gregorczyk 17.11.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Pewien gościu chciał dobudować ganek do domu. Taki 2,60 na 5 m. Wzięliśmy robienie projektu, bo prosił nas znajomy, bo nikt nie chciał się za to się wziąć. Żona robi budowlankę, a ja inst. elektryczną. I od 1,5 miesiąca szefowa budowlanki w Starostwie ciągle żąda poprawek w projekcie: najpierw nie przyjela, bo w opisie technicznym nie było stwierdzenia, ze dotychczasowy przydział mocy wystarczy i na potrzeby ganku (w opisie elektryki takie stwierdzenie było), potem brak było stwierdzenia, ze budowa ganku nie spowoduje konieczności przebudowy instalacji wodociagowej, potem brakło zaświadczenia od gazowników, ze budowa nie koliduje z planami budowy instalacji gazowej (jest dopiero projektowana), acha, a wczesniej brakowało uzgodnień z zarządcą drogi wojewódzkiej, ze budowa nie spowoduje utrudnień w ruchu (ganek jest po przeciwnej stronie domu, niż droga, a zjazd z drogi istnieje i jest nietykany)... A potem ludzie się dziwią, czego to tyle kosztuje. Projekt ma już 112 stron opisów i rysunków. Ciekawe, co teraz pani kurewniczka ze Starostwa wymysli... I wszystko dlatego, ze my to inny powiat... polska swojska rzeczywistość ;]. a mnie gościu w starostwie powiedział jak robiłem pozwolenie na garaż - "pocoś to robił" - bo to kolega - "robi się dwa gospodarcze na zgłoszenie obok siebie i zapomina się ścian wew. postawić". nie ma odbioru, zgłoszenia zakończenia. garaż ma 40m2. acha, no i te gospodarcze potrzebuja 1000m2 działki. to się nazywa kreatywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 17.11.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Garaż w bryle - to ja tez mam i piwnice i dalej się nie mieszczę Hmm, to są tylko dwie możliwości: - albo czas się zdecydować, którym rollsem wolisz podróżować, - albo zacznij w końcu sprzątać, zamiast budować kolejny śmietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 17.11.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Pewien gościu chciał dobudować ganek do domu. Taki 2,60 na 5 m. Wzięliśmy robienie projektu, bo prosił nas znajomy, bo nikt nie chciał się za to się wziąć. Żona robi budowlankę, a ja inst. elektryczną. I od 1,5 miesiąca szefowa budowlanki w Starostwie ciągle żąda poprawek w projekcie: najpierw nie przyjela, bo w opisie technicznym nie było stwierdzenia, ze dotychczasowy przydział mocy wystarczy i na potrzeby ganku (w opisie elektryki takie stwierdzenie było), potem brak było stwierdzenia, ze budowa ganku nie spowoduje konieczności przebudowy instalacji wodociagowej, potem brakło zaświadczenia od gazowników, ze budowa nie koliduje z planami budowy instalacji gazowej (jest dopiero projektowana), acha, a wczesniej brakowało uzgodnień z zarządcą drogi wojewódzkiej, ze budowa nie spowoduje utrudnień w ruchu (ganek jest po przeciwnej stronie domu, niż droga, a zjazd z drogi istnieje i jest nietykany)... A potem ludzie się dziwią, czego to tyle kosztuje. Projekt ma już 112 stron opisów i rysunków. Ciekawe, co teraz pani kurewniczka ze Starostwa wymysli... I wszystko dlatego, ze my to inny powiat... polska swojska rzeczywistość ;]. a mnie gościu w starostwie powiedział jak robiłem pozwolenie na garaż - "pocoś to robił" - bo to kolega - "robi się dwa gospodarcze na zgłoszenie obok siebie i zapomina się ścian wew. postawić". nie ma odbioru, zgłoszenia zakończenia. garaż ma 40m2. acha, no i te gospodarcze potrzebuja 1000m2 działki. to się nazywa kreatywność. hej! to nie ja napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 18.11.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 a bo to był cytat z cytata ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.11.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ale jednego {/quote} na końcu zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.11.2009 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Hmm, to są tylko dwie możliwości: - albo czas się zdecydować, którym rollsem wolisz podróżować, - albo zacznij w końcu sprzątać, zamiast budować kolejny śmietnik te...Janko muzykant obudz się ....bo dupcys tsy po tsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 18.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 te...Janko muzykant obudz się ....bo dupcys tsy po tsy Tey, powiedz to po ludzku, bo ni w ząb nie trybię. PS. Sorry za off-topic, no po prostu nie mogłem się powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.11.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 a po Staropolsku - trybisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 18.11.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 a mnie gościu w starostwie powiedział jak robiłem pozwolenie na garaż - "pocoś to robił" - bo to kolega - "robi się dwa gospodarcze na zgłoszenie obok siebie i zapomina się ścian wew. postawić". nie ma odbioru, zgłoszenia zakończenia. garaż ma 40m2. acha, no i te gospodarcze potrzebuja 1000m2 działki. to się nazywa kreatywność. Fajny pomysł A czy pod bud. gospodarczy trzeba wyłączać grunt z produkcji rolnej, tak jak przy domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 18.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 u mnie własnie miałem wyłączac grunt pod bud gosp, a domem nie. zapłaciłem chyba ze 3 raty z 10 i napisałi ze sejm to zniósł, czy coś, i reszty nie płace ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.02.2010 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Zmieniło się coś w tym roku ? -pora się zabrać za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts