michalsiak 15.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witajcie osadzali mi majstry drzwi kiedy nie było jeszcze płytek i wyszło tak że próg jest za wysoko na ok 0,5 cm nad posadzką. Co z tym fantem zrobić, co włożyć pod ten próg. W jednych drzwiach na połowie progu są płytki, a w drugich próg wypada na połączeniu płytek z panelami. Może jakąś drewnianą listwę wkleić?? ( w wewnętrznych) Nie mam zupełnie pomysłu michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 15.11.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Wrzuć fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 15.11.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 http://img691.imageshack.us/img691/4915/pb150029.jpg no i jest szczelina, widać resztki kleju po płytkach bo próbowałem na klej to zrobić ale jednak się wykruszył, z drugiej strony są płytki i próg wychodzi na łączeniu drugie drzwi tak samo z tym że z drugiej strony już jest bloczek z betonu komórkowego , póżniej do progu będą dołożone płytki co tam dać ? michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 15.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Chodzi o to miejsce ? http://images48.fotosik.pl/227/272ad3382e1f88a8.jpg Próg jest drewniany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 15.11.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 WitamPorządny stolarz da radę, niech dorobi drzwi aż do posadzki czy to panel czy kafle nie robi różnicy, jak sie przyłoży i jeszcze szpachle wrzuci a ty pomalujesz to śladu nie będzie. Drzwi mają byc nad podłogą (2 - 5 mm)a nie do czoła progu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 15.11.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 przeczytałem tytuł wątku i pomyślałem, że chodzi o coś takiego, co kiedyś tu pisano http://forum.muratordom.pl/post2261107.htm#2261107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 18.11.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Próg jest drewniany ? nie próg jest aluminiowy przykręcony do ramy drzwi, tylko że wyszedł ok 5 mm ponad posadzka. Nie wiem co pod niego podłożyć, klej nie zdał egzaminu bo się wykruszyl. Moze drewnianą podkładkę? A może jest jakis materiał który jest na tyle sztywny żeby połozyć na nim próg i żeby sie nie kruszyl kiedy będzie się po nich chodzić michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 18.11.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Próg jest drewniany ? nie próg jest aluminiowy przykręcony do ramy drzwi, tylko że wyszedł ok 5 mm ponad posadzka. Nie wiem co pod niego podłożyć, klej nie zdał egzaminu bo się wykruszyl. Moze drewnianą podkładkę? A może jest jakis materiał który jest na tyle sztywny żeby połozyć na nim próg i żeby sie nie kruszyl kiedy będzie się po nich chodzić michalsiak otwórz drzwi i popatrz na sposób mocowania tego progu.. Niektóre systemy aluminiowe mają próg wsuwany w futrynę i blokowany po bokach śrubkami. Jeśli to jest taki system to wystarczy popuścić te śrubki aby próg osiadł na kafelkach. Oczywiście drzwi pewnie będą mniej szczelne wtedy ale może to nie są wejściowe drzwi tylko wewnętrzne ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 18.11.2009 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 wlasnie nie chciałbym obnizac progu choc tak jak mówisz u mnie jest taki sposób montażu i można to zrobić. drzwi oddzielają wiatrołap od mieszkania i nad tym opuszczonym nieco progiem będzie mi zawiewać michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 19.11.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Może coś dobierz z aluminiowych kdształtowników. Jest tego sporo w sprzedaży. Może uda się tam wcisnąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts