KotSylwester 16.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam, Kleiłem ostatnio sztukaterię styropianową i "łatałem" pęknięcie w ścianie. Akryl W czy tam tradycyjny akryl był beznadziejny. Wciągał się... Poszedłem dokupić do sklepu.... Patrzę a akryli chyba 6 rodzajów... Tytan, Den Braven i Soudal. Żeby nie było że reklamuję. Kupiłem wcześniej Soudal i Den Braven - zwykłe. Patrzę jest: AKRYL SZPACHLOWY, biorę w rękę, myślę pusty... Nie.. jest taki leciutki Napisane na opakowaniu (den Braven) - NIE KURCZY SIĘ - stabilny. Na Soudalu - do 500% rozciągliwy. Kubiłem DB, rewelacja, zakitowałem, zgodnie z instrukcją szpechelką w wodzie z mydłem wygładziłem - nic się nie wciągnęło Dodam czego BARANY nie piszą na żadnym akrylu - daje się pięknie szlifować Zachowywał się jak gips Mało tego, ten DB można malować po 20minutach Sztukaterię Nomastyl, taką klejoną sufit-ściana, mam styropianową. Czytałem na forum że zawsze widać łączenia - BZDURA U mnie nie widać. Pomalowałem łączenia 2 x duluxem super mat i sam nie mogę ich dojrzeć a co dopiero goście, którzy nie wiedzą gdzie szukać Pamiętajcie AKRYL, tylko SZPACHLOWY - lekki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decek_1984 15.02.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 odświeżę suchara. Jakie pęknięcia szpachlowałeś ? Może na płytach k-g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelik 16.07.2019 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 (edytowane) A czy nie łatwiej kupić takie powlekane listwy https://www.decorbook.pl/sztukateria/wewnetrzna/listwy-przysufitowe/ i do tego dedykowaną masę szpachlową? Później wystarczy tylko pomalować na wybrany kolor i gotowe Edytowane 16 Lipca 2019 przez Marcelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts