revalidon 17.11.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Chodzi o kranik na ogrodzie, no i o rurę, bo nie jest połozona poniżej strefy zamarzania... Wiem, że trzeba podłączyć spręzarke i przedmuchać, ale konkretnie to jak to zrobić... Podejrzewam, że muszę podłączyc sprężarkę przy kraniku i gdzieś rozszczelnić instalację..? Dobrze myślę..?A czy można zrobić to bez rozszczelniania..? Np. podłączam sprężone powietrze 5 atmosfer, a w instalacji wody mam 3,5 atmosfery... Czy wtedy powietrze nie wyprze wody bez rozszczelniania..? ma ktos jakieś doświadczenia..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 17.11.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A nie łatwiej zanknąć zawór główny wody , odkręcic kran ( z zimną wodą )w łazience i na ogrodzie.Jak woda spłynie to wtedy dmuchnąć w kranik ( ten w łazience ) i reszta wody wydmucha przez kranik na ogrodzie. Wtedy zakręcic zawór ( ten przed kranem w ogrodzie ) na rurze wychodzącej na ogród. Zakręcic kran w łazience i otworzyc zawór główny wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts