Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ta praca nadaje sie do rekamacji?

Recommended Posts

Witam mam kilka pytań ponieważ wydaje mi się że fira ktora zmieniła mi kafelki zrobiła to dobrze

1.Czy normalne są wyszczerbienia na kafelkach? i czy obcina sie je flexem

2. czy normalnie sie stosuje ok 1.5 cm kleju pod pretekstem robienia spadków kiedy to wylewali specjalną szpachel przedtem

3.Czy normalne jest wydłubywanie kleju z 50 % powierzchi podłogi pomiędzy kafelkami bo nie ma miejsca na fugę?

4.do tego samego kładzeia kafelek 6 metrów kw była 2ludzi po 10 godzin

Mam wrażenie że cała firma sprzedaje mi kity

zdjęcia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e8ee0074cf356cd.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac1a730f0f2b3992.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7c9fcbfc541480c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d3e7396b7d00318.html

no wydaje mi sie ze teraz przeginacie.... tragedii nie ma.. jak dasz brazowa fuge... to powinno troche te odpryski pokryc...

Panowie powinni sie nazywac "Panowie od kladzenia plytek" a nie fachowcy.. bo ja u siebie podobnie zrobilem - moze lepiej ()nie wiem jak reszta plytek), ale ja mialem pierwszy raz plytki w rece i klej do nich... trzeba tez miec swiadomosc, ze tutaj czest cena idzie w parze z jakoscia...

no wydaje mi sie ze teraz przeginacie.... tragedii nie ma..

ta ekipa niech może spróbuje kłaść płytki, ale chodnikowe...... a nie glazurę i terakotę. do cięcia płytek uzywać flexa??? a gilotyn i pił diamentowych do cięcia na mokro tam nie uzywają...???? wg mnie to jest tragedia jednak.....robota spartolona

jeżeli to podłoga w kotłowni albo piwnicy to ja bym nie dramatyzował... choć ja sam kleiłem płytki w kotłowni (praktycznie 1 raz w życiu) i o niebo lepiej mi to wyszło.

Jak są twarde płytki gresowe to nieraz tak się szczerbią na brzegach nawet jak tnie się taką pilarką stołową (z chłodzeniem wodnym). No ale to teżjest kwestia tarczy - jak nowa to nie powinno być takiego efektu.

generalnie potwierdzam to co wyżej napisane - partacze którzy uczyli się u Ciebie kłaść płytki. 6m2 w 20h to jest jakaś kpina znajomy płytkarz podobno robi 14m2 w 4h. Ale to zależy jakie płytki i na czym kładzione (czy są docinki czy nie) itd

no wydaje mi sie ze teraz przeginacie.... tragedii nie ma..

ta ekipa niech może spróbuje kłaść płytki, ale chodnikowe...... a nie glazurę i terakotę. do cięcia płytek uzywać flexa??? a gilotyn i pił diamentowych do cięcia na mokro tam nie uzywają...???? wg mnie to jest tragedia jednak.....robota spartolona

no dlatego napisalem, ze sa to Panowie od kladzenia plytek a nie fachowcy :)

przyjąłem tez, ze jest to kotłownia, hydrofornia, albo jakies pomieszczenie gospodarcze...

no wydaje mi sie ze teraz przeginacie.... tragedii nie ma.. jak dasz brazowa fuge... to powinno troche te odpryski pokryc...

Panowie powinni sie nazywac "Panowie od kladzenia plytek" a nie fachowcy.. bo ja u siebie podobnie zrobilem - moze lepiej ()nie wiem jak reszta plytek), ale ja mialem pierwszy raz plytki w rece i klej do nich... trzeba tez miec swiadomosc, ze tutaj czest cena idzie w parze z jakoscia...

Jesteś w błędzie jeśli myślisz,że fuga zakryje te s.......e płytki.Zadaniem fugi jest wykończenie dzieła jakim są płytki a nie maskowanie błędów płytkarza.Robota do poprawy.