FOMFNY 15.11.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam mieszkam w bloku z wielkiej plyty, sciany sa zelbetonowe. Chce zrobic sciany pod malowanie. Ile potrzebuje gipsu szpachlowego i gladzi euro-mix na 40 m2 ? Starczy 1 worek 25kg gipsu i 1 worek 25kg gladzi na taka powierzchnie? Czy jesli sufit mam pomalowany emulsia musze wpierw ja zedrzec? czy nie ma takiej potrzeby. Jutro ma przyjsc gosciu ma robic po 5 godzin przez 3 dni, idzie sie wyrobic w tak krotkim czasie? Pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 15.11.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 powiem tak bylo u mnie 2 gosci ktorzy zajmuja sie gipsowaniem itd , pierwszy kazal mi kupic 3 worki gipsu i 2 worki gladzi, mial robic to ok tydzien na oko, ale mial pilny wyjazd i znalalem innego wykonawce, kazal kupic jak wyzej pisalem 1 worek gladzi i gipsu, i powiedzial ze zajmie mu to ok 3 dni, 1 dzien gladz, 2 dzien gips, 3 szlifowanie, dlatego napisalem posta czy to nie za malo tego materialu i czas roboty nie za krotki ? nie mam pojecia o gipsach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.11.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 jak bedzie pracowal to i w jeden dzien da rade pytanie tylko jaki to bedzie efekt koncowy czy worek wystarczy a masz sciany gladkie bez nierownosci szafa ci dolega na calej dlugosci czy moze na dole dolega gora rowniez a srodkiem to sie reka zmiesci jesli sciany maja byc tylko przeciagniete na raz bo sa rowne to powinno wysarczyc choc szczeze w to watpie pozdrawiam i zycze sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 15.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 (...) moze byc tez tak dzien pierwszy przestawianie mebli z jednego kata w drugi, zaprawki, gruntowanie i znow przestawianie mebli o ile starczy czasu dzien drugi moze wiec zaczac sie od przestawiania mebli, szpachlowania i znow meble dzien kolejny j/w itd. ...Flash osobiste traumatyczne przeżycia? ...to ja opiszę swoje: Jak długo się kładzie 6m2 płytek na podłodze - dodam płytka 30x30 ???????? 4 dni... korytarz w kształcie litery T... 7 drzwi... dzień 1) położenie płytek od środka do lewej ściany - prawa wolna do chodzenia... dzień 2) połozenie od środka do prawej ściany i częściowo poprzeczka tego T... dzień 3) wydłubanie wdepniętych płytek (pani Kasiu! Co to było! - no wie pan... o 3 nad ranem po imprezie ciężko wymierzyć by nie wdepnąć! ) i dokończenie poprzeczki T... dzień 4) fugowanie całości ...oczywiście liczone z metra a metr to metr... nawet jeśli 50zł/m2 to wyszłoby całe 300zł na cztery dni... niezły zarobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 16.11.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 (...) moze byc tez tak dzien pierwszy przestawianie mebli z jednego kata w drugi, zaprawki, gruntowanie i znow przestawianie mebli o ile starczy czasu dzien drugi moze wiec zaczac sie od przestawiania mebli, szpachlowania i znow meble dzien kolejny j/w itd. ...Flash osobiste traumatyczne przeżycia? ...to ja opiszę swoje: Jak długo się kładzie 6m2 płytek na podłodze - dodam płytka 30x30 ???????? 4 dni... korytarz w kształcie litery T... 7 drzwi... dzień 1) położenie płytek od środka do lewej ściany - prawa wolna do chodzenia... dzień 2) połozenie od środka do prawej ściany i częściowo poprzeczka tego T... dzień 3) wydłubanie wdepniętych płytek (pani Kasiu! Co to było! - no wie pan... o 3 nad ranem po imprezie ciężko wymierzyć by nie wdepnąć! ) i dokończenie poprzeczki T... dzień 4) fugowanie całości ...oczywiście liczone z metra a metr to metr... nawet jeśli 50zł/m2 to wyszłoby całe 300zł na cztery dni... niezły zarobek i jeszcze zaraz ktoś napisze że 50zł za m2 to drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 16.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 za jeden dzień. tak bo tam pewnienie na imprezy nie chodzi i po nacy nie wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts