fuxszyk 15.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam!Co sądzicie nt. tego projektu? http://images47.fotosik.pl/227/fd6dd8e1d12d0417med.jpg Link:http://www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/jaspis/index.php Co bym zmienił:1. Poszerzenie balkoniku od frontu - tak by to byl faktycznie balkon a nie ambonka.2. Poszerzenie tarasu z drugiej strony o okolo 1 - 1.5 m od budynku. Uzyskam w ten sposob spory taras na pietrze oraz zadaszenie na parterze (+ dwa filary podpierajace konstrukcje).3. Polaczenie WC oraz pomieszczenia gospodarczego na parterze (1.6m+2.7m) - wieksza lazienka oraz zmiesci sie prysznic. Skutkowac to bedzie przesunieciem drzwi wejsciowych do garazu (beda pod schodami).4. Poszerzenie garazu na 2 stanowiska - na pietrze uzyskam rowniez wieksze pomieszczenie (bedzie tam potrzeba zaprojektowac dodatkowe okna dachowe - sa teraz tylko po jednej stronie).5. Usuniecie ogrodu zimowego - wydaje mi sie zbedny (chyba, ze mnie ktos przekona, ze faktycznie warto go zostawic). Zmiany naniosłem na roboczo na rzutach: http://images46.fotosik.pl/226/29bf45e7f56c64bbmed.gif http://images46.fotosik.pl/226/bef41396425c2750.gif Jak sądzicie ile mogą mnie kosztować te zmiany w projekcie? Prosze o Wasze opinie... Moze ktos z forumowiczow buduje lub wybudowal ten projekt i moze podzielic sie doswiadczeniem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudi1978 01.03.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Projekt mamy juz zamowiony. Czekamy na kontakt architekta i ruszamy z adaptacja. A jak wyglada u Ciebie sytuacja, zdecydowales sie na projekt?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 02.03.2010 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Projekt juz zakupilem i zastanawiam sie tylko nad sensem rezygnacji z ogrodu zimowego (malzonka nie chce z niego rezygnowac) oraz zrezygnowalem z powiekszania tarasu na pietrze.Bedziemy budowac Jaspis 3.Obecnie jestem na etapie uzyskiwania zezwolenia na budowe, zamierzam w tym roku wylac tylko fundamenty i w 2011 postawic stan surowy z dachem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudi1978 02.03.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam ponownie Co do zmanin to tak jak juz pisalem wczesniej rezygnujemy z ogrodu zimowego i bede okna ale nie wiem jakie??? Natomiast zastanawiam sie na oknem w kuchni jest troszek za wysokie i napewno bedzie nizsze, a co sadzisz o oknie naroznym, troszke nas architekt adaptujacy postarszyl i chcialem zaciagnac wiedzy od innych co TY sadzisz o tym. Reszta zmian to rowniez chcemy zrobic duza lazienke na dole rezygnujac z pom. gosp. poszerzyc ok 1m i wydluzyc garaz ok 60cm, mamy troszke ograniczona dzialke i tez nie chcemy bardzo powiekszac domu gdyz i tak jest dosc duzy dla nas. W pomieszczeniu na gazem bedzie pokoj gosciny i pomieszczenie gospodarcze z pralka. Najwiekszy problem to mamy z oknami sa dosc duze i brak doradzcow w tym temacie, wiec moze Wy cos mi rozwiejecie watpliwosci, wiem ze problem jest z oknami 260 wysokosci Pozdrawiam i czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iddt 30.08.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Projekt bardzo ciekawy ale zastanawia mnie jedno - wysokość garażu. Czy h=2,2m to nie jest trochę za mało? Chyba będzie przytłaczająco i klaustrofobicznie. EDIT: garaż ma wys. 2,4m więc trochę lepiej Moje niedopatrzenie Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez iddt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggie 16.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam wszystkich,mam do odsprzedania projekt Jaspis z pracowni MTM Styl z pojedynczym garażem.Zainteresowanych zapraszam na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 18.06.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam!My też mamy zamiar budować Jaspisa, ale trochę zostanie przerobiony.Czy ktoś obecnie buduje ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siedmiokropka 18.07.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 witam, buduję Jaspisa 5, z dodatkowym pokojem na dole. Rezygnuję z ogrodu zimowego i balkonu na froncie. Mam już wytyczone fundamenty w wykopie i powiem Wam, że dół jest wieelki, haha. To jest sporych rozmiarów dom:)! Jedna uwaga - zwróćcie uwagę na to, że ma on kilka poziomów posadowienia na gruncie - na innej wysokości jest np garaż(obniżony) i salon, co może nastręczać trudności podczas adaptacji na wybranej działce. My mamy działkę na zboczu, spad wydawał mi się na oko nie za duży, ale jak geodeta pomierzył co trzeba to wyszło dużo. Osobiście miałam nawet chwilę, gdy postanowiłam temat odpuścić, ale koniec końców budujemy, mam nadzieję, że będzie dobrze. Generalnie Jaspis najlepiej będzie budować na płaskim terenie, ewentualnie chyba z garażem od strony spadku. Co do okien to rzeczywiście jest temat, ale dopiero zamierzam się w niego wgryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts