3_rider 17.11.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam serdecznie. Mam małe pytanie. Sprawa wygląda tak,że chcę sobie wyremontować wc. Jego wymiary to 180x83 cm. Chciałbym zainstalować sobie stelaż podtynkowy do wc, ale odsunięty od ściany o 40 cm. Dlatego odsunięty, gdyż mam mało miejsca w mieszkaniu i chciałbym nad nim zrobić szafkę z półkami. Znalazłem stelaż mocowany w 6 punktach (4 w ścianę i 2 w podłogę). Regulacja tego produktu odbywa się na wkręcaniu lub wykręcaniu szpilki, którą można po ustawieniu skontrować nakrętkami. Niestety w maksymalnym wykręceniu nie mam żądanego odsunięcia. Czy można wymienić te szpilki na dłuższe, takie o klasie 10.9, dzięki czemu uzyskam żądane odsadzenie bez ewentualnych skutków ubocznych?? Czy robił ktoś taki zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 17.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mnie wydaje się, że można. Rozkład obciążeń wygląda tak że nogi stelaża cisną na podłogę a śruby mocujące do ściany pracują na wyrywanie. Ich długość nie jest problemem bo na zginanie praktycznie nie ma tam obciążeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablowp 20.11.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Z powodzeniem można wydłużyć te szpilki. Jeżeli nawet masz wątpliwości, to możesz dla własnego świętego spokoju zwiększyć średnicę wymienianych szpilek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik32 20.11.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam serdecznie. Tak. Jak najbardziej można zastosowac dłuższe szpilki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts