Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pęknięcia? Sztukateria? Coś mega lepszego niż AKRYL!

Recommended Posts

Witam,

Kleiłem ostatnio sztukaterię styropianową i "łatałem" pęknięcie w ścianie.

Akryl W czy tam tradycyjny akryl był beznadziejny. Wciągał się...

Poszedłem dokupić do sklepu.... Patrzę a akryli chyba 6 rodzajów... Tytan, Den Braven i Soudal. Żeby nie było że reklamuję. Kupiłem wcześniej Soudal i Den Braven - zwykłe.

Patrzę jest: AKRYL SZPACHLOWY, biorę w rękę, myślę pusty... Nie.. jest taki leciutki :D Napisane na opakowaniu (den Braven) - NIE KURCZY SIĘ - stabilny. Na Soudalu - do 500% rozciągliwy.

Kubiłem DB, rewelacja, zakitowałem, zgodnie z instrukcją szpechelką w wodzie z mydłem wygładziłem - nic się nie wciągnęło :)

Dodam czego BARANY nie piszą na żadnym akrylu - daje się pięknie szlifować :) Zachowywał się jak gips :)

Mało tego, ten DB można malować po 20minutach :)

Sztukaterię Nomastyl, taką klejoną sufit-ściana, mam styropianową. Czytałem na forum że zawsze widać łączenia - BZDURA :) U mnie nie widać. Pomalowałem łączenia 2 x duluxem super mat i sam nie mogę ich dojrzeć a co dopiero goście, którzy nie wiedzą gdzie szukać :)

:lol: :lol:

Pamiętajcie AKRYL, tylko SZPACHLOWY - lekki!!

• 5 years później...
  • 4 years później...