drollen 01.08.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich , chciałbym zadać takie pytanie, jestem właśnie nowym na forum , będę rozbierał dom i oczyszczał miejsce pod budowę nowego domu , właśnie co można zrobić ze starą cegłą , ma ona wymiary niestandardowe , jest większa niż normalna cegła. Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 19.08.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Znajomi wykorzystali taką cegłę do budowy pięknego ogrodzenia - rodzaj muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzaJolcia 16.09.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Znajomi wykorzystali część do zrobienia efektownej ściany w pokoju, na której mają kominek. W pizzerii widziałam takie wmurowane cegły jako fragmenty ściany - ściana była pomalowana, tylko te kawałki były "gołe", wyglądały jakby części starego muru. Winkielek, obok którego się najczęściej przechodziło, był też wyłożony taką starą cegłą. tworzyło to swoisty klimat, b. ładnie . Życzę ciekawych rozwiązań. Pozdro. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janieszka 12.10.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ja własnie rozebrałam dom drewniany, z podbudówka. Koszmar jaki bałagan, a śmieci sie chyba mnożą, cegły wykorzystam do budowy sciany w altanie reszta gruz na droge, drewno do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni44 17.11.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dostałam cegły z gruzem z rozbiórki przedwojennego domu, ten dom widziałam stał jak nalezy cegły z rumowiem leza ponad miesiąc u mjie na budowie, co sie okazuje po kilkunastu dniach deszczu te przedwojenne cegły trzymaja sie lepiej od tych co kupiłam z odonowa na kominy, to znaczy te nowe pod wplywem wody isłońca jakby sie upowietrzały, bledną albo zielenieją natomiast te stare, głeboko palone wygladaja bez zmian, cały czas maja ciemnoczerwona barwę 'majstry" powiedzieli, że te stare cegły sa lepsze od tych nowych, aby te stare jesli sa całe oczyścić i wykorzystac przy murowaniu częsci kominów lub scian działowych co wy na to??????? ja własnie rozebrałam dom drewniany, z podbudówka. Koszmar jaki bałagan, a śmieci sie chyba mnożą, cegły wykorzystam do budowy sciany w altanie reszta gruz na droge, drewno do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts