mickey30 15.11.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam,Mam swego rodzaju dylemat. Kaflarz zafugował płytki(gres poler 60x60), ale mam wrazenie,że fuga(2mm) została zbyt głęboko "wygrzebana",tzn spoina jest głębiej osadzona i boję się,że będzie tam zbierał się kurz. Czy fuga nie powinna licować z brzegiem płytki,a nie tworzyć takie swojego rodzaju rowki???? Za odpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga_321 06.08.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Podnoszę temat bo mam dokładnie ten sam problem. Kupiliśmy płytki rektyfikowane, które jak wiadomo mają ostre krawędzie. Kafelkarz zrobił fugę 2 mm szeroką i tyle samo głęboką przez co powstał rowek, w którym będą zbierać się kurz i różne inne nieczystości. Nie wyobrażam sobie jak można utrzymać w czystości takie fugi. I pytanie jest takie: czy tak powinno sie fugować płytki rektyfikowane? Jak to będzie działało pod prysznicem bez brodzika? W koncu stojąc bosą stopą na tak położonych płytkach można się pokaleczyć. Poradzcie poszę czy mam to reklamować i wymagać poprawy czy niepotrzebnie się martwię i tak po prostu kładzie się tego typu płytki. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts