zosiA-Samosia 15.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam serdecznie Muszę przeprowadzić generalny remon łazienki w starej kamienicy. Jej wymiary to 128 x 220. Chcialabym zamienić wanne na kabinę prysznicową, ale mam do dyspozycji szerokość tylko 70 cm. Myślałam o prysznicu bez kabiny (z zasłonką) o wymiarach 70x80 (lub 90), ale nadal jest ciasno, bo obok w tym wąskim gardle jest jeszcze sedes, a nad nim zawiśnie piecyk gazowy. na dłuższej ścianie planuję małą umywalkę (max40cm) i pralkę ładowaną od góry (40x60). Proszę Was o pomoc w sprawie prysznica/kabiny. Czy to w ogóle ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ja ma lazienkę 125 x 170 cm i mam wszystko oprócz pralki. Spróbuj może tak jak ja kabina akrylowa półokrągła 80 cm, sedes stoi na skosie, umywalka mała 45 cm i zostaje mi kawałek w którym mam grzejnik i szafkę 30, a w twoim przypadku może pralka wtedy wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleeper 16.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja mam łazienkę 138 x 200, mam w niej na jednej krótkiej ścianie pralke ładowana od góry nad którą wisi piecyk gazowy i kabinę 90x90 dalej na długiej na środku umywalka a obok pod lekkim skosem kompakt wc, w ten sposób mamy to co niezbędne i zostło jeszcze miejsce na kosz na bieliznę ;] przy szerokości 128 cm weszła by kabina 80x80 plus obok pralka ale nie wiem jak masz usytuowane wejscie do łazienki, u mnie jest ono na środku długiej sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 17.11.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 masz bardzo duza lazienke.Ja juz zrobilem w zyciu lazienke 160/80cm i 120/120cm i wkazdej byly kabina prysznicowa kibelek i umywalka,wiec Twoja lazienka jest naprawde duza i da sie tam wszystko spokojnie upachac ,tzrba tylko dobrze to przemyslec.Pzdr p.s bez planu lazienki nikt Ci nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts