luka 16.11.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Będę murował z bloczka 42cm ścianę jednowarstwową. W związaku z tym mam pytanie. Czy przed wylaniem stropów i wieńców trzeba jeszcze doszalowywać ścianę, czy wystarczy tylko warstwa płytek docieplających wieniec jako szalunek tracony? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 16.11.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 cześć,jak sprawna ekipa i przy podawaniu betonu z pompy nie oderwą bloczków (umiejętnie sterowanie podajnikiem przez majstra) to nie trzeba, przynajmniej u mnie było ok. Pamiętaj o podlaniu cementu na 2-3 cm pod belkami stropu, nie powinny leżeć bezpośrednio na bloczkach BK.Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 16.11.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 cześć, jak sprawna ekipa i przy podawaniu betonu z pompy nie oderwą bloczków (umiejętnie sterowanie podajnikiem przez majstra) to nie trzeba, przynajmniej u mnie było ok. tak chyba zrobię, ekipa będzie pod kontrolą. Pamiętaj o podlaniu cementu na 2-3 cm pod belkami stropu, nie powinny leżeć bezpośrednio na bloczkach BK. Pozdrawiam - Daniel Tu znów dwie szkoły, lać - nie lać... Ponoć jak już beton zwiąże, obciąża bloczki całościowo jak płyta i nie ma obaw o lokalne uszkodzenia... Nad tym drugim jeszcze się zastanowię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 16.11.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jak strop monolityczny to operacja zbytecznaJak gęsto-żebrowy to wieniec opuszczony i to konieczniePrzy nadprożach zbyteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts