Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam kota i w salonie zestaw z tzw tkaniną teflonową - super się sprawdza.Kot biega i nie ma żadnych śladów ani dziurek,ani zaciągnięć.

Plusem tej tkaniny jest to....że jak coś się rozleje to szmatą da się spokojnie zebrać - u mnie był wylany kubek z barszczem czerwonym.....śladu nie ma, a obicie mam jasne - beżowe

w drugim pokoju tzw gościnnym kanapa skórzana - i kot dwa razy drapnął- teraz mam zamknięte do tego pokoju drzwi.

Nie kupilabym kanapy do salonu ze skóry majac kota.

Jeśli wasz kot uszkodził skórzaną kanapę, zapraszam do lektury:

Usuwanie rys po pazurach kocich

Czasem skuteczne jest dodanie białego pieprzu, albo czegoś czego kot nie lubi do środka pielęgnującego.

Pozdrawiam

wszystko to .....działa na poczatku tak jak zapach cytrynowy- odstarszacze itp....

mój kot na odstarszacz wogóle nei reagował....jedynie na wode ze spryskiwacza...no ale trudno zyc ze spryskiwaczem w łapie, albo lać po kanapach.

szkoda wydać kilka tysiecy na kanape i martwic sie czy bedzie podrapana czy tez nie....

moj maz zachorowal na komplet skorzany, przekonywal, ze bedzie kota pilnowal itd.

efekt taki, ze kanapa miala narzute szyta aby uchronic przed pazurami kota (kurde nie po to kupowalam skore,, aby ja teraz chowac) no i niestety pomimo narzuty, mam strasznie obdrapana kanape i fotele, opadlam z sil, uduszenie kota nie wchodzi w gre ;)

nerw mi sie czasem wlaczy jak kocisko w nocy urzadza biegi po kanpaie :evil:

Mam skórzany wypoczynek tj. sofę i dwa fotele i dwa dorosłe koty :D : subtelną roównież wagowo niebieską rosjankę (3kg) i super energiczny dynamit o odpowiedniej wadze czyli kocura norweskiego leśnego (dobije do 6,5-7kg).

Moje sierściuchy nie drapią skóry, natomiast maja czasem fazę na drapanie sofy materiałowej (szenil w gabinecie i ona nie wygląda :evil: ).

Na skórze zero śladów poza jednym - po przyjeździe od hodowcy zanim zdążyłam obciąć pazury, kocurek ześlizgnął sie skacząc z drapaka po fotelu i mam jedną rysę. I to wszystko.

Maja wysoki drapak, skaczą po nim jak szalone, zeskakujac często na fotel, urządzają dzikie gonitwy również po wypoczynku, ale śmigają też po kaflach (cały parter) i w tym tkwi chyba cały wic :-) - sa tak starte :-), że tylnych pazurów nie muszę wcale obcinać, a przednie tak na dwa tygodnie :-).

• 1 year później...

Kot i skórzany wypoczynek zdecydowanie NIE!

Mam na "stanie" dwa koty: jeden 2letni a drugi ok.4miesięcy. Choć celowo nie drapią to przy ich gonitwach chąc nie chcąc widać zadrapania :( Na oparciu i siedzisku leży milusia narzuta ale boczki są odkryte :( Pazury obcinam na bieżąco ale wydaje mi się, że to nic nie daje bo podczas dzikich harców azurki i tak się wbijają.

Mam skórzany wypoczynek tj. sofę i dwa fotele i dwa dorosłe koty :D : subtelną roównież wagowo niebieską rosjankę (3kg) i super energiczny dynamit o odpowiedniej wadze czyli kocura norweskiego leśnego (dobije do 6,5-7kg).

Moje sierściuchy nie drapią skóry, natomiast maja czasem fazę na drapanie sofy materiałowej (szenil w gabinecie i ona nie wygląda :evil: ).

Na skórze zero śladów poza jednym - po przyjeździe od hodowcy zanim zdążyłam obciąć pazury, kocurek ześlizgnął sie skacząc z drapaka po fotelu i mam jedną rysę. I to wszystko.

Maja wysoki drapak, skaczą po nim jak szalone, zeskakujac często na fotel, urządzają dzikie gonitwy również po wypoczynku, ale śmigają też po kaflach (cały parter) i w tym tkwi chyba cały wic :-) - sa tak starte :-), że tylnych pazurów nie muszę wcale obcinać, a przednie tak na dwa tygodnie :-).

Można prosić o zdjęcia kotów....

mam trzy koty od 2004 roku ;)

skórzaną kanapę plus fotel od lat dwóch

zainwestowalismy w solidną skórę

muszę powiedzieć ze ku mojemu zdziwieniu nie drapią skóry, widzę parę rys i drobnych dziurek ale jakoś mi to nie przeszkadza

generalnie domu nie traktuje jako muzeum, a meble kupuję z myslą że jest to sprzęt który jak się zniszczy moge wymienić, wiec nie rwę włosów nad kazdą rysą

Pamiętam za to meble przed skórą, oczywiscie z materiału

cieszyły sie wielkim powodzeniem u całej trójki

upodobały sobie jeden róg i tam była sieczka, dosłownie sieczka

przy moich kotach skóra sie sprawdziła

zakup sobie też chwalę ilekroć moja córka ( 3 lata) cos wyleje lub coś jej skapnie

szmatka , wycieram i po krzyku

przy materiale, parnie, suszenie , makabra

a ja mam sofę z tkaniny teflonowanej carabu, po roku użytkowania m.in. przez kota zero śladów zniszczeń

mam też 4 skórzane krzesła, też rok, widać już dziurki po pazurach (chociaż obcinam regularnie)

carabu wygrywa bezapelacyjnie

Ja poproszę o zdjęcie kanapy z carabu. Przymierzam się do zakupu sofy a w domu 4 koty. Krzesła z ekoskóry w jadalni już mają ślady pazurów (od wbijania przy zeskakiwaniu).