wygląda estetycznie:) Już widziałem ale chętnie zobaczę inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatawitka 14.11.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) 11cm mam do otworów w dolnej ramie których podobno nie można zakrywać Jeśli chodzi o grubość styropianu to 4cm wydaje mi się zdecydowanie za mało myślałem o 7cm styroduru i z 2,5cm wylewki dobrze za zbrojonej siatką A może są jakieś gotowe mieszanki o lepszych parametrach niż zwykły beton które można wylewać od 2cm ? Mam dokładnie taką samą sytuację ja Ty.(taras nad salonem) Ja chce problem grubości izolacji rozwiązać w ten sposób. Przy drzwiach będzie niższy poziom (grubość izolacji na ile pozwalają drzwi), na szerokość jednej płytki. Dalsza część tarasu będzie nieco wyżej tzn. około 14 cm. ( 15 cm izolacji+ posadzka i płytki ) Po wejściu na taras( drzwi otwierają mi się do wewnątrz ) będzie schoda ale większa część tarasu będzie właściwie ocieplona . Edytowane 14 Listopada 2010 przez tatawitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 27.11.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A ja nie mogę mocować balustrady od czoła jak chciałem zrobić bo dach mam na równo z bokami balkonu. U nas też tak jest. Balustradę mamy w tym miejscu lekko cofniętą do wnętrza balkonu. http://img146.imageshack.us/img146/3451/dsc05110z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 U nas też tak jest. Balustradę mamy w tym miejscu lekko cofniętą do wnętrza balkonu. http://img146.imageshack.us/img146/3451/dsc05110z.jpg Nie jest to złe rozpoznanie tylko że u mnie dach nachodzi na balkon z innej strony dokładnie to nachodzi po bokach balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts