Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co dać pod próg drzwi

Recommended Posts

Witajcie

osadzali mi majstry drzwi kiedy nie było jeszcze płytek i wyszło tak że próg jest za wysoko na ok 0,5 cm nad posadzką.

Co z tym fantem zrobić, co włożyć pod ten próg.

W jednych drzwiach na połowie progu są płytki, a w drugich próg wypada na połączeniu płytek z panelami.

Może jakąś drewnianą listwę wkleić?? ( w wewnętrznych)

Nie mam zupełnie pomysłu

michalsiak

http://img691.imageshack.us/img691/4915/pb150029.jpg

no i jest szczelina, widać resztki kleju po płytkach bo próbowałem na klej to zrobić ale jednak się wykruszył, z drugiej strony są płytki i próg wychodzi na łączeniu

drugie drzwi tak samo z tym że z drugiej strony już jest bloczek z betonu komórkowego , póżniej do progu będą dołożone płytki

co tam dać ?

michalsiak

Próg jest drewniany ?

nie próg jest aluminiowy przykręcony do ramy drzwi, tylko że wyszedł ok 5 mm ponad posadzka.

Nie wiem co pod niego podłożyć, klej nie zdał egzaminu bo się wykruszyl. Moze drewnianą podkładkę? A może jest jakis materiał który jest na tyle sztywny żeby połozyć na nim próg i żeby sie nie kruszyl kiedy będzie się po nich chodzić

michalsiak

Próg jest drewniany ?

nie próg jest aluminiowy przykręcony do ramy drzwi, tylko że wyszedł ok 5 mm ponad posadzka.

Nie wiem co pod niego podłożyć, klej nie zdał egzaminu bo się wykruszyl. Moze drewnianą podkładkę? A może jest jakis materiał który jest na tyle sztywny żeby połozyć na nim próg i żeby sie nie kruszyl kiedy będzie się po nich chodzić

michalsiak

otwórz drzwi i popatrz na sposób mocowania tego progu.. Niektóre systemy aluminiowe mają próg wsuwany w futrynę i blokowany po bokach śrubkami. Jeśli to jest taki system to wystarczy popuścić te śrubki aby próg osiadł na kafelkach. Oczywiście drzwi pewnie będą mniej szczelne wtedy ale może to nie są wejściowe drzwi tylko wewnętrzne ?...