Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spi?arnia w domu tak czy nie?

Gość

Spiżarnia to dla ciebie:  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Spiżarnia to dla ciebie:

• Praktyczny schowek na zapasy żywności, nie musi być zaraz przy kuchni.
    • Integralna część kuchni, trzymam w niej prawie wszystkie kuchenne akcesoria i produkty spożywcze.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 163
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Wydarłam" z wiatrołapu 0,9m2 i będę miała spiżarkę :)

Na ziemniaki - zamiast pod zlewem obok śmieci.

Na cebulę - zamiast w lodówce

Na czosnek - zamiast na blacie w kuchni

i w ogóle będę tam trzymać tylko spożywkę, bo pewnie więcej się tam nie zmieści.

A marzyła mi się taka jaką ma Nigella czy jakoś tak :roll: :oops: :D

nie "odkryję Ameryki" jeśli powiem, że spiżarnia musi być ! To był jeden z naszych priorytetów w wyborze projektu. Nasza ma mieć 2,2mX1,2m. Już wszystko obmierzyłam, bedzie idealna, zmieści się tam całkiem spora zabudowa i zamrażarka.

juz sie nie mogę doczekać! Mam wielkie plany z nią związane :wink:

kuchnia bedzie bez górnych szafek, także spiżarnia to konieczna konieczność :)

Na zaprawy, warzywa, zapasy wody i soków i jablek, duże nieporęczne zawadzające gary, blachy, od czasu do czasu używane sprzęty AGD, zastawę "dla gośći" , wieksze zapasy "suchego" jedzenia, puszki... oj bedzie tego!

Ja wiem po sobie że mi się na pewno przyda! I razem z kuchnią bedzie to jedno z najstaranniej przemyślanych pomieszczeń w domu!

Wczesniej pisałam, że mam, ale już nie mam :)

U nas też była spiżarka w projekcie ale zrezygnowałam na rzecz większej kuchni. Dom jest częściowo podpiwniczony więc było to dla mnie wygodne rozwiązanie-spiżarka w piwnicy.Jednak muszę przyznać,że gdyby nie pomieszczenia gospodarcze w piwnicy to spiżarka napewno była by przy kuchni.

Normalnie jakbym ja to pisała :D

To decyzja z ostatniej chwili

U nas też była spiżarka w projekcie ale zrezygnowałam na rzecz większej kuchni. Dom jest częściowo podpiwniczony więc było to dla mnie wygodne rozwiązanie-spiżarka w piwnicy.Jednak muszę przyznać,że gdyby nie pomieszczenia gospodarcze w piwnicy to spiżarka napewno była by przy kuchni.

Ryska fajnie,że mój post natchnął Cię na zmianę decyzji-czyli spiżarka w piwniczce? :) :wink:

Ryska fajnie,że mój post natchnął Cię na zmianę decyzji-czyli spiżarka w piwniczce? :) :wink:

W sumie to najpierw walczyłam jak lew o spiżarkę przy kuchni, i nawet jest tak w projekcie, ale stwierdziliśmy, że jednak kuchnia będzie nie teges jak będzie ta spiżarka. Domek mamy częściowo podpiwniczony i pod schodami w piwnicy akurat będzie miejsce na tą moja spiżarkę. W sumie to mniej wygodne niż spiżarka przy kuchni, no ale wolę jednak większą kuchnię.

• 4 weeks później...
nie "odkryję Ameryki" jeśli powiem, że spiżarnia musi być ! To był jeden z naszych priorytetów w wyborze projektu. Nasza ma mieć 2,2mX1,2m. Już wszystko obmierzyłam, bedzie idealna, zmieści się tam całkiem spora zabudowa i zamrażarka.

A moja - jest "kiszkowata " -ma 1,0m x 2,6m, ale na szczęście z wejściem na dłuższym boku, ale nieszczęśliwie jest położona w stosunku do stron świata - na ścianie od południowego-zachodu, boję się że się będzie w niej wszystko gotować :(

• 2 weeks później...

do ciaputka: nasza tez w sumie kiszka ale też ma wejście z dłużeszgo boku, akurat na środku, także ściane na lewo jak się wchodzi i długa ścianę na wprost można spokojnie zabudować. Na prawej, wschodniej ścianie jest właśnie to wspomniane przez olgusie ważne okienko, pod nim bedzie zamrażarka , bez górmych półek już rzecz jasna. Dzięki takiemu usytuowaniu względem stron świata nie powinno być tam za gorąco. Mam nadzieję.

Kiedyś w necie natrafiłam na projekt gdzie w pomieszczeniu nazwanym "spiżarnia" przebiegał komin od kominka! :wink: Się projektant nie popisał, musi był to facet. :wink: W takim układzie mógłby to być co nawyżej schowek na odkurzacz