Griszka 03.03.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Jeśli ktoś jest ze stolycy to polecam skład w Falenicy.W grudniu kupowałem awaryjnie brzoze do kominka, o ile pamiętam to:przywóz 20zł/m2, metr brzozy w kawałkach 30-40 cm 100 pln /m2, w kawałkach 1m z kawałkiem to 70zł/m2, porąbane w cenia 130zł/m2.Dowóz max 20km. Do tej pory mam, trochę mokre ale kupione awaryjnie. Teraz pytałem leśniczego z mojej okolicy to chcą 100 pln/m2 dębu z przywozem na miejsce prosto z lasu z wycinki do poleżenia.Drogo czy tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 03.03.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Jeśli ktoś jest ze stolycy to polecam skład w Falenicy. W grudniu kupowałem awaryjnie brzoze do kominka, o ile pamiętam to: przywóz 20zł/m2, metr brzozy w kawałkach 30-40 cm 100 pln /m2, w kawałkach 1m z kawałkiem to 70zł/m2, porąbane w cenia 130zł/m2. Dowóz max 20km. Chyba powinno być w metrach sześciennych , a nie kwadratowych . . W kwadratowych to parkiet albo mozaika, ale palenie takim sortymentem byłoby drogie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aandrzejek 04.03.2004 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Czy ktoś może orientuje się czym różni się metr przestrzenny [mp], od metra sześciennego [m3].Jak przeliczyć mp na m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 04.03.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Tak tam są m3.Przepraszam zapędziłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 04.03.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Metr szescienny [m3] to umowna jednostka objetosci zakladajaca ze liczy sie sama objetosc drewna. Metr przestrzenny [mp] to to co mozna zmierzyc metrowka po ulozeniu drewna - obejmuje i drewno i powietrze w szczelinach. Przelicznik jednego na drugie zalezy od rodzaju drzewa i wynosi srednio ok 0,5-0,6. W praktyce m3 jest nikomu nie potrzebny (poza wystawianiem faktur przez lasy) a wszyscy mierza i licza mp. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts